Нові книги великих письменників: 40 років самотності, ритми марінери і найбільш міцна книга Грішема

У цій добірці зібралися дуже різні книжки – бізнес-література, судовий трилер, жіночий роман, роман про місто і відверта історія 18+. Однак є те, що їх об’єднує – якість, що не піддається сумніву, як внутрішнього змісту, так і зовнішньої оболонки. Навряд чи знайомий з творчістю Варгаса Льйоси читач засумнівається у його новому творі, а поціновувач турецьких історій проігнорує Орхана Памука.

так

“Шлях до Так. Як вести переговори, не здаючи позицій”

Ця книга навчить вести переговори – і не лише на професійній ниві, а й в особистих справах. Адже насправді методи і прийоми їх ведення однакові. “Шлях до Так” пропонує простий і універсальний метод залагодження суперечок, який дозволяє зберегти свої позиції та уникнути емоційних втрат. Ви дізнаєтеся, як відокремити людину від проблеми; зосередитися на інтересах, а не позиціях; спільно працювати над пошуком компромісу; домовлятися з впливовими людьми, які вдаються до брудних трюків.

памук

“Мои странные мысли”

Протягом шести років працював Орхан Памук над цим романом і охопив понад 40 років життя Стамбула і його жителів – з 1969 по 2012 рік. Головний герой Мевлют працює на вулицях міста, спостерігаючи, як вони наповнюються новими людьми, Стамбул знаходить і втрачає нові та старі будівлі, з Анатолії приїжджають на заробітки бідняки. На його очах відбуваються перевороти, влада змінюють одна одну, а Мевлют усе так само тиняється вулицями, зимовими вечорами задаючись питанням, що ж відрізняє його від інших людей, чому йому трапляються дивні думки про все на світі і хто ж насправді його кохана, якій він пише листи останні три роки.

герой

“Скромный герой”

Неповторний магічний реалізм Маріо Варгаса Льйоси не залишить читачів байдужими і цього разу. В новому романі у заворожуюче витонченому ритмі марінери віртуозно закручуються дві паралельні сюжетні лінії. Головний герой першої – трудяга Фелісіто Янакі, порядний і довірливий, який стає жертвою дивних шантажистів; герой другої – успішний бізнесмен Ісмаель Карррера, який на схилі віку прагне помститися двом синам-ледарям, що хочуть його смерті. І Ісмаель, і Фелісіто звичайно ж зовсім не герої. Однак там, де інші малодушно погоджуються, ці двоє влаштовують тихий бунт. На сторінках роману проминають старі знайомі – персонажі створеного Льйосою світу. Жива, сповнена гумору оповідь з елементами мелодрами.

ахерн

“Игра в марблс”

Зворушлива історія про стосунки з близькими. Один день здатний повністю змінити звичний світ. Один день, щоб зрозуміти, хто ти є насправді. Знайшовши загадкову колекцію свого батька, Сабріна раптово усвідомлює: все, що вона знала про нього, було брехнею. Близька людина, поряд з якою вона росла, раптом виявилася незнайомцем. Їй видався вільний день – несподіваний перепочинок у сумній низці її буднів, – щоб проникнути до таємного життя батька. Цілий день спогадів, історій і людей, про існування яких вона навіть не підозрювала. Гра в марблс переплітає долі батька і доньки в часовому просторі.

гришем

“Серая гора”

Майстер судового трилера Джон Грішем розповідає нову історію, яка вже стала бестселером за версією The New York Times. Деякі критики стверджують, що “Сіра гора” – одна з найпотужніших книг автора, твори якого перекладають на 40 мов і екранізують. Вперше після знаменитої “Справи про пеліканів” головною героїнею книги Джона Грішема знову стає жінка. Саманті Кофер здавалося, що їй забезпечена блискуча кар’єра в солідній юридичній фірмі на Уолл-стріт, проте, коли вибухнула криза, її миттєво викинули на вулицю. І тепер єдина запропонована їй вакансія – це місце юриста в загубленому в горах шахтарському містечку Брейді. Вирішивши змінити оточення і “відсидітися” в провінції у нелегкі часи, Саманта думала, що на новому місці її чекає смертельна нудьга, але все виявилося інакше.

13 thoughts on “Нові книги великих письменників: 40 років самотності, ритми марінери і найбільш міцна книга Грішема

    Залишити відповідь