Харукі Муракамі має найбільше шансів отримати Нобелівську премію

Фото: ik-music.net

Переможця Нобелівської премії із літератури 2016 року оголосять пізніш, ніж зазвичай. Ім’я переможця ми знатимемо 13 жовтня, у четвер. За підрахунками букмекерів поки найбільш шансів на її отримання має японський письменник – Харукі Муракамі.

Відстрочку дати оголошення шведські члени журі пояснюють цьогорічним календарем.

“Причина дуже проста: наші законодавчі акти свідчать про те, що ми зустрічаємося протягом чотирьох четвергів підряд, починаючи з останнього четверга у вересні, перш ніж оголосити лауреата,” – коментує Пер Вастберг.

Нобелівську премію з літератури вручають із 1901 року. Роблять це щороку традійно в четвер. Цього року літературну премію оголосять останньою.

Кожного року букмекери підраховують ставки на вірогідність перемоги письменників. Цього року найбільше ставок має Харукі Муракамі (4/1), далі йдуть сирійський поет Адоніс (6/1), кенійський романіст Нгугі ва Тхіонго (10/1), Філіп Рот (7/1), Джойс Керол Оутс (14/1), а також Дон Делілло.

Серед інших претендентів – британці Салман Рушді, албанець Ісмаїл Кадаре, ізраїльтянин Давид Гроссман, чехо-французький письменник Мілан Кундера та норвезький драматург Йон Фоссе.

Минулого, 2015 року, Нобелівську премію з літератури отримала білоруська письменниця Світлана Алексієвич.

Джерело: thelocal.se

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

21 thoughts on “Харукі Муракамі має найбільше шансів отримати Нобелівську премію

    Залишити відповідь