Про успіх, гроші та мариновані огірки: топ-10 цитат із “Доставки щастя” Тоні Шея

“Доставка щастя” – це історія успіху  Тоні Шея, власника взуттєвого інтернет-магазину Zappos, який досяг прибутку 9 мільйонів доларів із нуля, а згодом був придбаний мережею Amazon. «Доставка щастя» — це книжка про великі гроші, дружбу і справжню любов до людей; коли родиною є не тільки родичі, а також працівники, клієнти і навіть конкуренти. Нижче топ-10 цитат-правил, які Шей набув із досвідом.

#10

Прокидайся кожного ранку та запитуй себе не лише про те, що я можу зробити, щоб покращити  Zappos на 1%, але також і про 1% для того, щоб зробити себе кращим в персональному та професійному аспекті.  Zappos не зможе розвиватись, якщо ми самі не будемо рухатись вперед.

#9

Для індивіда характер – це ключова річ. Для організацій ключова культура.

#8

Ніколи не миріться із статус-кво. Історично склалось, що компанії, які мали проблеми, були тими, що не могли пристосуватись до змін чи швидко реагувати.

#7

Відкрита, щира комунікація – це найкраща база для будь-яких відносин. Але наприкінця дня, пам’ятайте, що головне не те те, що ви сказали, чи зробили, а що люди після цього відчувають.

#6

Вірю, що щось цікаве є в кожному – лише треба зрозуміти, що саме.

#5

Уявляй, вигадуй та вір у свій власний всесвіт, і всесвіт сформується навколо тебе.

#4

Коли хтось відчуває вигорання, нудьгу, відсутність викликів чи задуху від власної роботи – це не провина самої роботи, це скоріш оточення та правила, за якими працює система, довели до того, що людина робить роботу ту, яка трапляється під рукою.

#3

Люди говорять, що бояться йти на роботу в понеділок зранку тому, що вони залишають частку себе вдома. Чому б не спробувати заохотити працівників перенести усі їхні таланти на роботу, і дати винагороду їм не за те, що вони щось роблять, як інші, а за інноваційність, винахідливість, креативність, відкритість та готовність братись за нове?

#2

Я зробив добірку найщасливіших періодів в моєму житті, і зрозумів, що жоден із них не пов’язаний із грошима. Усвідомив, що створення нового, креативність та винаходи роблять мене щасливим. Спілкування із друзями протягом цілої ночі аж до світанку – робить мене щасливим. Випрошування солодощів на Гелловін у школі із друзями – робило мене щасливим. Мариновані огірки мене теж роблять щасливим.

#1

Я думав над тим, наскільки нам промиває мозок наше суспільство та культура, що ми не можемо припинити думати за замовчуванням, що більше  грошей – це більше успіху та щастя, коли в кінцевому рахунку щастя полягає у тому, щоб насолоджуватись життям.

Наразі в Yakaboo.ua діє ексклюзивний передпродаж книжки протягом двох тижнів. 

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

9 thoughts on “Про успіх, гроші та мариновані огірки: топ-10 цитат із “Доставки щастя” Тоні Шея

    Залишити відповідь