Людмила Улицкая. «Лестница Якова», Редакция Елены Шубиной

Один з найбільш очікуваних романів осені 2105. Нова книга Людмили Уліцької на 736 сторінках заснована на особистих архівах письменниці. «Лестница Якова» може стати останнім її великим романом.

«Лестница Якова» – це роман-притча, чудернацьким чином розгалужена сімейна хроніка з безліччю героїв і філігранно вибудованим сюжетом. У центрі роману – паралельні долі Якова Осецького, людини книги та інтелектуала, народженого наприкінці XIX століття, і його внучки Нори – театрального художника, особистості свавільної і діяльної. Їх «знайомство» відбулося на початку XXI століття, коли Нора прочитала листування Якова та бабусі Марії та отримала в архіві КДБ доступ до його особистої справі …

Уліцька не раз говорила, що більше не буде писати романи, оскільки «це важке, непосильне для звичайної людини» завдання, вище її можливостей. Проте кожного разу це наслання знову її засмоктує. «Відкрите мною листування діда з бабусею повело в такий простір, що я знову туди провалилася, чотири роки життя ця історія тривала. Закінчилася. Я собі нічого не забороняю – зараз я вільна», – розповіла вона в інтерв’ю після виходу книги.

Фрагмент роману “Лестница Якова” Людмилы Улицкой

Купити в Yakaboo.ua

17 thoughts on “Людмила Улицкая. «Лестница Якова», Редакция Елены Шубиной

    Залишити відповідь