Український bookstagram та #YakabooBingoWinter2018: 25 підказок від учасників

Зимовий сезон річного флешмобу #YakabooBingo2018 впевнено прямує до фінішу. Це означає, що найзавзятіші книжкові хробаки виконали майже всі завдання. А як щодо невиконаних? Чи знайшли ви варіанти для усіх-усіх пунктів? Навіть, якщо й ні – ця добірка (суб’єктивно обраних) публікацій учасників допоможе ?


Читати: Новий річний флешмоб розпочинається уже сьогодні! Долучайтесь та вигравайте валізу книжок!


#YakabooBingoWinter2018_1 (книжка, яку ви знайшли під ялинкою)

marta.and.books«… З кожним твором Агати Крісті я стаю ще більшою шанувальницею її творчості! «Поїзд о 4:50 з Педдінгтона» чудовий роман! Я до кінця книги була впевнена хто ж той жорстокий вбивця, але Крісті зробила просто неочікуваний та приголомшливий фінал!…»

Придбати книжку в Yakaboo


#YakabooBingoWinter2018_2 (книжка, про яку згадували на нашому каналі youtube)

vyshnevyjcvit«… Домонтович геніального передає атмосферу, його твори метафоричні, його герої живі, епітети влучні, а картини, які він малює словом, реалістично яскраві. Я насолоджувалася кожним словом і не хотіла, щоб це закінчувалося. Тому, якщо втомилися від популярної, але примітивної літератури, то читайте Домонтовича, він інтелектуал високого рівня!…»

Читати: Пісня у прозі. 12 «музичних» книжок

Придбати книжку в Yakaboo


#YakabooBingoWinter2018_3 (новинка 2017 року)

julia.hudyma«… Тут багато інтриг і цікавих поворотів. Сюжет динамічний, тож книжка читається на одному диханні. Для мене вона все ж про те, що гіперопіка може руйнувати не лише життя дитини, але й власне. До кінця я не була на стороні жодної з жінок, бо в кожної з них своя правда, засліплена почуттями. І кожна з них не права і права по своєму…»

Придбати книжку в Yakaboo


#YakabooBingoWinter2018_4 (let it snow!)

maria_pravda«… Сьогодні хочу показати вам одну з найгарніших дитячих книжок, які мені довелось тримати в руках. це «Велика книжка кролячих історій», написана Женев‘євою Юр‘є та ілюстрована Люком Жуанніго. Уже у похилому віці Юр‘є працювала бібліотекарем, і згодом почала писати для своїх дев‘ятьох онуків історії про кроликів. з 1984 року пригоди кролячої сім‘ї стали відомі світу, а ілюстрації Жуанніго стали невід‘ємною частиною зворушливих історій…»

Підказка Yakaboo: Мастрід січня. 15 сніжних книжок

Придбати книжку в Yakaboo


#YakabooBingoWinter2018_5 (події відбуваються у майбутньому)

grennysmith«…Перше і головне, що треба розуміти про “Артеміду”: вона зовсім не схожа на “Марсіянина”. Окрім жанру наукової фантастики їх ніц не пов’язує. Перед нами знов недалеке майбутнє і місто-колонія на Місяці. Автор не поскупився і розкаже вам, як тут налагоджений побут і що як працює…»

Підказка Yakaboo: Зазирнути за завісу. 12 книжок про майбутнє

Придбати книжку в Yakaboo


#YakabooBingoWinter2018_6 (книжка з синьою обкладинкою)

katemolochko«…і Емма, і Джейн в певний проміжок свого життя орендуються цей дивний дім. Та це не все, що є у них спільного ? Не буду спойлерити, але туманно скажу, що вони багато в чому схожі. Ось тільки… Емма померла… У цьому самому будинку ? Ніхто до пуття не знає, як саме вона загинула – самогубство, нещасний випадок чи, може, вбивство? І Джейн було б однаково, аби не ця схожість. Тільки, якщо вона дізнається правду, то зрозуміє, що ж чекає на неї в майбутньому…»

