Роскошная, как глазурь на торте. Фрагмент из новинки Yakaboo Publishing — “Інґа”

Фото: ілюстрації із книжки "Інґа"

В следующую среду, 22 февраля, мы ожидаем третью книгу Yakaboo Publishing — новинку в жанре переводных биографий “Інґа” Скотта Ферриса. Историю о женщине, которая одновременно была «Мисс Данией», известной журналисткой и «самой большой любовью» Джона Кеннеди. Инга Арвад — это женщина-интрига и женщина-авантюра. К 22 февраля на книгу действует предзаказ со скидкой.


Яна Онышкевич, блогер: «Шелковистые светлые волосы, голубые глаза, приятная улыбка, безупречное тело, 176 сантиметров роста — такой описывает Ингу Арвад автор и такой ее запомнил мир. Эту женщину сразу же засыпали комплиментами и хотели быть с ней рядом. Ее называли еще более очаровательной, чем все тогдашние звезды Голливуда… а еще скромной, умной, милой… Несмотря на все разочарования, Инга верила в лучшее и двигалась дальше. «Жизнь — это замечательный и блестящий опыт.» — Говорила сама Арвад. Кажется, ей хотелось этого опыта побольше, потому Инге и удалось прожить несколько жизней в одной — чего только стоят все ее мужчины: президент США, режиссер и антрополог, голливудский актер, египетский аристократ…Инга нравилась практически всем и Скотт Феррис своей искренней и мастерски написанной биографией сделал так, чтобы она нравилась и нам.» (yanaimonstry.blogspot.com)


Скотт Феррис — американский писатель, биограф.

Как политический обозреватель «United Press International», взял интервью у большинства представителей политической арены, которые претендовали на пост президента США в течение тридцати лет. Его работы печатались в изданиях «The New York Times», «Washington Post» и «Wall Street Journal».

Автор биографических бестселлеров «Kennedy & Reagan: Why Their Legacies Endure» и «Almost President: The Men Who Lost the Race but Changed the Nation».


coveroption01_1_

Розділ 1
“Розкішна”

(на украинский перевел Дмитрий Антонюк)

На фотографіях Інґа Арвад безумовно приваблива — блакитноока білявка із шовковистим волоссям, з високими вилицями, повними губами, класичним профілем, приємною усмішкою і бездоганним тілом «абрикосового кольору». Єдиний недолік — невеличкий проміжок між двома передніми зубами, що, хоч це й дивно, ще більше приваблювало в ній, бо доводило, що вона — жінка з крові і плоті, а не статуя. Висока — зростом 176 сантиметрів, спортивна Інґа мала витончену фігуру балерини, якою колись хотіла стати. І хоча на цих світлинах вона дуже мила, та, як казав її бос Френк Уолдроп з Washington Times-Herald: «Жодна фотографія з минулого, теперішнього чи майбутнього ніколи не передасть повністю її вроду». За словами Уолдропа, потрібно бути поряд з Інґою, щоб всебічно оцінити її вплив на людей.

Репортерка на ім’я Мьюріл Льюїс, яка брала інтерв’ю в тодішньої двадцятичотирирічної Інґи у Гонконзі, написала, що в описі цієї жінки будь-які слова «звучатимуть тривіально, лише як звеличування кінозірки в спеціалізованому журналі…. Але їм на заміну нема інших нових слів». Льюїс, працюючи на місцеву британську газету, описала особливу чарівність Інґи: «Така чесна, така юна, блакитні очі такі щирі, уважні й допитливі, з блиском в куточках. Її шкіра гладка і чиста, випромінює юність і здоров’я, рот досконалої форми відкриває досконалі зуби, стан стрункий, рухи вільні, впевнені і граційні наче у танцівниці».

Чоловіки, що знали Інґу, змагалися у пошуку правильних гіпербол, щоби описати її. «Вона була прекрасна наче грецька богиня, якщо можна використати такий вислів для зображення скандинавської білявки»,— сказав Пет Голт, одногрупник Інґи у магістратурі з журналістики в Колумбійському університеті. Ті, хто називав її просто красивою чи навіть чудовою, недостатньо її змальовували. Джон Уайт, колега-репортер зі Times-Herald, назвав Інґу «розкішною»: «Розкішною як глазур на торті». Джон Ґантер, один із найуспішніших авторів двадцятого століття, який жадав одружитися з Інґою, погоджувався і описував її як «найпрекраснішу і найрозкішнішу блондинку всіх часів».

Приголомшуючи,— найуспішніші персони в Голлівуді казали, що вона була прекрасніша за будь-яких інших тодішніх зірок,— Інґа зачаровувала чоловіків та жінок не лише своїм виглядом. Люди, особливо чоловіки, просто краще почувалися в її присутності. «Вона світилася здоров’ям і радістю»,— розповідав Уолдроп. Інґа навчалася в Данському королівському балеті й рухалася з грацією, рівновагою і особливою впевненістю, що згодом стала однією з її найсексуальніших рис.

Завжди бездоганно вдягнена, її зовнішність нагадувала про «урочисті бали та придворні інтриги»,— писав Мьюрил Льюїс. Але ті, хто знали її краще, зокрема її третій чоловік, кіношний і справжній ковбой Тім МакКой, вважав Інґу «скромною і абсолютно далекою від марнославства».

«Вона вирізнялася масштабом особистості,— згадувала Пейдж Гайдкопер, ще одна колега Інґи з Times-Herald і (можливо) її суперниця за прихильність Джека.— Вона мило й тепло сміялася, поводилася завзято, жваво, енергійно». Так, вона часто сміялася, виглядала дотепною і мала дещо абсурдне почуття гумору, дуже данське. Її жарти ніколи не були злими, а навпаки — завжди щирими; прибувши з країни Ганса Крістіана Андерсена, вона не боялася сказати, що король голий.


Читать: «Інґа»: та, что влияла на самых влиятельных

Читать: Как дотянуть до конца зимы — 7 книжных советов от кота Инжира

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

29 thoughts on “Роскошная, как глазурь на торте. Фрагмент из новинки Yakaboo Publishing — “Інґа”

    Добавить комментарий