Аналітика Yakaboo.ua: топ продажів жіночої прози

Фото: Rick&Brenda Beerhorst via Flickr

Жінки бувають різні – одні будують кар’єру, іншим комфортніше керувати сімейним затишком, треті примудряються робити і те, й інше. А ще вони часто стикаються з різними непростими життєвими обставинами. І одним з найбільш дієвих способів знайти рішення є читання. Переживаючи разом з персонажами книги, жінки проводять паралелі між їхньою долею і своєю, порівнюють, переймають досвід, роблять висновки. А іноді їм хочеться просто легкого чтива, і рука тягнеться до бульварного романчика – прочитати за вечір, поплакати і забути. Жіноча проза – це така група підтримки, де найчастіше автор, героїня і читач – усі жінки.

Нижче за спаданням за кількістю проданих примірників представлені книги, що склали топ продажів у цій категорії згідно вподобань клієнтів Yakaboo.ua.

Значну частину в топ-25 заняли книги англійської романістки Джоджо Мойєс. З 2002 року письменниця встигла написати 13 книг, а “До встречи с тобой”  вже у перші місяці стала бестселером і значилася у списку The New York Times. Згодом книга була перекладена на 31 мову, а кіностудія Metro-Goldwyn-Mayer придбала права на її екранізацію. Крім цього роману, читачки віддали перевагу ще чотирьом творам Мойєс.

  1. “До встречи с тобой”, Джоджо Мойес
  2. “Де їсть і з ким спить Фреймут”, Ольга Фреймут
  3. “Теплі історії. Він і вона”, сборник рассказов
  4. “Девушка, которую ты покинул”, Джоджо Мойес
  5. “Одиночество в Сети”, Януш Леон Вишневский
  6. “Внутри женщины”, Тамрико Шоли
  7. “Любовь живет три года”, Фредерик Бегбедер
  8. “Отбор”, Кира Касс
  9. “Танцующая с лошадьми”, Джоджо Мойес
  10. “Единственная”, Кира Касс
  11. “Гордость и предубеждение”,  Джейн Остин
  12. “Мое прекрасное несчастье”, Джейми Макгвайр
  13. “Виноваты звезды”, Джон Грин
  14. “Один плюс один”, Джоджо Мойес
  15. “Їсти, молитися, кохати”, Елізабет Гілберт
  16. “На пятьдесят оттенков темнее”. Трилогия “Пятьдесят оттенков”. Книга 2, Э Л Джеймс
  17. “Последнее письмо от твоего любимого”, Джоджо Мойес
  18. “Женщины как женщины”, Елена Андрейчикова
  19. “Пятьдесят оттенков свободы”. Трилогия “Пятьдесят оттенков”. Книга 3, Э Л Джеймс
  20. “Сентябрьские розы”, Андре Моруа
  21. “Пятьдесят оттенков серого”. Трилогия “Пятьдесят оттенков”. Книга 1, Э Л Джеймс
  22. “Серебристая бухта”, Джоджо Мойес
  23. “Обнаженная для тебя”,  Сильвия Дэй
  24. “Baby travel. Подорожі с дітьми або, Як не стати куркою”,  Ирэна Карпа
  25. “С любовью, Рози”, Сесилия Ахерн

“Де їсть і з ким спить Фреймут” телеведучої Ольги Фреймут за лічені дні після виходу стала хітом продажів. Відверта розповідь, замаскована під путівник Західною Україною. Автор, якій не звикати до ризику і публічності, цього разу розповіла про себе ще більше. За задумом Фреймут, ця книжка – більше ніж путівник або щоденник, вона рясніє неcподіваними візіями міської культури, готелів, ресторанів, кав’ярень і майже візіонерськими розповідями про зачаєних духів міста. Деякі звинуватили телеведучу у вітраті почуття міри і такту.

Молода українська письменниця Тамріко Шолі протягом трьох років вивчала внутрішній і зовнішній світ жінок, а після розкрила всю веселку жіночих переживань, каяттів, помилок і бажань у своїй книзі «Внутри женщины». Це відверті історії сотні різних жінок, що не посоромилися розповісти про себе найпотаємніше. Історії про те, що означає бути жінкою в сучасному світі. Історії про права жінки на те, щоб бути жінкою. «Сто відтінків почуттів, сто варіантів життя. Я прожила кожну з цих історій і готова розповісти, як вони змінили мене», – говорить про цю книгу сама Тамріко. Письменниця хоче книгою допомогти читачеві відшукати самого себе і розкритися назустріч своїм почуттям.

Не втрачає читацьких симпатій і трилогія “Пятьдесят оттенков” Е Л Джеймс. Кожен том посів своє місце у другій десятці рейтингу. Пристрасті Анастейші та Крістіана продовжують вирувати з тією ж силою, що й раніше.

У топ жіночої прози потрапили також два класичних романи – “Гордость и предубеждение”  Джейн Остін і Сентябрьские розы” Андре Моруа.

Безымянный

10 thoughts on “Аналітика Yakaboo.ua: топ продажів жіночої прози

    Залишити відповідь