Незвичайна п’ятірка. Ексклюзивні колекційні видання

Фото: Unsplash|pixabay

Книги – це не тільки джерело знань і задоволення, але й предмет колекціонування. Буває, прочитаєш книгу в електронному форматі – і хочеться купити паперове видання, щоб поставити на полицю, гортати сторінки, відзначати улюблені фрагменти. Або відразу купуєш папір і настільки закохуєшся у твір, що починаєш полювати на різні видання. Але є ще одна категорія книг – це виготовлені руками колекційні видання обмеженого тиражу. Зазвичай для виробництва таких книг обирають знакові твори, роблять всього кілька примірників масивних видань, прикрашених натуральною шкірою, тисненням, камінням, позолотою, через що їх вартість злітає до захмарних висот. Але кожен власник подібної книги буде пишатися її величчю.

Ось лише декілька прикладів.


1

“Historiae Biblicae Veteris et Novi Testamenti… / Історія Біблії, Старого і Нового Заповіту… / Bible History Of The Old And New Testaments…”

Пропонована книга – факсимільне видання рідкісного стародрука “Historiae biblicae Veteris et Novi Testamenti” (“Історія Біблії, Старого і Нового Заповіту”), що вперше було надруковане у видавництві братів Клауберів в Ауґсбурзі в 1748 р.

Примірник цього рідкісного видання 1748-1757 років зберігається в фондах Музею книги і друкарства України і не зафіксований в жодній з інших наукових колекцій України.

Книга “Historiae biblicae Veteris et Novi Testamenti” або Лицьова Біблія, тобто Біблія в ілюстраціях, видана форматом ін-фоліо (в аркуш) і складається з 100 сюжетних гравюр-мідьоритів, що презентують найважливіші сюжети Біблії в їх послідовності. Гравюри виконані братами Клауберами за роботами Йогана Адама Стокмана (1720-1783), знаного в Ауґсбурзі живописця, рисувальника, гравера.

Книга виходить з детальним науковим коментарем та адаптованим перекладом текстів з латинської на англійську і українську мови.

2

“Мысли великих о самом главном”. Комплект из 3 книг

У цьому комплекті представлена найкраща добірка афоризмів і висловів на завжди актуальні теми: Бог, життя, Всесвіт, час, людина і доля.

2.1

Французька палітурка ручної роботи виконана з комбінації натуральної шкіри, обкладинка книги і футляр – ложемент оформлені багаторівневим тисненням, глибоким блінтовим і рельєфним золотим, з використанням фольги Luxor 240. Внутрішнє оздоблення футляра встелене натуральним оксамитом Morbidezza. Обріз книги полірований і пофарбований вручну. У комплекті два оксамитових чохла.

3

“Изменившие мир”. Комплект из 3 книг

Збірка складається з трьох книг: “Лідери, які змінили світ”, “Компанії, які змінили світ”, “Бізнес-ідеї, які змінили світ”.

У першій зібрані життєписи ста великих людей, чиє перебування на цій землі запам’яталося сучасникам і досі надихає нащадків. Правителі, воєначальники, релігійні лідери і першовідкривачі, що жили в різних куточках світу в різний час від Будди до Петра Першого, від Чингісхана до Христофора Колумба, від Вінстона Черчілля до Михайла Горбачова, реалізували свої амбіції, марнославство або альтруїстичні пориви, змінивши попутно життя всього світу.

Друга розповідає історії великих компаній, які значно вплинули на хід прогресу і розвиток людства: від створеної в XVII столітті East India Company до сучасної Google, Inc. З неї можна дізнатися про життєві перипетії таких бізнес-гігантів, як Kodak і Disney, IKEA і CNN, Coca-Cola і Microsoft з моменту їх появи.

3.1

У третій книзі представлені 50 бізнес-ідей, які мали значний вплив на розвиток суспільства. Кожна глава присвячена окремій бізнес-ідеї. У них розповідається коли, де і чому виникла дана ідея, хто її автор, які її комерційна віддача і подальший розвиток. Деякі з цих ідей стали невід’ємною частиною нашого повсякденного життя: персональний комп’ютер, інтернет і супутникове телебачення. Інші ідеї, такі як памперси або аерозольний дезодорант, сьогодні сприймаються неоднозначно, але, безперечно, їх відсутність також складно уявити. Серед перерахованих є й такі, які поступово відходять на другий план завдяки появі та розвитку цифрових технологій – наприклад, факсимільний апарат або кишеньковий калькулятор.

4

“Україна-Європа. Хронологія розвитку”. Комплект из 5 книг

Це науково-популярне видання описує історію українсько-європейських відносин зі стародавніх часів до 2010 року. Мета створення книги полягає в тому, щоб показати, наскільки багато спільного та відмінного в історичному розвитку України та європейських держав. Видання досліджує історію європейських країн протягом декількох мільйонів років, від появи перших живих істот, появи перших людей і людського суспільства до освіти і становлення сучасних держав.

Кожен том містить інформацію у вигляді: календаря, що складається з переліку найважливіших історичних подій по європейських країнах та Україні; інформаційних статей, що розповідають у хронологічному порядку про найважливіші події, підкріплені ілюстраціями; оглядових статей, присвячених окремим періодам історії країн Європи та України; спеціальних статей, присвячених окремим найбільш цікавим і важливим історичним фактам розвитку держав; різноманітних карт, які допомагають поліпшити уявлення подій, що відбувалися в різні часи на території Європи та України; покажчика прізвищ – це довідковий розділ, де в алфавітному порядку перераховані прізвища людей, що зустрічаються в книзі із зазначенням сторінок; покажчика літератури та наукових статей, які були використані при написанні документа.

5

“The Times Comprehensive Atlas of the World”

Нове видання найбільш авторитетного атласу світу, що складається з 250 сторінок докладних карт і 72 сторінок вступної інформації, що дає вичерпне уявлення про сьогоднішній світ. Від моменту виходу першого видання цього атласу в 1967 році було продано більше одного мільйона примірників. Нинішнє видання являє собою ідеальне поєднання традиції, престижу і стилю.

5.1

Французька палітурка ручної роботи, італійська шкіра. У центрі – художня композиція з шкіряною вставкою, обрамлення – інкрустоване кристалами Swarovski гравіювання. Каптал шовковий, ручного плетіння, форзац складений, обріз полірований, колір – “золото”.

20 thoughts on “Незвичайна п’ятірка. Ексклюзивні колекційні видання

    Залишити відповідь