Я-Щоденник та покоління Z на шляху еволюції

Поки світ готується до приходу покоління Z на робочі місця, психологи проводять дослідження, аналітики вираховують медіа-споживання, багатьом з нас просто доводиться жити з ними (представниками Z) під одним дахом. Навіть більше – виховувати їх та готувати до реалій нового життя. Іноді здається, що прірва між поколіннями ще ніколи не була такою глибокою, проте наше завдання як батьків – підтримувати темп та зустрічати зміни з оптимізмом.

Вчені кажуть, що покоління Z вирізняється реалізмом – тероризм, складні економічні умови, нестабільність у світі призвели до того, що підліткам доводиться дивитися на світ без рожевих окулярів. Вони розуміють, що майбутнє вимагатиме зовсім інших підходів, тому бачать себе першопрохідцями, а не виконавцями монотонної роботи. Вони виведуть багатозадачність на новий рівень, їхній мозок працює в абсолютно іншому темпі, вони не уявляють життя без технологій.

Читати: Час пригод: п’ять гостросюжетних історій для юних читачів

Усе це дано поколінню Z не від народження. Вони чудово усвідомлюють, що потрібно багато працювати для досягнення мети. Smart is the new sexy – не дарма про цей слоган знову згадали.

14937440_200444627031554_1230392620893148515_n

Чим ми можемо допомогти? Озброїти своє підростаюче покоління перевіреними на практиці знаннями. Я-Щоденник був створений саме з цією метою. Я-Щоденник – це коуч-бук для підлітків, де автор Ірина Негован зібрала протестовані на власному досвіді техніки планування, управління часом, постановки цілей, саморозвитку. В умовах, коли є безліч книг, написаних про кожну з тем, Я-щоденник дає молодим людям спробувати різні інструменти та обрати конкретно ті, які працюють для них. Я-Щоденник готує підлітків і до різних життєвих ситуацій: спілкуванню з токсичними людьми, управлінню емоціями, боротьбі зі стресом. Навіть смішні чи безглузді на перший погляд завдання мають цілком реальну мету та дозволяють знайти шлях до себе справжнього, віднайти свої інтереси та сформувати переконання.

14908217_200441527031864_758541521375426858_n

З іншого боку, Я-Щоденник – це все ж щоденник, де є сторінки на щодень з оригінальною структурою. Та й взагалі, ніяких повчань та нудьги – авторська каліграфія, цікаві ілюстрації, стильні наклейки, щоб зробити щоденник по-справжньому унікальним. На сторінках – інфографіка для простого засвоєння цікавої інформації (як скласти валізу, наприклад, чи займатися медитацією), а також важливі теми – як вести блог чи підвищити самооцінку, наприклад.

Читати: Бути дівчинкою-підлітком

І оскільки школа ще, на жаль, не розвиває компетенції, на які є попит у сучасного бізнесу, Я-Щоденник як раз спрямовує підлітків у цьому напрямі. А головне – дає стимул до пошуків себе справжнього.

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

27 thoughts on “Я-Щоденник та покоління Z на шляху еволюції

    Залишити відповідь