Московське видавництво має намір опублікувати книгу Сергія Лойко “Аеропорт” в Росії

Фото: DR

Головний редактор російського видавництва Corpus, Варвара Горностаєва, повідомила про намір видати книжку журналіста американського видання Los Angeles Times Сергія Лойко, в якому описані події останніх п’яти діб більш ніж 240-денної облоги Донецького аеропорту.

При цьому видавець зазначила, що розуміє всі ризики, пов’язані з виходом у Росії роману про російсько-українську війну.

“Я б хотіла видати книжку Сергія Лойко “Аеропорт”. Зараз веду переговори з автором, агентом на цю тему. Та вже собі уявляю, на якому етапі все почнеться: до друкарні, після друкарні, магазини не візьмуть…”, – говорить Горностаєва.

Видавництво також має намір випустити книгу з історії України авторства професора-історика Гарвардського університету Сергія Плохія.

“У нас море книжок антиукраїнської спрямованості. Магазини спокійно презентують таку літературу на своїх полицях. Однак я не пригадую ситуації, коли б було видано книжку документальну або художню, не те щоб проукраїнську, а просто достовірну… Наразі я збираюся друкувати книжку не про теперішні події, а про історію України. Та вже з нетерпінням чекаю, якою буде реакція. Бо сам факт того, що видавництво випускає книжку на українську тему (спокійну, історичну, вивірену) дає підстави вважати, що щось точно буде не так…”, – охарактеризувала ситуацію на російському книжковому ринку Варвара Горностаєва.

Нагадаємо, 11 вересня 2015 року в рамках XXII Форуму видавців за сприяння Yakaboo.ua відбувся круглий стіл на тему: “Цензура та пропаганда. Книговидання у часи політичних потрясінь”. Участь в обговоренні взяли: головний редактор московського видавництва Corpus Варвара Горностаєва, директор видавництва “Фоліо” Олександр Красовицький, головний редактор видавництва “Клуб сімейного дозвілля” Світлана Скляр та керівник книжкового напрямку Yakaboo.ua  Артем Літвінець. Модератором зустрічі став відомий літературний критик Юрій Володарський.

370 thoughts on “Московське видавництво має намір опублікувати книгу Сергія Лойко “Аеропорт” в Росії

    Залишити відповідь