Новинки місяця: життя ельфів, роман про прощення і посібник з написання книги

У цій добірці зібрано п’ять нових книжок, які залишили неоднозначні відчуття у тих, хто встиг прочитати їх. Нові романи улюблених авторів, складні й заплутані історії і поради майстрів, що обіцяють всім успіх, дають нам урок: не налаштовуйтесь заздалегідь отримати задоволення, навіть якщо це добре знайомий вам автор.

н1“Жизнь эльфов”, Мюриель Барбери

Новий роман француженки Мюріель Барбері, яка зачепила читачів “Елегантністю їжачка”. Цього разу головними героїнями стали дві 12-річні дівчинки, неймовірним чином пов’язані зі світом ельфом. Одна з них – Клара – талановита піаністка, живе в іспанському селищі, загубленому в горах Абруцці; друга – Марія – живе у бургундському селі і вміє читати таємні знаки природи, чути присутність невидимих ​​створінь. Дівчатка дізнаються про страшну загрозу, що нависла над світом людей. Клара і Марія, які ніколи не зустрічалися одна з одною, встановлюють між собою зв’язок і, об’єднавши зусилля, вступають у битву, від результату якої залежить і життя близьких їм людей, і саме існування людства.

Однак нова книга розділила шанувальників Барбері на два табори: одні так само люблять особливий, повний витончених і чуттєвих описів, стиль письменниці, інші знаходять “Життя ельфів” повним антиподом попереднього роману і відчувають себе обдуреними.

н2“Звезда Одессы”, Герман Кох

Голландець Герман Кох зізнається, що на нього сильно вплинув Чехов, а пише він, наслідуючи Гоголя. Що ж, якщо книги Коха перекладають на 37 мов і він входить до десятки найбільш популярних письменників Європи, ймовірно, він був хорошим учнем.

Свій новий роман письменник характеризує так: “Це роман про батька, який дружить з гангстером, щоб справити враження на свого сина-підлітка”. Але при чому тут Одеса, запитаєте ви? Читайте. Але врахуйте, що у Коха немає позитивних героїв.

 

н3“Слова, которые мы не сказали”, Лори Нелсон Спилман

Успішна 34-річна Анна Фарр, у якій “є все”, вирішує підштовхнути мера міста, з яким давно зустрічається, до шлюбу. У пошуках кращого способу вона натрапляє на вигадані якимось адвокатом “камені прощення”, які замість допомоги в наміченій справі перевертають її життя догори дригом. Та й не тільки її. Принцип дії каменів такий: два камені разом із запискою з вибаченнями потрібно відправити людині, що образила вас . Якщо вона вирішить пробачити вас, то один камінь поверне, а другий закопає. Але щось пішло не так.

Автор придумала на рідкість складний і захоплюючий ланцюг подій, в яких кожен побачить себе. Правда, в якій ми живемо, часто виявляється справжнісінькою вигадкою і, відчуваючи себе жертвою, ми діємо гірше, ніж будь-який кат.

н4“Штайнгоф”, Карола Ганссон

Роман шведської письменниці Кароли Ганссон, що спеціалізується на темі відчуження, втрати батьківщини і зв’язку з мовою. Вперше виданий у 1997 році цей твір нарешті отримав український переклад. Штайнгоф – це віденська психіатрична клініка з дивовижною архітектурою і жахливою історією. Вразливість її героїв, крихкість їхнього світу і символічний образ клініки трактується як пророцтво про долю Європи, приреченої дорого платити за власну нездатність розібратися з травмами минулого.

Вторгнення радянської армії 1956 року зробило біженцями майже 200 тисяч угорців. Героїня книги, молода вчителька, рятуючи школярок, переводить їх через гори в безпечну Австрію, де згодом сама намагається почати нове життя. Але пережите не відпускає і змушуює знову втікати – від дійсності до спогадів, вигадок і марень, що заповнюють раптову порожнечу.

н5“Литературный марафон. Как написать книгу за 30 дней”, Крис Бейти

Книга- “чарівний поштов” для тих, хто завжди мріяв що-небудь написати. Кріс Бейті, засновник літературного марафону National Novel Writing Month, в межах якого сотні тисяч учасників пишуть свої оповідання за місяць, поділився секретами, що дозволяють написати хорое оповідання за короткий час. У потижневому плані дій розповідається, як впоратися з розповіддю за місяць і новачкові, і досвідченому письменникові, а анекдоти, смішні випадки та історії успіху учасників надихають на творчість.

На початку книги автор вчить, як знаходити час на написання, дізнаватися новини і перетворювати своїх улюблених на інструмент створення почуття провини і страху, а завершує книгу розповіддю, що робити після завершення роману.

17 thoughts on “Новинки місяця: життя ельфів, роман про прощення і посібник з написання книги

    Залишити відповідь