Від «Керрі» до «Дівчини у потягу»: книги-дебюти улюблених письменників

Письменники в минулому році добре попрацювали. Про це свідчить і кількість виданих книжок, і суми зароблених грошей. Завжди цікаво дізнатися, наскільки збагатився твій улюблений автор (без заздрощів, звичайно). Далі – десятка письменників із найбільшими доходами за підсумками 2017 року. Пропонуємо пригадати літературні дебюти цих відомих майстрів пера – тобто книги, з яких колись усе починалося.


Читати: Слово – золото. Скільки коштувало одне слово популярних письменників?


01_5_1_02

10 місце

Рік Ріордан$11 млн


Рік Ріордан – американський письменник. Найбільше відомий серією романів про Персі Джексона. Володар премії Едгара Алана По.

Дебютна книга: «Кроваво-красная текила» 1997 р.

Джексон Наварр більше ніж 10 років не був у Сан-Антоніо. Чоловік поїхав із рідного міста після того, як хтось убив його батька. Та головний герой все-таки вирішив повернутися додому і знайти винних у його особистій трагедії. Виявилося, що справа зовсім не забута, бо чим глибше «копає» Наварр, тим більше з’являється загроз для його життя.


01_5_2_02

9 місце

Е. Л. Джеймс$11,5 млн


Еріка Леонард Джеймс – британська письменниця. Відома як автор еротичного бестселеру «П’ятдесят відтінків сірого». 2012 року потрапила в сотню найвпливовіших людей у світі. Того ж року отримала Національну книжкову премію Британії.

Дебютна книга: «П’ятдесят відтінків сірого» 2011 р.

Анастасія Стіл – звичайна студентка літературного факультету. Подруга головної героїні, Кейт, мала взяти інтерв’ю у мільярдера Крістіана Грея, але вона захворіла, тому попросила сусідку її підмінити. Розмова з багатієм, на думку Анастасії, вийшла невдалою. Однак усе змінюється, коли вона зустрічається з Крістіаном в магазині, де працює продавцем. Виявляється, у мільярдера є таємні інтимні бажання, реалізувати які зможе тільки вона.


01_5_3_02

8 місце

Пола Гоукінз$13 млн


Пола Гоукінз – британська письменниця. Працювала журналістом, висвітлювала бізнес-тематику. Писала романтичні комедії. Не мала комерційного успіху, поки не взялася за детективи.

Дебютна книга: «Дівчина у потягу» 2015 р.

Рейчел щодня їздить одним і тим же потягом. Жінка любить спостерігати з вікна за щасливими людьми, до категорії яких колись належала і вона, поки не втратила чоловіка, роботу і колишнє життя. У Рейчел є улюблена пара, котру їй завжди видно з потяга. Та одного разу щось іде не так: спочатку та сама «щаслива» жінка опиняється в обіймах іншого чоловіка, а пізніше – безслідно зникає.


01_5_4_02

7 місце

Нора Робертс – $14 млн


Нора Робертс – американська письменниця, автор любовних і детективних романів. Заслужений член спільноти американських письменників-романістів.

Дебютна книга: Irish Thoroughbred 1981 р. (у перекладі немає)

Аделія Кенен переїжджає до США, щоб жити і працювати разом із своїм дядьком. Робота на кінній фермі дівчині подобається, оскільки вона дуже любить тварин. А от із власником у неї часто виникають суперечки. Однак життя влаштоване так, що повні протилежності врешті-решт стають невід’ємними частинами одне одного.


01_5_5_02

6 місце

Джон Грішем$14 млн


Джон Грішем – американський письменник, колишній політик і адвокат. Спеціалізується на кримінальних романах і юридичних трилерах. Відомий серією творів про поліцейського Джека Ричера.

Дебютна книга: “A Time To Kill” 1988 р.

Молодому адвокату трапляється, можливо, найважча в житті справа – виправдати чоловіка, який відстояв честь сім’ї, скоївши подвійне вбивство. Юрист розуміє, що права на помилку в нього немає, оскільки на кону життя клієнта, репутація адвоката і вся його кар’єра.


