Топ-10 найбільш популярних книг квітня в Yakaboo

фото: www.bt-images.net

У квітні добре читаються страшні та гарні історії. Перші позиції рейтингу займає “Дім дивних дітей” у передчутті екранізації, друга частина незаперечного бестселлеру “Шантарам”, оповідання Кузьми Скрябіна та історії кохання від Джоджо Мойєс.

1.“Дім дивний дітей”, Ренсом Ріггс, КСД, 2012

Моторошна історія про закинутий будинок на чарівному острові, в якому живуть діти. Але діти не звичайні, а дивні, своїми небезпечними, надзвичайними можливостями. Головний герой Джейкоб опинився там після страшної сімейної трагедії. Це страшна підліткова історія, сюжет якої замішаний на таємницях Другої світової війни, які розповів хлопчику його дідусь. Після цього він зустрічає старі страхи та людей із фотографій. І врешті розуміє, що він один із них.

2. “Шантарам-2. Тень горы», Грегори Девид Робертс, Азбука, 2016

“Тінь гори” – продовження романа-бестселлера “Шантарам”, розповідає про життя героя Ліна після втрати двох дорогих йому людей. Він втратив Кадербхая — ватажка мафії, та красуню Карлу, яка вийшла заміж за бомбейського магната. В нього залишилась три завдання — виконати поручення Кадербхая, завоювати повагу мудреця, який живе на горі, вижити у сутичках між ватажками мафії та здобути любов і віру. “Шантарам” розійшовся світом тиражем у розмірі чотирьох мільйонів екземплярів та став улюбленою книгою багатьох.

3.«Квіти для Елджернона” Деніел Кіз, КСД, 2015

Це науково-фантастична історія, в якій насправді фантастичного мало. Це історія хлопця Чарлі, що народився розумово відсталим, і потрапив до наукового експерименту. Історія людини, що будучи все життя доброю і дурною раптово стає розумною і наляканою, від усього зла, що діється навколо. “Квіти для Елджернона” – це повчальна, і дуже щемлива історія про розумово відсталих людей, які живуть поряд і потребують нашої любові, як і будь-хто інший.

4.“Аеропорт” Сергій Лойко, Брайт Букс, 2015

Роман фотографа The Los Angeles Times Сергія Лойка про події, що відбувались в Донецькому аеропорті під час 240-денної облоги. Головні герої — відважні кіборги. “Аеропорт” – це не розслідування і не літопис. Це повністю вигадана художня історія із драматичними сюжетами, яскравими героями та коханням. У новому, доповненому виданні, збільшили береги сторінок для зручності читання.

5.“Тореодори з Васюківки” Всеволод Нейстайко, Абабагаламага, 2013

Вже класична і дуже жива історія пригод дітей Яви і Павлуші. Ідеальне читання для літніх канікул. Вони постійно щось вигадують, і потрапляють у веселі ситуації. Вони активні, допитливі та чемні діти. Такими дітьми хочеться бути і мати таке веселе дитинство. Нестайко створив ідеальний світ дитинства, який хочеться перечитувати, і до нього повертатись. Книга отримала нагороду “Книга року — 2004”.

6.“Город Пустых. Побег из дома странных детей», КСД, 2014

Продовження історії про дім дивних дітей. У цій частині головні герої діти. Єдине, чого вони хочуть це зняти страшне прокляття з місіс Сапсан. Їхні вороги це монстри із порожніми очима, які постійно чатують героїв. Джейкоб робить усе, щоб врятувати місіс Сапсан і свою кохану Емму. Головна його загадка – звідти у нього взялась здатність керувати монстрів і розуміти їх.

7.«До встречи с тобой» Джоджо Мойес, Азбука, 2013

Головна героїня Лу Кларк працює в кафе і любить свого хлопця. Але раптово у її житті змінюється усе. І вона стає головною людиною для іншого, Вілла Тейнора, який став інвалідом після аварії. Це історія про те, як дві людини здатні змінити одна одну, лише люблячи навзаєм.

8.«Дівчина у потягу”, КСД, 2015

Головна героїня Рейчел щодня подорожує потягом. Щодня вона проїжджає повз заміські будинки і спостерігає за життям чужої ідеальної сім’ї. Їхнє життя їй здається більш радісним, повним. На фоні її депресії та розлучення. Але одного разу вона бачить дещо шокуюче у цій ідилії. Розповідає про побачене поліції, але їй не вірять. У перший місяць продажів книги у світі розійшлось три мільйони примірників.

9.“Я, Патєт і Армія” Кузьма Скрябін, Фоліо, 2015

Армійська чоловіча п’єса із типовим для Кузьми гумором. У центрі розповіді друг Кузьми із армії — Паштєт, Сергій Павлов. Який потрапив до армії, бо мав проблеми в деканаті. А насправді був кандидатом біологічних наук. Тексти Кузьми, як в піснях, так і в літературних творах наповнені оптимізмом і життєствердністю, саме за це музиканта і любили.

10.“После тебя” Джоджо Мойес, Азбука, 2016

Продовження бестселлера “До зустрічі з тобою”, а саме історії життя дівчини Лу. Вона повертається до своєї сім’ї, і розуміє, що їй потрібно усе починати з початку. Потрапляє до групи психологічної підтримки. І це її рятує від туги та депресії. Але змінює її життя знайомство із лікарем швидкої допомоги, який знає про життя і смерть усе. Він єдиний, хто може її зрозуміти. Авторка не збиралась писати продовження, але робота над сценарієм та відгуки читачів змусили її повернутись до Лу та вигадати продовження її історії.

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

6 thoughts on “Топ-10 найбільш популярних книг квітня в Yakaboo

    Залишити відповідь