Как перестать жить на автопилоте? Wake Up! Просыпаемся!

Усі фото: Катерина Молочко

В Видавництві Старого Лева выдали креативный блокнот? Такой была моя первая мысль, когда я увидела книгу Криса Барези-Брауна «Wake Up! Прокидаємось! або Як перестати жити на автопілоті». На самом деле, и да, и нет. Конечно, формату Wake Up! и некоторым ее разворотам могут позавидовать и креативные дневники, но это все же книга. Более того – замечательная книга по теме саморазвития и мотивации. Что в ней такого хорошо? Сейчас расскажу ?


Минимум бла-бла-бла – максимум пользы

Если при слове нон-фикшн вы автоматически начинаете дремать, ведь сейчас будет Слишком: слишком много текста, слишком много неясностей, слишком много повторов, слишком много воды… Wake Up! поможет избавиться от этого стереотипа. Только за 20 страниц. Вы только подумайте! За 20 страниц с 304! Крис Барез-Браун расскажет о сути книги, ключевых определениях и правилах пользования. На этом теория закончится. Что же ждать вас дальше? Путешествие! Практическая путешествие экспериментами, которые помогут вам проснуться и перестать жить на автопилоте.

1_12_1

Идеальная структура. Я просто не могу не рассказать о структуре каждого эксперимента – он состоит из четырех частей, каждая из которых занимает одну страницу книги. Части:

  • название (как называется упражнение)
  • рассуждение (о чем это упражнение)
  • план (как выполнить это упражнение)
  • результат (для чего следует сделать это упражнение)

1_12_2

Приклад експерименту: готуємо їжу з нуля

Міркування: Моє ставлення до їжі з часом дуже змінилось. Я вважав, що призначення їжі обмежується моментом її потрапляння в мій організм для забезпечення енергією, аби не померти. Зараз же я знаю, що пиво і баранина більше мені не друзі (хоча іноді трапляється).

Ставши чутливішими до енергій, ви помічаєте, що те, чим напихаєте шлунок, є тим, що врешті отримуєте. Живучи поспіхом, ми втрачаємо розуміння цього. На автопілоті ми лише автоматично реагуємо на наші потреби. Недобре почуваємося вранці, одразу ж налягаємо на кофеїн в надії ожити. Втома в обідній час? Допоможуть ласощі з рафінованим цукром. Зазвичай ми поглинаємо отой непотріб, навіть не замислюючись над цим. Автопілот відновлює наші сили, але особливо не дбає про те, як саме і на скільки часу. Єдине його завдання – підтримувати тут і тепер.


План: Як на роботі, так і вдома намагайтесь їсти їжу з необроблених інгредієнтів, яку зготували власноруч.

А це означає, що більше ніяких ласощів у пакетах, ніякого фаст-фуду чи обробленого непотребу. Виберіть щонайсвіжіші місцеві продукти, які вам доступні, і результат не забариться. Навідайтесь до місцевих продуктових магазинів та відчувайте радість від відкриття того, що є найкращим. Деякі овочі чи фрукти видаватимуться більше достиглими чи цікавими, ніж інші; візьміть їх, понюхайте та відчуйте, що саме вас привабило.

Може, ви й ніколи у житті не готували, але не переймайтесь, в інтернет-просторі можна відшукати будь-який рецепт, який годі лише уявити. Та й перший-ліпший продавець, який знається на продуктах, городині і сезоні її дозрівання, порадить вам свій улюблений спосіб приготування. Запитуйте, бо ніколи не знаєш напевне, про що дізнаєшся в такому разі. Втілення цього задуму вимагатиме деякого планування і приготування, але воно того варте.


Результат: Просто замислившись над тим, що ми їмо, завжди прийматимемо кращі рішення стосовно харчування. Ви помітите, що деяка їжа даватиме вам більше задоволення та енергії, ніж інша. Методом спроб і помилок я дійшов висновку, що звичайний хліб не приносить мені жодної користі, і тому постановив собі не їсти хліба. Без нього я почуваюся енергійніший впродовж усього дня. Ми, звісно ж, усі різні, але, експериментуючи, можна налаштуватися на те, що підходить саме вам.

Ви також потоваришуєте з місцевими продавцями, дізнаєтесь, звідки надходить ваша їжа, і станете цікавитися її якістю. Відмінність між продуктами масового споживання та свіжими стравами, які готували з любов’ю, просто разюча. З’ясувавши користь свіжої їжі й те, як легко її отримати, ви ступите на шлях неповернення.

Бой Джордж якось сказав: «Ніколи не споживайте нічого з реклами».


Купить книгу в Yakaboo

Катерина Молочко
SMM в Yakaboo.ua, книголюб та автор проекту Best Books https://vk.com/b__books. Читаю лишень книжки з певною загадкою (детективи) або важкі психологічні твори (трилери), загалом усе те, що Джої заховав би у морозилку. Вірю, що поганих книжок не існує, є просто не та цільова аудиторія.
https://katemolochko.wixsite.com/blog

93 thoughts on “Как перестать жить на автопилоте? Wake Up! Просыпаемся!

    Добавить комментарий