Придбати книжку в Yakaboo


#YakabooBingoWinter2018_7 (оповідь від декількох осіб)

julia_prokhorovych«…а в мене тут відкриття нового українського автора – це Таіс Золотковська та її «Лінія зусилля»? Перше, що спадає на думку, прочитавши книгу – це те, що часто наше життя складається не так, як уявлялось в дитинстві. Ми залежимо від обставин – виховання, релігії, оточення, відповідальності перед близькими та їхніми очікуваннями стосовно нас…»

Підказка Yakaboo: 10 сильних книг, у яких автор показує світ очима різних героїв

Придбати книжку в Yakaboo


#YakabooBingoWinter2018_8 (новий для вас автор/авторка)

ademka«… В цілому книга лишила по собі приємні враження, адже в ній підіймаються теми, які завжди цікаві, змушують замислитись про суще, аналізувати та діяти, задля змін, певного особистісного розвитку та духовного. Несподівані повороти в сюжеті разом з важливими уроками життя, які доводилось проходити Алану, не раз змушували відкласти книгу та поринути в роздуми. А ще, ця історія відбувається в Парижі?, і це ще один її плюс…»

Придбати книжку в Yakaboo


#YakabooBingoWinter2018_9 (електронна книжка)

tatianainthegarden«…Все, за що я полюбила першу частину трилогії, Пуллман методично знищував у двох наступних. Яскрава, незалежна і рішуча героїня перетворилася на тінь себе, яка кроку не може ступити, не спитавшись дозволу свого друга (що це за дружба така?). Неймовірний світ Ліри, такий схожий і не схожий на наш, тут майже не згадується. Деймони, які були і залишаються найкращою вигадкою автора, грають дуже малу роль. Натомість величезна частка книги присвячена новим світам і новим створінням, які в них живуть…»

Придбати книжку в Yakaboo


#YakabooBingoWinter2018_10 (книжка з зимових планів друга)

_book.ashka_«…Однозначно ця книга стала моєю улюбленою. Якщо чесно, давненько не читала книги з таким напруженим сюжетом. Раніше бачила багато позитивних відгуків на цю книжку і мій входить до їхнього списку. Гадаю, кожен книголюб має прочитати “Тринадцяту казку”, адже головна героїня обожнює читати книги та й взагалі з дитинства жила поруч з ними. Спочатку я трішки не розуміла цю книгу,але кінець мене просто шокував. “Тринадцята казка” однозначно повинна стояти на вашій полиці…»

Читати: 10 незвичайних казок, які варто читати у дорослому віці

Придбати книжку в Yakaboo


#YakabooBingoWinter2018_11 (книжковий Ждун)

maleta_yuliya«… Як ви щодо літа серед справжньої зими?? Коли побачила в #yakaboobingowinter2018 завдання “Книжковий Ждун” відразу знала, що це буде за книга. Судячи з фото, можете зрозуміти коли я планувала її читати – то була безтурботна літня пора☀ І так само безтурботно змінювалися мої читацькі плани? Нарешті я прочитала цю книгу і, на жаль, не можу сказати, що в захваті від неї. Хоча при цьому вона мене і не розчарувала – якісь такі змішані відчуття…»

Читати: Роман Елізабет Ґілберт про науку на зламі століть виходить українською (уривок)

Придбати книжку в Yakaboo


 #YakabooBingoWinter2018_12 (книжка, яку вам порадили)

lfw_andbooks«…Якщо б мені давали шоколадку, кожного разу, коли мені радили цю серію, то я вже давно відкрила би свою шоколадну справу типу “Віллі Вонка відпочиває”… чи може просто не виходила б із кабінету стоматології. Хто його знає, в які тяжкі полинуло б моє серденько, та книжку я таки справді прочитала. Ура, друзі мої! Я навіть пожалкувала, що не прочитала її куди раніше…»

Придбати книжку в Yakaboo


 #YakabooBingoWinter2018_13 (книжка на ваш вибір)

olabook_«…Текст тяжелый, может показаться нудно. Наверное поэтому роман не столь популярен, как другие произведения Кинга. Но, строки этой книги буквально пронизаны философией, ностальгией и грустью об ушедших (для кого-то и упущенных) годах.
Вы прочтёте о зря растраченной храбрости и узнаете когда же всё по-настоящему бывает в наших руках. Вы поймете, что же это за Атлантида, которая снова и снова уходит под воду, исчезает, как беззаботное детство и бунтарская юность…»

