Смачного! Топ 6 книжок, які потрібно мати на кухні

Рецепти – це ціла скарбниця, яку кулінари передають з роками.

Яких тільки-но кулінарних книжок зараз не знайдеш! Можна знайти будь-яку, але яку ж обрати? Для цікавого різноманіття пропонуємо книжки рецептів, з якими приготування їжі перетворюється на захопливий та цікавий процес.


Солодкий листопад: 4 книги рецептів від українських кулінарів


Дарія Цвєк. «Солодке печиво»

Тут саме ті рецепти, які ви пам’ятаєте ще з дитинства. Рецепти смаколиків, якими вас годували бабуся та мама. Книга складається з трьох розділів: «Печиво», «Солодкі страви» та «Домашні заготівлі». Детально, з пропорціями та смачними фотографіями. Для любителя солодко – це справжнє відкриття. Цікаве оздоблення тортиків, смачні рецепти коржиків та великий вибір начинок.


Гордон Рамзі. «Bread Street Kitchen.100 рецептів смачних ресторанних страв для приготування вдома»

Книга відомого британського шеф-кухаря шотландського походження – Гордона Рамзі. Саме він перший шотландець отримав три зірки Мішлен. Вишукані рецепти, які дуже просто втілити у життя. Спокусливі фото, які манять своєю смакотою. Швидко, смачно та без зусиль.


Олена Брайченко «Українське застілля»

По-справжньому українські рецепти та смаколики. Тут ви знайдете цікаві ідеї для страв на кожну пору року і на всі випадки життя. Що приготувати на Різдво? На Великдень? Смачні відповіді шукайте в книжці Олени Брайченко. Традиції – це те, на чому тримається наша культура, тому така книга повинна бути на вашій кухні.


Джеймі Олівер «Смачні страви за 30 хвилин від Джеймі»

Чи коли-небудь, ви думали про те, що за 30 хвилин можна приготувати справжні витвори мистецтва? Якщо ні, то ця книга для вас! Джеймі Олівер справжній майстер своєї справи – в легкій манері навчить вас простим рецептам. Погодьтеся, швидкі та корисні страви – це саме те, чого нам не вистачає, адже ми постійно запізнюємося й не маємо часу. Ось вирішення нашої проблеми.

Усі фото: Анни Остапчук
Усі фото: Анни Остапчук

Поділюсь улюбленим рецептом. Зізнаюсь, було важко обрати один, але все ж фаворит є. Це чудесна паста від Джеймі. Не все так просто… хоча ні – приготування якраз просте. Інгредієнти наступні: 2 яєчні жовтки; 125 г пармезану й ще кусочок для натирання; цедра і сік із 2 лимонів; пучечок свіжого базиліку; 500 г листів свіжої лазаньї.

Приготування

IMG_1556

IMG_1562

*Пам’ятайте, що задоволення процесом – це пріоритет. Відпочивайте, насолоджуйтесь, а смачна їжа це хороший бонус.

*Якщо потрібно збалансувати лимонну кислоту, додайте пармезан чи підсоліть. Так ви врятуєте ситуацію.

*Паста найкраще смакує гарячою, тому не зволікайте.

IMG_1564

Смачного!


Леся Кравецька «Львівські пляцки і торти. Прості і не дуже»

Книжка Лесі Кравецької вже давно популярна серед «домашніх шефів». То не просто так – навіть, якщо ви незнайомі із Галицькою кухнею, після прочитання книги, точно умітимете готувати пляцки! А разом із ними ще й торти, пироги та коржі. І все це на будь-який смак – як підказує назва, прості і не дуже. Тут знайдете страви як для великих свят, так і для затишних вечорів у колі коханих.


Biscotti and chefs

Книга-мрія. Чому? Тому, що Biscotti and chefs вміщує секрет приготування виняткових смаколиків – десертів. А десерти, то моя слабка сторона, особливо, коли рецептами діляться відомі шеф-кондитери. Вони переконають вас, що готувати десерти – це просто! Великої перевагою книжки є цікаві ілюстрації та якість видання. Але найбільший плюсик – те, що рецепти продубльовано англійською мовою.


Читаємо та готуємо: 10 смачних книжок на осінь

Аня Остапчук
Журналіст, автор блогу «Твоя Полиця». Дуже люблю книги, ну от дуже-дуже, своїми балачками намагаюся показати людям, що кожен може знайти підходящу книгу, яка підтримає, розрадить і надихне. Просто потрібно уміти шукати, а я показую як. Знімаю відеогляди, де коротко, у стилі анотації, презентують книжку, одночасно даючи можливість віртуально її погортати.
https://www.youtube.com/channel/UClrBI-amIeDuV0AtuZVTS7g

2 486 thoughts on “Смачного! Топ 6 книжок, які потрібно мати на кухні

    Залишити відповідь