Підсумки року видавництв. Видавничий дім «Школа»: вчитись і пізнавати нове ніколи не пізно!

Цей рік був дуже продуктивним для нас. Усе, що ми робимо, спрямоване на те, щоб задовольнити найвибагливіші смаки наших читачів будь-якого віку. І чи не найбільша радість – бачити щасливі усміхнені обличчя, читати щирі захопливі відгуки, які надихають нас, спонукають рухатися вперед, відкривати нових авторів, прокладати шляхи у незвідані книжкові світи і створювати ще більше цікавих якісних книжок!


20_12_1

Традиційно одним із лідерів продажу залишився буквар «Читайлик», за яким вже протягом 15 років навчається кожен другий український дошкільник!

У першої книги, за якою дитина навчається читати і яку потім із задоволенням перечитує без допомоги дорослих, є багато завдань: бути цікавою та сучасною, містити ефективні вправи та різноманітні завдання для формування початкових навичок читання, щоб врешті-решт стати улюбленою і зацікавити малечу читанням. Для цього автор букваря Василь Федієнко врахував особливості сприймання, пам’яті та уваги у дітей старшого дошкільного віку, специфіку індивідуальних та групових занять тощо. Яскраві ілюстрації талановитої української художниці Євгенії Житник гарантують учням від чотирьох з половиною років чудовий настрій, а також прискорять запам’ятовування та відтворення матеріалу.


4_Тваринки-половинки внутр

Продовжують здобувати дитячу любов і прихильність батьків інтерактивні книжки 1+ серії «Сторінки-цікавинки», яка поповнилася «Яскравими кольорами», «Маленькими помагайками» і «З ранку до ночі». Подібно до «білої» серії, якою залюбки бавляться малі й не соромлячись граються дорослі, ще одна незвичайна новинка 2+ з відкидним елементами «Тваринки-половинки. Африка» відразу полюбилася прихильникам книжок-картонок: чудова можливість дізнатися про справжніх тварин й одночасно нафантазувати зебродилів, бегекулів, страуфлангів, слонорогів, акулевів та ще понад 200 комбінацій казкових істот.


Як обрати книжки для малят?


Не пасли задніх цього року і найпопулярніші в Україні серії розвивальних посібників для дошкільнят: «Крок до школи», «Подарунок маленькому генію», «Мамина школа», «Дивосвіт» та інші. Цікавою новинкою для тих, хто готується до школи, стала ексклюзивна серія робочих зошитів «Лісова школа», герої якої прийшли до нас зі сторінок книг дитячого письменника Всеволода Нестайка «Дивовижні пригоди в лісовій школі». Для того, щоб ШКОЛА не здавалася дитині чимось невідомим, складним і дуже серйозним, укладачі Галина Дерипаско та Василь Федієнко ретельно дібрали та згрупували матеріал, розділивши його на 8 окремих зошитів. Улюблені учні-звірятка зайчик Кося Вухань, їжачок Колько Колючка, директор Ведмідь, Хрюша Кабанюк та інші перетворять засвоєння нового на захопливу гру і покажуть, що вчитися насправді цікаво. Особливим завданням зошитів, окрім формування навичок писання та лічби, розвитку логічного мислення, пам’яті та уваги, є ознайомлення майбутніх учнів із базовими шкільними поняттями та правилами поведінки.


Уже декілька поколінь дошкільнят і молодших школярів формують та вдосконалюють свої письмові навички зі схваленими для використання у загальноосвітніх навчальних закладах «Каліграфічними прописами» та «Першокласними прописами», які містять удосконалені запатентовані графічну сітку для навчання каліграфії та унікальні «Чарівні сторінки™» – метод багаторазового відпрацювання каліграфічних навичок. Від аналогічних прописів їх відрізняє велика кількість вправ на обведення, штрихування, копіювання та розфарбовування, а також використання спеціального каліграфічного шаблона та кольорової вклейки. Багаторазове обведення графічних та буквених елементів звичайними фломастерами або деякими різновидами гелевих ручок зробить навчальний процес цікавішим та різноманітнішим. Окрім цього, у прописах розміщена докладна інструкція, як працювати із «Чарівними сторінками™», які перед початком заняття можна витягнути і займатися окремо.


Себе показати і на людей подивитися


2017 ряснів виставками, масштабними літературними подіями, благодійними заходами, концертами, спілкуваннями авторів із читачами, творчими зустрічами, у яких ми завжди залюбки беремо участь, ділимося власним досвідом та переймаємо досвід своїх колег, шукаємо натхнення, нові ідеї, започатковуємо цікаві партнерські проекти й проводимо різноманітні спільні акції з провідними українськими видавцями, літературними блогерами та культурними діячами.

Календар та фотокалендар «шкільного» життя:

Лютий. 20 лютого ми відсвяткували 15-й День народження видавництва, зробили підсумки роботи за минулі роки і будували плани на майбутнє.

02_17_Школа_ДР_15 рок_в


Квітень. Долучилися до Bologna childrens book fair 2017, де відбулося багато успішних зустрічей і продуктивних знайомств!

Привітали маленьких, але вже таких талановитих читачів на фестивалі-конкурсі художнього слова «Fest DO», який відбувся у Харкові.

04_17_Фестиваль_Fest_DO_4


Травень. Книжковий Арсенал: відбулась автограф-сесія з талановитою часодійною письменницею Наталією Щербою, під час якої презентувалося продовження серії «Лунастри» «Політ крізь камені».

05_17_Директор_Василь_Фед_єнко_з_Наталею_Щербою


Червень. День захисника дітей: разом із компаніями «Лантманнен Акса» та «Моршинська» ми стали партнерами V ювілейних Всеукраїнських дитячих велоперегонів, які відбулися у м. Біла Церква!