Читати: #ЧитаємоРазом: «Серця в Атлантиді» Стівен Кінг

Придбати книжку в Yakaboo


#YakabooBingoWinter2018_14 (тепле читання: книжка з пледом)

ilatanka«… Ніколи. Не читайте. Моїх відгуків. Про детективи. Аґати Крісті. Бо толку ж ніякого. ? Мені подобаються всі і кожен окремо її детектив. І зовсім не важливо, хто веде розслідування – місс Марпл, Еркюль Пуаро або взагалі ніхто. «І не лишилося жодного» не став винятком.
? Коротко про сюжет. 10 незнайомців опиняються на острові, відрізані від усього світу. Море, пляж, смачні страви й вишукане вино – усе було б пречудово, якби не дивна компанія, відсутність господарів і…»

Придбати книжку в Yakaboo


#YakabooBingoWinter2018_15 (книжка про стосунки)

vysochan_olija«… Давно таке траплялося, щоб я не могла відірватися від книги до 3 години ранку ? просто чарівна книга ?
Детективна історія, яка не відпускає до останньої сторінки, історія кохання та дружби, а ще рекомендації як писати книгу, чудові описи характерів персонажів та їх переживань. Автор просто занурюює нас у минуле невеликого американського містечка, де все не зовсім так як здається. А ми ж знаємо, що саме в таких містечках, за фасадами милих будиночків і ховаються найбільші таємниці…»

Читати: #ДвіДумки: Жоель Діккер. Правда про справу Гаррі Квеберта

Придбати книжку в Yakaboo


#YakabooBingoWinter2018_16 (різдвяна магія!)

prostokarol«… 13 чудових історій про Різдво. ⭐️Це саме ті історії, коли Різдво це не тільки свято та родинне коло. Різдво може бути різним , цікаво яким? Ось тут і є 13 варіацій на те, яким же може бути Різдво. А ще ця книга є прекрасним способом познайомитись з українськими письменниками ближче…»

Підказки Yakaboo:

Придбати книжку в Yakaboo


 #YakabooBingoWinter2018_17 (герой з вашим іменем)

bookworm_ua«… Весь спектр человеческих качеств присущ героям этой книги. От нечеловеческой жестокости до кроткого смирения. Но есть еще любовь, которой отведена одна из главных ролей. Она разная – и преданная, и страстная, и безжалостная, и всепоглощающая, и божественная. Она может вмиг разрушить все, но в то же время она созидательна.
Каждый найдет в этом романе что-то для себя. Для меня “Столпы Земли” складывались из маленьких кирпичиков, слились в нечто монументальное и поселились в моем сердце…»

Підказка Yakaboo: Скажи мені своє ім’я і я скажу, що тобі варто читати

Придбати книжку в Yakaboo


 #YakabooBingoWinter2018_18 (історія про монстра)

belle_library«… И о хорошем. Читать книгу легко – слог у автора что надо. Описания достаточно живые и интересно дочитать до конца. Развитие украинской фантастики на высоком уровне. К творчеству автора я ещё обращусь, вдруг мне просто эта книга не зашла…»

Придбати книжку в Yakaboo


 #YakabooBingoWinter2018_19 (романтичний настрій)

katerina_paereli«… Искрометные фразы, истинный женский сарказм на грани цинизма и позитив, которым пропитана каждая строчка – сделали мой рождественский уик-энд ??? Много – много жизненных фраз окутанных одеялом и тоннами недопереживаний, издевок, мыслей одурманенных плохишами и много настоящего юмора отпетой холостячки – не все они к сожалению или к счастью вместились в фильм. И это классно, потому как осталась все же “вишенка на торте” и время потрачено не зря 😉 Вот ну ооочень советую отдохнуть денек – другой с этой милахой…»

