Автор “Спокути” Ієн Мак’юен написав новий роман

Фото: ilfoglio.it

Про новинку Букерівського лауреата та одного із найвідоміших сучасних британських письменників оголосило видавництво Jonathan Cape. Першими, у вересні 2016 року, читатимуть роман Nutshell (nutshell – горіхова шкаралупа) у Великій Британії та Канаді. Видавець називає новий роман Мак’юена класичною історією вбивства та брехні, а також “кращою із останніх робіт автора”.

“Це неймовірна книга. Ти спочатку не можеш стримати подив, а потім починаєш сміятися із щирою насолодою”, – розповів видавець Ден Франклін.

“Любов та зрада, життя та смерть — усе зустрічається разом у найнесподіваніших моментах. Ми гордимось, що будемо публікувати Nutshell восени, – додала директор видавництва Міхаль Шавіт.

У 1998 Мак’юен отримав Букерівську премію за роман “Амстердам”. Екранізація із Кірою Найтлі, Джеймсом Макевоєм та Бенедиктом Камбербетчем наступного роману “Спокута”мала сім номінацій та одну Оскарівську статуетку. Саме цей роман у 2007 переклали українською. Це історія про дівчинку із надто активною уявою, яка зіпсувала життя своєї старшої сестри та її коханого, сказавши неправду про побачене. Герої Мак’юена із тонкою душевною структурою, багатою уявою, та схильністю до злочинів, їхнє незадоволення життям призводить їх до ще більшого нещастя. «Спокута» роман з двома альтернативними закінченнями, де читач може сам обрати, яка з кінцівок історії йому більше до душі.

У 2008 році вийшов ще один український переклад — роману “Субота”. У тому ж році журнал The Times зарахував Мак’юена до списку 50 найвизначніших британських письменників з 1945 року.

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

14 thoughts on “Автор “Спокути” Ієн Мак’юен написав новий роман

    Залишити відповідь