Аналітика Yakaboo.ua: топ продажів бізнес-літератури

Фото: changeorder via Flickr

Особистісний ріст є запорукою досягнення успіху в бізнесі і становлення підприємця і керівника. Інтерес до книг сегмента ділової літератури це наочно демонструє.

Сьогодні книжкові магазини рясніють безліччю видань, орієнтованих на особистісний розвиток, самоосвіту, ефективний менеджмент, історії успіху великих. Книги надають безмежні можливості не лише для отримання нових знань, але і для цілковитого перегляду ставлення до себе, компанії, співробітників і світу в цілому. В них описані як готові кейси, так і поставлені конкретні завдання, які кожен зможе приміряти на себе і оцінити ефективність для власного бізнесу.

Нижче за спаданням за кількістю проданих примірників представлені книги російською та українською мовами, що склали топ продажів згідно вподобань клієнтів Yakaboo.ua.

У топ-25 чотири позиції міцно посіла трилогія Айн Ренд “Атлант расправил плечи”, що стала світовим бестселером та одним із найвпливовіших творів світової літератури. Опитування Бібліотеки Конгресу США показало, що ця книга посідає другий рядок після Біблії серед тих, що змінили життя американських громадян. Особливість книги в тому, що вона знаходиться поза часовими межами, а опис подій поєднує реалістичність, містицизм та наукову фантастику, утопію та антиутопію, гротеск та романтизм, філософію та політекономію.

  1. “Атлант розправив плечі. Частина 1. Несуперечність”, Айн Ренд
  2. “Атлант расправил плечи” (комплект из 3 книг), Айн Рэнд
  3. “Доставляя счастье. От нуля до миллиарда. История создания выдающейся компании из первых рук”, Тони Шей
  4. “Первый олигарх. Михаил Иванович Терещенко (1886–1956)”, Мишель Терещенко
  5. “Экономика ХХІ: страны, предприятия, человека”, Алексей Геращенко
  6. “7 навыков высокоэффективных людей. Мощные инструменты развития личности”, Стивен Кови
  7. “Атлант розправив плечі. Частина 2. Або-або”, Айн Ренд
  8. “Стів Джобс”, Волтер Айзексон
  9. “Rework. Бизнес без предрассудков”, Дэвид Хайнемайер Хенсон, Джейсон Фрайд
  10. “Сам себе MBA. Самообразование на 100%”, Джош Кауфман
  11. “Моє життя та робота”, Генрі Форд
  12. “Включайся! Жінки, робота і воля вести за собою”, Шерил Сендберг
  13. “Жесткий менеджмент. Заставьте людей работать на результат”, Дэн С. Кеннеди
  14. “Важные годы. Почему не стоит откладывать жизнь на потом”, Мэг Джей
  15. “Будь лучшей версией себя. Как обычные люди становятся выдающимися”, Дэн Вальдшмидт
  16. “Мечтать не вредно. Как получить то, чего действительно хочешь”, Барбара Шер, Энни Готтлиб
  17. “Атлант розправив плечі. Частина 3. А є А”, Айн Ренд
  18. “От хорошего к великому. Почему одни компании совершают прорыв, а другие нет…”, Джим Коллинз
  19. “Антихрупкость. Как извлечь выгоду из хаоса”, Нассим Николас Талеб
  20. “48 законов власти”, Роберт Грин
  21. “Искусство системного мышления. Необходимые знания о системах и творческом подходе к решению проблем”, Ян МакДермотт, Джозеф О’Конор
  22. “Не работайте с м*даками. И что делать, если они вокруг вас”, Роберт Саттон
  23. “Величайший торговец в мире”, Ог Мандино
  24. “Малый бизнес. Большая игра”,  Александр Высоцкий
  25. “Эссенциализм. Путь к простоте”,  Грег МакКеон

Книга “Доставляя счастье. От нуля до миллиарда. История создания выдающейся компании из первых рук”, Тоні Шей входить до Золотого фонду російського видавництва “Манн, Иванов и Фербер” і займає восьмий рядок у списку бестселерів Amazon.com. Завдяки письменницькому таланту автора це одна з найбільш веселих і життєрадісних ділових книг, а також одна з найбільш вражаючих і корисних. Тоні Шей став бізнесменом, почавши в дев’ять років із … ферми з розведення хробаків. У книзі розповідається про ті обставини, завдяки яким створена ним дещо пізніше компанія Zappos була зрештою куплена Amazon за $1.2 мільярди (а до того Шей продав ще один створений ним бізнес компанії Microsoft, теж за значні гроші).