01_5_6_02

5 місце

Стівен Кінг$15 млн


Стівен Кінг – американський письменник, титулований «Королем жахів». Спробував себе також у якості журналіста, продюсера, сценариста, актора і режисера. Один із найтитулованіших письменників сучасності.

Дебютна книга: «Керрі» 1974 р.

Керрі – звичайна школярка, яку, чомусь, не люблять однолітки. З дівчини знущаються ще й через її дивну матір. Все різко змінюється, коли головна героїня відкриває в собі дар телекінезу, після чого затишне містечко в Новій Англії перетворюється на місце для помсти, що роками чекала на свій вихід.


01_5_7_02

4 місце

Ден Браун$20 млн


Ден Браун – американський письменник, журналіст, музикант, колишній учитель математики. Спеціалізується на трилерах, інтелектуальних і конспірологічних детективах, а також на романах-загадках.

Дебютна книга: «Цифрова фортеця» 1998 р.

Комп’ютерні генії створили вірус, який вразив суперкомп’ютер з інформацією про кожного інтернет-користувача. Математик Сюзанна Флетчер має розшифрувати запущений код, щоб не допустити владного дисбалансу. Завдання ускладнюється, коли героїню викликають у Севілью, щоб знайти там перстень, в котрому схований ключ до розробки антивірусу, а де саме знаходиться предмет – ніхто не знає.


01_5_8_02

3 місце

Джефф Кінні – $21 млн


Джефф Кінні – дитячий письменник, розробник ігор, карикатурист, ілюстратор, сценарист. У творчості орієнтується на підтримку юних читачів, закликаючи їх не опускати руки під час невдачі.

Дебютна книга: «Щоденник слабака» 2010 р.

Ґреґ Гефлі – школяр, у якого, на його думку, складне життя. Хлопця завжди викликають до дошки в непідходящі моменти, а на перервах з нього насміхаються і старшокласники, і дівчата. Так склалося, що єдиний друг Ґреґа став популярним у школі й головний герой захотів використати це на свою користь. План спрацював не до кінця, а дружба хлопців опинилася під загрозою. Тепер Гефлі повинен все виправити!


01_5_9_02

2 місце

Джеймс Паттерсон$87 млн


Джеймс Паттерсон – американський письменник, сценарист. Відомий серією романів про інспектора Алекса Кросса. Чотири рази ставав найбільш високооплачуваним письменником за версією Forbes.

Дебютна книга: «И пришел паук» 1993 р.

Інспектор Алекс Кросс має чудову нагоду довести, чому саме він вважається одним із найкращих спеціалістів із розслідування вбивств. На арену виходить Ґері Сонеджі – викрадач і серійний вбивця. Злодій запланував масштабний злочин, а зупинити ініціатора може тільки Алекс Кросс.


01_5_10_02

1 місце

Джоан Роулінґ – $95 млн


Джоан Ролінґ – британська письменниця, сценарист і продюсер. 2010 року названа найвпливовішою жінкою Британії. З недавніх пір письменниця стала філантропом.

Дебютна книга: «Гаррі Поттер і філософський камінь» 1997 р.

Перша книга легендарної серії про молодого чаклуна Гаррі Поттера, на долю котрого випала надзвичайно важлива місія – перемогти могутнього злого чаклуна і врятувати світ. Та перед тим хлопець має вирватися «з лап» своїх опікунів, пройти навчання в школі магів, навчитися орудувати чарівною паличкою і, найголовніше – знайти вірних друзів.


Читати: Новинки грудня. 93 книжки на будь-який смак

Читати: Зазирнути за завісу. 12 книжок про майбутнє

Сергій Завалко
Журналіст, спортивний і літературний оглядач. Люблю ігрові види спорту, поезію і літературу. Пишу вірші. Читаю в основному поезію і художню літературу. Люблю жити, радіти життю, дізнаватися щось нове і активно відпочивати.

2 569 thoughts on “Від «Керрі» до «Дівчини у потягу»: книги-дебюти улюблених письменників

    Залишити відповідь