Придбати книжку в Yakaboo


 #YakabooBingoWinter2018_20 (герої та супергерої)

lenua_m«… В книге Бакмана ты отчасти можешь в одном из персонажей узнать себя или кого-то знакомого. И, поразительно, но очевидное вдруг меняет свой облик как будто в кривом зеркале. Я не могу даже вспомнить где ещё, у кого из авторов, канва произведения была бы вышита такими причудливыми узорами образов и характеров. Супергерои и суперсила – всё это есть в реальной жизни. Необходимо лишь немного изменить свой угол зрения и не просто смотреть, но видеть… и чувствовать…»

Придбати книжку в Yakaboo


 #YakabooBingoWinter2018_21 (історія успіху)

katetolokolnikova«… Текст такого типу дуже непросто перекласти. Але це зробив і, здається, дуже добре, журналіст Олександр Михельсон для @stary_lev. Не скажу, що прямо закохалася в творість Пратчетта. Скоріше, гідно її оцінила 🙂 І що ще цікаве й рідкісне помітила – це книжка на аудиторію будь-якого віку: буквально років з 11 і до найстарших читачів…»

Читати: Де правда? #ЧитаємоРазом: «Правда» Террі Пратчетт

Придбати книжку в Yakaboo


 #YakabooBingoWinter2018_22 (бестселер)

rona777ful«… Роман антиутопия. Недалекое будущее, после какого-то вируса, падает рождаемость и правительство принимает решительные меры, деля людей на классы. Вся система замешана на религии, но читая книгу понимаешь, что по сути ничего не изменилось, как было прогнившее общество так и осталось… Женщины теперь как рабыни, они не принадлежат себе, они чьи-то…»

Читати: «Оповідь служниці»: яка ж вона – справжня свобода?

Придбати книжку в Yakaboo


 #YakabooBingoWinter2018_23 (незакінчена книжка)

me_k_z«… нарешті завершила читати цю книгу, і така з цього рада ? Я її відкладала і поверталась мабуть тричі, так важко мені було продиратись крізь написане ? А я думала зможу відпочити із цією незатійливою і простою історією для дітей про магічний Лондон, джинів, чарівників і змови…»

Читати: #ЧитаємоРазом: «Бартімеус. Книга 1. Амулет Самарканда» Джонатан Страуд

Підказка Yakaboo: Прочитайте ці 12 незакінчених книг, щоб вигадати для них власний фінал

Придбати книжку в Yakaboo


 #YakabooBingoWinter2018_24 (дитяча книжка)

ann_ostapchyk«… Ця «Аліса в країні див» мене заполонила? Книга нового покоління, яка нікого не залишить байдужим. ?Ілюстрації до книги виконала Євгенія Гапчинська. Це видання відкриває нові можливості взаємодії з книгою. ??Персонажі оживають прямо на сторінках книги завдяки технології доповненої реальності…»

Підказка Yakaboo: 12 дитячих книжок для дорослих


 #YakabooBingoWinter2018_25 (#ЧетверПоезії)

kuzmiren«… В ЗАЩИТУ ДЕДА МОРОЗА

Мой брат (меня он перерос)
Доводит всех до слез.
Он мне сказал, что Дед Мороз
Совсем не Дед Мороз!

Он мне сказал:
– В него не верь! –
Но тут сама открылась дверь,
И вдруг я вижу –
Входит дед.
Он с бородой,
В тулуп одет, Тулуп до самых пят!
Он говорит:
– А елка где?
А дети разве спят?

С большим серебряным мешком
Стоит, осыпанный снежком,
В пушистой шапке Дед.
А старший брат
Твердит тайком:
– Да это наш сосед!
Как ты не видишь: нос похож!
И руки! И спина!

Я отвечаю: – Ну и что ж!
А ты на бабушку похож,
Но ты же не она!)

Підказка Yakaboo: читаємо вірші і в будь-який зимовий четвер публікуємо відгук з тегом #ЧетверПоезії


Придбати постер #YakabooBingoWinter 2018

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

4 thoughts on “Український bookstagram та #YakabooBingoWinter2018: 25 підказок від учасників

    Залишити відповідь