Джоан Ролінг написала нову серію оповідань про магію

Фото: pottermore.com

В інтернеті з’явилися дві перші історії з нового циклу британської письменниці Джоан Ролінг під назвою “Історія магії Північної Америки”. Загалом до циклу, тематично пов’язаного із світом Гаррі Поттера, увійде чотири історії, що публікуватимуться на сайті pottermore.com.

Прочитати їх також можна українською мовою. Перша історія носить назву “Чотирнадцяте – сімнадцяте сторіччя”, друга – “Сімнадцяте сторіччя й далі”. З’являтимуться нові оповідання щодня, починаючи з 8 березня. Загалом нові тексти на сайті публікуються відразу 36 мовами.

Створити серію історій про північноамериканську школу чаклунства Джоан Ролінг вирішила, щоб познайомити читачів з подіями, які передували історії про Гаррі Поттера. Цикл вийде перед екранізацією першої частини фільму “Фантастичні звірі і де їх шукати”, який, за задумом Ролінг, має складатися із трьох частин.

Як повідомлялося раніше, 31 липня англійською мовою вийде восьма книга про Гаррі Поттера під назвою “Гаррі Поттер і проклята дитина”. Книгу  буде опубліковано одночасно в паперовому та електронному форматах відразу після однойменної театральної прем’єри.

15 thoughts on “Джоан Ролінг написала нову серію оповідань про магію

    Залишити відповідь