Дитячі новинки тижня: український віммельбух, поет Дерманський і Карлсон від Джанікяна

Чи знаєте ви, що Сашко Дерманський пише вірші, такі само смішні та милі, як і його прозові історії? А що ви думаєте про ілюстрації Арсена Джанікяна? А як щодо історії про щеня з поважної родини, який вирішило завести собі людину? Чи подобаються вам віммельбухи?

Дитячі книжки – нескінченний ресурс для розвитку, отримання знань, формування художнього смаку, проведення дозвілля і отримання задоволення. І згадайте, як накриває теплою хвилею спокою і добра, коли гортаєш дитячу книжку, як нескінченно довго хочеться не випускати її з рук і залишитися у світі дитинства і яскравих фарб.

Сьогодні розповідаємо вам про нові, варті уваги виданнях світу дитліту.

биги

“Бигимоти – не медмеді”

Сашко Дерманський

Ілюстрації Любки Франко

Трохи хуліганські та іронічні вірші одного з найкращих дитячих письменників України в прекрасному поєднанні з усміхненими ілюстраціями молодої художниці Любки Франко. 56 сторінок сімейного читання з реготанням.

Слон казав: – Ти так їси,
Що не влазиш у труси!
І банани, й кавуни…
Та тебе ж товстять вони!

А йому на те слониця:
– Любий, то така дрібниця!
А банани й кавуни
Ням-ням-ням які смачні!
Відчепися!

зоо

“Зоопарк. Віммельбух”

Ілюстрації Керолін Гертлер

Видавництво  Artbooks

Віммельбухи – книжки для розглядання – містять стільки деталей на кожній картинці, що можуть зайняти дитину на кілька годин. Розглядаючи, фантазуючи і складаючи власні історії, малюк забуде про все на світі – і про примхи, і про їжу. А ще, незважаючи на відсутність тексту, ці книжечки сприяють розвитку мовлення. До кожної картинки можна придумати безліч різних історій, і служити така книжка буде дуже довго – адже в різному віці її сприйняття малюком буде різнитися.

У цьому виданні розповідається про життя звірів у зоопарку, а також про тих тварин, яким у дикій природі загрожує небезпека. Купаються слони, гуляють по стежинах пінгвіни, пухнасті лемури і снігові барси – спробуй відшукай їх у метушні зоопарку.

карлсон

“Малий та Карлсон, що живе на даху”

Переклад Ольги Сенюк

Ілюстрації Арсена Джанікяна

Улюблена дитяча казка в новому візуальному оформленні. Художнику вдалося створити образи, які припадуть до смаку і тим, хто полюбив Карлсона в радянських книжках, і молодим читачам, що застали різноманітність видань і екранізацій. Це той самий неповторний “чоловік у самому розквіті сил” з кнопочкою на животі й той самий милий добрий Малюк, про яких знає кожна дитина. А якщо ще не знає, то познайомте їх нарешті і посмійтеся разом над витівками товстунчика і примхами Фрекен Бок.

пес

“Домашний любимец”

Вілліс Джин

Ілюстрації  Тоні Росса

У цій історії про людей і собак все навпаки: щеня з поважної собачої сім’ї вмовляє батьків подарувати йому на день народження людину – але тільки не плюшеву, а найсправжнісіньку, живу! Батьки попереджають сина про те, що тримати в будинку людину занадто клопітно і навіть небезпечно. «Так нечесно, – думає Філя. – Чому іншим собакам можна заводити собі людей, а мені ні?». І ось одного разу він зустрічає на вулиці маленьку руду людину і вирішує її приручити…

На додаток до смішної історії додаються чудові й не менш смішні картинки.

кит

“Кит плывёт на север”

Анастасія Строкіна

На спині величезного кита пливе океаном загадковий звір мамору. У мамору непросте завдання: знайти один-єдиний – свій – острів і стати його охоронцем. Чи зможе він, такий невмілий і крихітний, такий беззахисний посеред крижаного океану, почути поклик острова, який йому призначений?

Чарівна повість про океан і про дивовижних птахів, риб і звірів,  і про загадковий північний народ – алеутів. Романтична і мудра казка із захоплюючим сюжетом і чудовими, ні на кого не схожими персонажами. Дитина шести років прочитає казку, підліток знайде в ній теми призначення, любові й віри у власні сили, а дорослий – харч для розуму і серця.

23 thoughts on “Дитячі новинки тижня: український віммельбух, поет Дерманський і Карлсон від Джанікяна

    Залишити відповідь