Примітним є наявність у рейтингу книги прямого нащадка першого легендарного роду Терещенків “Первый олигарх. Михаил Иванович Терещенко (1886–1956)”. У ній Мішель Терещенко, який перебрався до України і став мером Глухова, розповідає про свого діда, який в тридцять один рік був одним із найбагатших і найвпливовіших людей Російської імперії, а потім, все втративши, зумів почати життя з чистого аркуша і, живучи в еміграції, став одним з найбільш шанованих фінансистів світу. Ця книга на чотири позиції випередила гучну свого часу біографію засновника Apple Стіва Джобса.

ЯК і раніше користується читацьким попитом книга Стівена Кові “7 навыков высокоэффективных людей. Мощные инструменты развития личности”. Експерт у галузі менеджменту Кові розповідає про те, як формулювати життєві цілі й досягати їх. Ця книга – дорожня карта для людей, які хочуть реалізувати закладений в них природою потенціал. “7 навыков высокоэффективных людей” входить до ТОП-25 найбільш значущих книг із менеджменту за версією журналу Time.

“48 законов власти” Роберта Гріна  – актуальна сьогодні та найбільш аморальна, найбільш скандальна, найбільш цинічна і найправдивіша книга про владу, починаючи з нехитрої, побутової і закінчуючи президентською. Читач пізнає блискуче сформульовані та підкріплені цікавими і несподіваними історичними фактами жорсткі і жорстокі закони поведінки у владі і навчиться розпізнавати, що стоїть за тими чи іншими словами і вчинками “маленьких” начальників і сильних світу цього. “48 законов власти” – настільна книга для тих, хто бажає оволодіти наукою управління людьми, безпомилково використовувати їх слабкості для досягнення власної могутності.

Ще один бестселер з гучною назвою “Не работайте с м*даками. И что делать, если они вокруг вас” Роберта Саттона розповість, як спілкуватися з людьми, які заважають продуктивній роботі, з деструктивними представниками колективу, які приносять страждання і проблеми своїм колегам і знижують продуктивність всієї організації. Автор пропонує варіанти, як змінити таких колег, розлучитися з тими, кого змінити не можна, знизити рівень шкоди для компанії і налагодити здорові взаємини в робочому колективі, досягнувши підвищення продуктивності.

Як робити менше, а домагатися більшого? Вам здається, що ви працюєте занадто довго, а встигаєте занадто мало? Ви постійно зайняті, але зовсім не продуктивні? Ви відчуваєте, що ваш час витрачається на чужі справи? Якщо на такі питання ви відповідаєте “так”, вам допоможе есенціалізм. Праця, що закриває рейтинг “Эссенциализм. Путь к простоте”  Грега МакКеона, розповідає про систему, яка вчить наводити порядок у власному житті. І це не генеральне прибирання раз на рік або раз на тиждень, а дисциплінований підхід, який людина застосовує кожного разу, коли їй надходить чергова пропозицію. Есенціалізм – це не про те, як встигати більше за менший час, а про те, як робити тільки те, що потрібно робити. Це не стратегія тайм-менеджменту або підвищення продуктивності. Це визначення найважливіших завдань, відкидання всіх непотрібних і максимальна концентрація на речах, які дійсно мають значення.

аналитика бизнес-книги

 

12 thoughts on “Аналітика Yakaboo.ua: топ продажів бізнес-літератури

    Залишити відповідь