Україна бере участь у найбільшій книжковій виставці світу

Із 19 до 23 жовтня у Франкфурті, в Німеччині, триватиме найбільша книжкова виставка у світі. Цього разу гості ярмарку – Фландрія та Нідерланди. Від України на виставку вирушили 12 видавництв.


Крім стелажів видавництв, на українському стенді будуть: стелажі із роботами українських ілюстраторів, стелаж найкращого книжкового дизайну від Книжкового Арсеналу із 10 найкращими виданнями, добірка арт-книг та коміксів, столи для переговорів. Відбудеться більше 20 подій, зокрема дискусій, обговорень, презентацій, поетичних читань та авторських зустрічей. Уся програм за посиланням.

Для участі у літературних подіях та презентації книг на виставку приїдуть Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Катерина Бабкіна, Ірина Цілик, Ігор Померанцев, Богдан Логвиненко.

Дизайн стенду розробила Альона Соломадіна, яка використала ідеї шістидесятника Флоріана Юр’єва. Один із стендів присвячений графічним експериментам Казимира Малевича. На ярмарку також будуть презентувати англомовний переклад його книжки «КАЗИМИР МАЛЕВИЧ. Київський період 1928-1930». На події будуть присутні дослідники художника Жан-Клод Маркаде, Мирослава Мудрак і Тетяна Філевська.

Організаторами участі стали  Мінкульт та МЗС, за участю Форуму видавців, Асоціації українських видавців та Ізоляція.


Головна увагу цього року буде прикута до стендів Фландрії та Нідерландів. Вони привезли на Франкфуртську виставку 300 нідерландських видавництв, понад 100 авторів та 300 новинок.


Перший книжковий ярмарок відбувся у Франкфурті ще у 17 столітті, через 200 років після винаходу Йоганна Ґутенберга, тому організатори ФКЯ вважають його найдавнішим у Європі. У наші дні найбільший у світі книжковий ярмарок щорічно відвідують близько 280 000 бібліофілів, у виставці беруть участь понад 7000 видавництв, події висвітлюють 11 000 журналістів зі всього світу.

Джерела: Читомоhromadskeradio.org

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

11 thoughts on “Україна бере участь у найбільшій книжковій виставці світу

    Залишити відповідь