«ЧЧ: Читати. Четвер» з Дмитром Бунецьким: про “Скляного Джека” Адама Робертса

Час від часу у кожного з нас виникає питання: що буде, якщо винайдуть ШШС- «швидше за швидкість світла». І ось вам відповідь: буде Адам Робертс, «Скляний Джек».

Приголомшлива, кінематографічна, моторошна і натуралістична історія – навіть три історії – про злочини, в яких винен той самий Скляний Джек, найбільший злочинець Сонячної системи.

Тут є все, що вам потрібно. Хочете дізнатися, як буде виглядати система під керуванням однієї родини і їх постхуманів? Будь ласка. Хотіли побачити, як в такій системі будуть вирішувати питання з міжпланетним будівництвом і водночас із в’язнями? Будь ласка. Хотіли відчути, як відбувається масове вбивство найбільш огидними способами? Скільки завгодно.

Тимчасові парадокси, найбільша змова, політика, потенційна можливість підірвати Сонце, витончена теорія одного з типів наднових, макіавеллізм у всіх його проявах і вбивство на день народження. Навіть одного сюжетного елемента вистачить на цілу книгу – але Робертс вирішив не морочитися і злив їх докупи, додавши те, без чого важко уявити жодну космооперу – любов. Збочену, жахливу, але все таки чисту і прекрасну. Як це? Дізнаєтеся, коли прочитаєте, адже про «Скляного Джека» складно говорити у відриві від сюжету, без спойлерів.

А ще, як на закуску, шикарно прописані яскраві персонажі та легка жива мова. Чесно, я так не веселився, мабуть, з моменту виходу «Вірта» Джеффа Нуна і його сиквела-приквела.

Читайте завжди.

Джерело: Facebook Дмитра Бунецького 

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

11 thoughts on “«ЧЧ: Читати. Четвер» з Дмитром Бунецьким: про “Скляного Джека” Адама Робертса

    Залишити відповідь