Одну купуєш – одну даруєш

Як любив повторювати один мій однокласник: скільки того життя? І справді, не час зволікати і бути обережним. Час діяти. Будь-який час – для дії, бо тільки так можна відповідати часові. Оскільки час – тривання, тільки рухом можна дорівнювати йому.
Так, в Україні є багато гуманітарних проблем. Багато економічних. Переконаний, що значною мірою через неідеальну освітню систему. Але ще більшою мірою, через відсутність різних споживацьких культур. Наприклад, культури читання. Адже книга – теж продукція. А читання – насолода від споживання.

Знаю по собі, що читання призводить до звикання. Але це звикання не є шкідливим. Ну, хіба википить кава.. Ну, хіба проїдеш свою зупинку.. Але навіть у найдовшій черзі не страшно, якщо маю з собою книжку. Я б дуже хотів, щоб люди не нудьгували.
Звісно, не всі піддаються тій чи іншій залежності, але я би хотів, щоб більшість, принаймні, мала змогу спробувати. Тому ми віддамо половину книжок безкоштовно. Ми хочемо заразити людей читанням. Щоб, прочитавши книжку одного разу, вони вже ніколи не змогли жити без книжки.

Звісно, кільком людям організувати таку епідемію непросто. Можна сказати, неможливо. Але й можна сказати – можливо!
Наразі головний видавничий партнер Соціального проекту «Одну купуєш – одну даруєш» – Літературна агенція “Discursus”. З цим партнером мені було найлегше домовитися, оскільки маю до нього безпосередню причетність. Але я запрошую всі-всі видавництва і всіх бажаючих долучитися. Кожен може так, як може. Ми пропонуємо схему роботи і з радістю надамо візуальну продукцію, щоб ви могли самостійно нею позначити акційні видання. І кожен, хто їх куплятиме, знатиме, що не лише робить добре собі, а й комусь іншому.

Читати:  Соціальний проект: одну книжку купуєш — одну даруєш

Вже найближчим часом всі наші книжки будуть обгорнені спеціальними стрічками з символікою проекту, і ви зможете легко їх упізнати в книгарнях. Але навіть ті, хто вчора чи нині купляють книги “Дискурсуса”, не знаючи цього, відправляють такі ж примірники тим, хто не може їх собі купити.

Долучайтеся. Кажіть, де найбільше треба книг. Розповсюджуйте свою продукцію з символікою проекту.
На нашій сторінці ми публікуємо інформацію про всіх нових партнерів, а також звітуємо по продажах та переданих книгах.

Врешті, розповідайте про проект, пишіть про нього. Разом ми можемо дуже багато.

Василь Карп’юк,
ініціатор проекту, письменник, видавець

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

11 thoughts on “Одну купуєш – одну даруєш

    Залишити відповідь