Взяли участь у Дитячому форумі видавців у Львові.


Вересень. 24 Форум видавців: під час найкнижковішого тижня осені ми презентували свої найсвіжіші новинки, стали провідниками у світі літератури. Відбулися автограф-сесії з польским письменником Ґжеґожем Касдепке та українською авторкою підліткових фентезі-бестселерів Наталією Щербою, а також зустрічі у бібліотеках Львова.

09_17_Форум_автограф_сес_я_Касдепке_б_бл_отека


Жовтень. Взяли участь у «Запорізькій книжковій толоці 2017», де представлені книжечки ВД «Школа» задовольняли вимоги читачів будь-якого віку.


Грудень. Під час вручення нагород учасникам Міжнародного дитячого мистецького конкурсу «Лідіце 2017» у приміщенні чеського посольства в Києві Олександр Стукало, перекладач «Шкарпеткожерів», презентував переможцям власний український переклад серії в рамках програми ознайомлення з історією Лідіце та з героями книги «Шкарпеткожери» (джерело: сайт Посольства Чеської республіки в Києві, О. Стукало профіль у фб).

12_17_нагородження_Л_д_це_2017_О_Стукало


Куди зникають шкарпетки: весела книга про мафію, науку і дружбу


Про досягення


Наші досягнення — це ще й досягнення наших авторів, які плідно працювали впродовж 2017 року і були удостоєні різноманітних літературних премій та нагород:

Наталія Щерба отримала премію EuroCon (ESFS Awards), 2017 // Encouragement Awards / Кращий твір для дітей / за цикл книжок «Часодії» (Дортмунд, Німеччина).

09_17_Форум_автограф_сес_я_Щерба_б_бл_отека_1

Катерина Соболь здобула премію Ozon Online Awards за свій фентезі-бестселер «Игра мудрецов» із серії «Дарителі», яка 2017 року вперше почала перекладатися українською мовою у нашому видавництві.

Ганна Чубач стала лауреатом Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва».

Ґжеґож Касдепке нещодавно отримав заслужене звання Посла польської мови. Разом із книжками Юхима Чеповецького «Неймовірні пригоди М’якуша, Нетака та Непосидька», «Дивовижна подорож М’якуша, Нетака та Непосидька», «Веселі пригоди Мицика і Кицика» та Всеволода Нестайка «Дивовижні пригоди в лісовій школі», 4 його видання від нашого видавництва потрапили до списку закупівель за програмою «Українська книга». 

7_Гра_Нишпорка_фото_з__сп_льноти_фб

Сучасні технології дедалі більше розвиваються, й література також не залишається осторонь цього процесу. Для фанатів пригод Детектива Нишпорки з’явилась англомовна комп’ютерна гра за книгами Ґжеґожа Касдепке, яка безкоштовно доступна для iOS та Google Play. А прихильники «Касперіади» можуть насолодитися чудовим однойменним мультфільмом, який цікаво дивитися разом з усією родиною.


9_Руб_нова_книга_кадр_з_ф_льму

Екранізовано й інші книжки, які вийшли у нас протягом 2017 року: це трилогія «Timeless» німецької письменниці Керстін Ґір, пригоди дівчинки Моллі Мун, авторкою якої є Джорджія Бінг, мультфільм чеською мовою «Шкарпеткожери», який вже дубльовано англійською та французькою мовами і заплановано переклад українською, фільм і мультфільм «Роздобудьки», у якій герої відомої казки Мері Нортон оживають по-новому, новий мультфільм 2017 року «Урфін Джус і його дерев’яні солдати» за дитячим бестселером Олександра Волкова, старий радянський фільм «Пригоди жовтої валізки» за книгою Софії Прокоф’євої, який дорослим цікаво передивлятися уже разом зі своїми дітьми тощо.


Про плани на 2018


20_12_2

Наші плани на прийдешній 2018 рік грандіозні: вийде нова книга «Пізнаватика» — продовження «найменшої» картонки «Розвиватики» для найменшеньких, щоб малятка-розумнятка, які підросли і вивчили основні назви рослин, тварин, орієнтуються у часі та просторі, знають пори року, вміють читати і рахувати, дедалі більше поглиблювали свої знання.

За рішенням 39 сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО 2018 рік оголошено роком Василя Сухомлинського, тому низка заходів буде присвячена 100-річчю від дня народження видатного українського письменника. Планується вихід ювілейного видання книги «Я розповім вам казку… Філософія для дітей» — найповнішої на сьогодні збірки творів для дітей відомого українського педагога, до укладання якої доклала чимало зусиль дочка чудового вихователя Ольга Сухомлинська.

Вийде продовження таких серій, як «Зося з вулиці Котячої» польської письменниці Агнєшки Тишки, «Лотта та її “катастрофи”» німецької письменниці Аліс Пантермюллер та художниці Даніели Коль, з’являтимуться й інші чудові історії відомих європейських авторів. Триває робота над новою серією для середнього шкільного віку «Витівки Сюзанки», перша частина «Сюзанка хитрує» вийде вже на початку нового року; над перекладом нової серії «Зільбер» від Керстін Ґір для підліткового читання та ще купа несподіванок, спілкувань із авторами, творчих зустрічей та сюрпризів, якими ми дивуватимемо наших давніх шанувальників і нових друзів протягом наступних 12 місяців!

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

12 thoughts on “Підсумки року видавництв. Видавничий дім «Школа»: вчитись і пізнавати нове ніколи не пізно!

    Залишити відповідь