Почитати про теперішнє. Книжки про соцмережі та порятунок європейської цивілізації

Подорож у часі та віртуальне життя у соцмережах, глобалізований світ і білоруська опозиція. Халепи та пригоди, Європі загрожує загибель, ну і як же без історії кохання і брехні. Сучасна проза – вона така різноманітна і немилосердна.

1

“Время и снова время”

Вигадливий пригодницький роман з цілком серйозним етичним змістом. Що, якби можна було повернутися в минуле і запобігти серйозій історичній подіі? Що б ви обрали?

Х’ю Стентон – відставний спецназівець і знаменитий авантюрист, найсамотніша людина у світі. Ті, кого він знав і любив, ще не народилися. Можливо, тепер не народяться взагалі. Тільки Стентон знає, що йде велика страшна війна, колективне самогубне безумство, яке зруйнує європейську цивілізацію і кидає у страждання мільйони людей. Двадцяте століття стане століттям Великої війни, яка забрала десятки мільйонів життів. І лише Стентон розуміє це, адже для нього нинішнє століття вже історія. Він прибув з майбутнього – перестрибнув з одного тимчасового витка на інший, скориставшись посланням сера Ісаака Ньютона, яке той заповів розкрити через сторіччя після своєї смерті. Х’ю належить змінити страшну історію століть, перетворити Століття смерті на Золотий вік.

2

“Blackout. Завтра буде запізно”

Дуже актуальна, гостра і загрозлива книга про те, що в сучасному глобалізованому світі всі системи життєзабезпечення людини працюють як єдиний організм. І раптом – збій і ланцюгова реакція… У холодний лютневий день виходять з ладу всі європейські енергосистеми. Італійський програміст П’єро Мандзано вважає, що те, що трапилося – наслідок хакерської атаки і марно намагається попередити владу. Коли йому нарешті вдається достукатися до комісара Європолу, на його електронну пошту починають надходити листи, що ставлять під загрозу його самого. Він потрапив під приціл підступного і нещадного супротивника. А в Європі тим часом починається боротьба за виживання.

Чи всі побачать хоч промінчик світла в кінці тунелю безвиході?

3

“Любовне життя”

Другий роман дослідниці творчості Бруно Шульца та Вальтера Беньяміна Оксани Луцишиної, в якому розповідається пронизлива історія любові та вигнання.

Йора зустрічає Себастьяна – і саме з цієї зустрічі починається її інше, справжнє життя. Ключем до роману є колода карт Таро, але водночас це реалістична сюжетна «емігрантська» проза з виразно окресленою соціальною проблематикою. Ця іронічна і ніжна, інтелектуальна і романтична, майже невигадана і абсолютно фантастична історія з флером м’якого гумору і немилосердного сарказму.

4

“Як риба об лід. Антологія сучасного білоруського оповідання”

Оповідання тридцяти найкращих сучасних білоруських прозаїків-опозиціонерів. Це Василь Биков, Олег Аблажей, Михайло Андросюк, Наталка Бабіна, Ольга Бабкова, Ігор Бабков, Галина Богданова, Петро Васюченко.

Висока культура письма, глибоке занурення у людську природу, з’ясування причин політичної кризи в країні. Найкращі зразки літератури нації, що не втратила своєї людської гідності й високих художніх достоїнств, незважаючи ні на що.

5

“Фейкбук. Реальная история, основанная на настоящей лжи”

“Смішно і повчально”, “розсмішить і змусить замислитися” – такі характеристики отримала ця правдива історія. Книга – must read сьогоднішнього дня, коли користувачі соціальних мереж починають потихеньку усвідомлювати, наскільки багато часу зжирає їх віртуальне життя.

Чи твої друзі в Facebook дійсно добре тебе знають? Можна перевірити – запустити на своїй сторінці історію про подорож, небезпечні пригоди, зустрічі з прекрасною незнайомкою і розборки з її милою сімейкою – похмурими релігійними фанатиками. І ти отримаєш співчуття і підтримку всіх, хто читає твою сторінку! Але що робити, коли твоє вигадане життя починає домінувати над справжнім, в якому ти все більш самотній, ще й тому, що доводиться приховувати, як ти живеш насправді?

23 thoughts on “Почитати про теперішнє. Книжки про соцмережі та порятунок європейської цивілізації

    Залишити відповідь