Вперше в Україні: сенсаційні бестселери наукового журналіста Асі Казанцевої

Харківське видавництво «Віват» уклало ексклюзивний договір з науковим журналістом Асею Казанцевою про видання двох її книг. Це гучні видання-бестселери: «Хто б міг подумати! Як мозок змушує нас робити дурниці» і «В інтернеті хтось неправий! Наукові дослідження суперечних питань». Книги вперше будуть видані українською мовою і вже готуються до друку.

Дебютна книга популяризаторки науки Асі Казанцевої «Хто б міг подумати! Як мозок змушує нас робити дурниці» в 2014 році принесла авторці заслужену премію в галузі науково-популярної літератури «Просвітитель». Ця захоплююча і цікава книга допомагає пояснити багато в поведінці людей. Автор доступно і цікаво розповідає про біологічні пастки, які заважають нам відмовитися від поганих звичок, розшифровує справжню «хімію кохання», пояснює біологічні передумови стресу та депресій.

У другій книзі «В інтернеті хтось неправий!» авторка викриває стереотипи і міфи, вчить аналізувати інформацію. Ася Казанцева за допомогою своїх книг хоче навчити читачів розпізнавати хибні факти і спекуляції в інформаційних потоках, які обрушуються на нас щодня, оскільки «під тиском громадськості ми готові повірити в неправдоподібні речі… особливо, якщо на нас впливає наша референтна група».

Книги Асі Казанцевої будуть зрозумілі будь-якому читачеві, незалежно від рівня його підготовки, освіти і віку. Вони допоможуть направити вектор інтересу читачів до сучасної науково-популярної літератури, вийти з онлайну в реальне життя і викрити хибне «усезнайство» інтернету.

«Якщо ви колись нудьгували на уроках або лекціях і задавалися питанням: «ну чому не можна розповісти все це, тільки цікаво?» — вам потрібні нові книги Асі Казанцевої! Найскладніше в роботі популяризаторки науки — витримати баланс між легкою формою викладу і науковою строгістю, інакше це перестане бути текстом про науку. На мою думку, в обох книгах Асі Казанцевої цей баланс витримано ідеально!» — прокоментувала генеральний директор видавництва «Віват» Юлія Орлова.

Довідка про автора:

Ася народилася в 1986 році. Закінчила біолого-ґрунтовий факультет СПбДУ у 2008 році, займалася науковою діяльністю в Аріельскому Університеті в Ізраїлі. Свою письменницьку діяльність Ася почала на ЖЖ, де незабаром стала однією з найбільш затребуваних авторок. Сьогодні вона постійно проводить захоплюючі лекції для широкої аудиторії як популяризатор науки. Її ерудованість, наукова компетентність і талант описувати складні речі простою мовою оцінили і вчені, і читачі. Книга «Хто б міг подумати! Як мозок змушує нас робити дурниці» вийшла в 2013 році. На початку 2016 року — була надрукована друга її книга «В інтернеті хтось неправий. Як мозок змушує нас робити дурниці».

12 thoughts on “Вперше в Україні: сенсаційні бестселери наукового журналіста Асі Казанцевої

    Залишити відповідь