Совершенствование — само по себе награда. 9 цитат из книги «Перемикайся»

«Перемикайся» — бестселлер New York Times и Wall Street Journal. Очередная книга всемирно известного бизнес-тренера Маршалла Голдсмита, который консультировал самых успешных руководителей по версиям Fortune и Harvard Business Review. Книга недавно вышла в издательстве Наш формат.


Представляли ли вы когда-то «себя идеального»? А что сделали для того, чтобы таким стать? Возможно, вы хотели посвятить время родным или прочитать профессиональную книгу, но уже полтора часа играете в игры на смартфоне. Давно мечтали похудеть, но не можете устоять перед запахом пирожных. Среда постоянно отвлекает нас от цели так называемыми триггерами — ароматами, гаджетами и прочими мелочами. Как «переключиться» с соблазна на желаемое действие, а затем превратить это в привычку, расскажет автор книги Маршалл Голдсмит.

Для кого книга: для всех, кто хочет изменить свои привычки, упорядочить жизнь и не жалеть о принятых решениях. Особенно будет эффективной для лидеров и управленцев.

Почему эта книга: Диетологи пропишут, что вам нужно есть, чтобы похудеть, но не расскажут, как соблюсти диету в мире заманчивой наружной рекламы и фасфудов. Врач выпишет таблетки, но не проконтролирует их применения. Маршалл Голдсмит расскажет, как с помощью простой техники «Ежедневных вопросов» (и ее нескольких модификаций) справиться со своими нежелательными видами поведения, получить желаемые и сделать все возможное, чтобы быть счастливым.


Маршалл Голдсмит — коуч лучших топ-менеджеров США, известный бизнес-эксперт, входящий в 50 самых влиятельных специалистов по менеджменту. Получил квалификационную степень магистра делового администрирования в школе бизнеса им. Келли Индианского университета. Издал несколько успешных бизнес книг, которые были переведены на более чем тридцать языков и опубликованы общим тиражом в два миллиона экземпляров. Книга «Перемикайся» написана Маршаллом Голдсмитом в соавторстве с литературным агентом и писателем Марком Рейтером.


Basic RGB

1


«Ми вважаємо, що наше джерело щастя «десь там» (у нашій роботі, у більшій кількості грошей, у кращому середовищі), але, зазвичай, знаходимо його «десь тут», коли припиняємо чекати на когось чи на щось іще, щоб вони дарували нам радість, і беремо на себе відповідальність за це. Ми знаходимо щастя там, де ми є».

2


«Наше оточення — найпотужніший пусковий механізм життя — не завжди діє нам на користь. Ми будуємо плани, встановлюємо цілі і ставимо особисте щастя на досягнення цих цілей. Утім наше оточення постійно втручається. Із кухні долинає запах бекону— і ми забуваємо про пораду лікаря знизити рівень холестерину. Наші колеги затримуються на роботі допізна—і ми відчуваємо обов’язок працювати на рівні з ними, тож пропускаємо бейсбольний матч своєї дитини, а потім ще один і ще один. Нам зателефонували, і ми зиркаємо на екран замість того, щоб дивитися в очі коханій людині. Саме таким чином те, що нас оточує, провокує небажану поведінку. Оскільки чинники нашого середовища часто перебувають за межами контролю, ми можемо припустити, що не маємо на них великого впливу. Ми відчуваємо себе жертвами обставин. Маріонетками долі. Я це не приймаю. Доля — це набір карт, які нам видано. Вибір — це те, як розіграти ці карти».

3


«Вдосконалення — саме по собі винагорода. Якщо ми його досягнемо, то ніколи не думатимемо, що нас обдурили».

4


«Якщо у вас нема реальних цілей і ви запитуєте себе: «Чи повністю я залучений до спра- ви?», то очевидним продовженням буде: «До якої справи?». Це справедливо як для великих організацій, так і для окремих осіб. Немає чітких цілей — немає мотивації».

5


«Коли ми прокидаємося рано-вранці, щоб піти у спортзал, або ж проводимо щотижневу зустріч і закінчуємо її вчасно, або йдемо з роботи, залишивши чистоту на столі, або не забуваємо дякувати колегам за допомогу, ми демонструємо самодисципліну — постійне повторення позитивних дій. Коли ж відмовляємо собі в тому, що найбільше любимо — це придушення бажання сказати щось гостре комусь або відмова від другої порції десерту — ми демонструємо самоконтроль. Більшості людей краще дається щось одне із двох. Вони добре вміють повторювати позитивні дії і не дуже добре уникати негативних. Або навпаки. Цей розрив пояснює ходячих оксиморонів серед нас — строгих вегетаріанців, які курять; в’ялих персональних тренерів; бухгалтерів, які оголошують себе банкротами; коучів, які самі потребують наставника».

6


«Ми нечасто отримуємо похвалу за те, що не зіпсували щось хороше. Ця тактика успішна лише заднім числом — і тільки для того, хто зберіг що-небудь вартісне. Тому ми рідко запитуємо себе: «Що в моєму житті варте збереження?». Відповідь може зекономити нам чимало часу та енергії. Зрештою, збереження цінної поведінки означає зменшення однієї поведінки, яку треба змінювати».

7


«Виправдання — це зручне пояснення, яке ми озвучуємо, коли засмучуємо інших. Воно не лише зручне, а й часто вигадане. Не займаємося спортом, бо «це нудно» або «ми дуже зайняті». Запізнюємося на роботу через затори або ж «ситуації з дітьми». Робимо комусь боляче, тому що «в нас не було вибору». Такими виправданнями, що у більшості є варіаціями на тему «собака з’їв моє домашнє завдання», настільки часто зловживають, що нічого дивного немає в тому, що нам більше ніхто не вірить (навіть коли ми говоримо правду)».

8


«Ми можемо змінити не лише нашу поведінку, а й те, як себе визначаємо. Коли ж залазимо в коробку з написом «Це не моє», ми гарантовано ніколи з неї не виберемося».

9


«Зміни не мають бути надзвичайними, після яких вас не впізнаватимуть інші люди. Будь-яка позитивна зміна краща, ніж її відсутність. Якщо внаслідок певного прозріння від прочитання цієї книги ви стали трохи щасливішими у своїх щоденних справах або злегка покращили стосунки з людьми, яких ви любите, або досягли однієї зі своїх цілей, цього для мене досить».


Читать:  9 самых ожидаемых книг 2017 года по версии kmbs

Читать: Как выявить мудака и поставить его на место. Фрагмент бестселлера New York Times

Читать: Мир тихих и шумных людей

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

29 thoughts on “Совершенствование — само по себе награда. 9 цитат из книги «Перемикайся»

    Добавить комментарий