One Wise Present: Іноземне повітря не змусить заговорити

Літо – це час подорожей, відкриттів і навчання для задоволення. Коли міждержавні кордони стали відкритими, єдиним бар’єром для більшості залишається знання іноземної мови. Тому треба якнайшвидше вивчити кілька сотень іноземних слів, щоб не «загубитись серед світу». Чи можливо вивчити нову мову самостійно? Які слова обирати і як запам’ятати все, коли часу геть обмаль?


Більшість мовознавців говорить про те, що вивчити нову іноземну мову не так важко. Секрет успіху – проста суміш:

1. розумна ціль;
2. правильний підхід до вивчення;
3. жменя мотивації.

І так: з чого розпочати? Лексика чи граматика? Одвічне питання, на яке спробуємо дати відповідь. Достатньо знати базові правила побудови речень, щоб тебе зрозуміли, але недостатньо знати кілька слів, щоб почати говорити. Отже, лексика. Це не означає, що треба витратити все життя, щоб вивчити усі існуючі слова, але щоб говорити треба знати багато слів і словосполучень. Ефективно вивчати одразу цілі конструкції, речення, які потім зможете об’єднувати у власні тексти.

IMG_6686

Існує думка, що перебуваючи в мовному середовищі країни, ви вивчите мову одразу. Мандрівник Олег Денис, описуючи свій досвід подорожування різними країнами, пише: «Перетинати кордон – для багатьох це вже покидати зону власного комфорту. Й коли ти посеред чужої країни, а ще й без знання мови – це наче опинитись у відкритому морі без рятувального кола. Іноземне повітря не змушує одразу заговорити, якщо в багажі немає потрібного запасу слів. До подорожей краще готуватись заздалегідь. Вчити мову поступово, по декілька слів, але щодня. Тоді буде результат. А мандри використовувати як спосіб вдосконалити й застосувати вже набуті знання, глибше пізнати культуру світу. Тому вчіться вдома… на вулиці, в транспорті, на роботі… А тоді вирушайте в далеке плавання».

IMG_6698

Не менш важливо вчити правильні слова правильно! Сенсу від механічного повторення буде, як від парасольки в Сахарі. Ви швидко забудете все, що вчили, згаєте час і, очевидно, більше не захочете спробувати знову. Один із найдієвіших способів вивчити багато слів швидко – двосторонні карти та інтервальне повторення. Саме такий підхід пропонує One Wise Present. Вони створили спеціальний набір карток для вивчення великого обсягу лексики за короткий час. До набору входить 1000 двосторонніх карток, на кожній з яких є слово, його транскрипція, приклад вживання і переклад. Так одразу засвоюється правильна вимова, написання і контекст. Спеціальна коробка для навчання – допомагає контролювати процес запам’ятовування. Щоб вивчати слова впродовж дня, картки можна брати зі собою і щоразу заглядати до них. Для цього передбачений компактний футляр.

Вивчайте щодня по 10-20 слів і не бійтесь своїх помилок, бо їх не роблять тільки сплячі. Страх сказати неправильно – одне з найсильніших гальм на шляху спілкування. Вивчивши слова – застосовуйте їх у повсякденних розмовах, залучайте друзів та отримуйте насолоду від навчання. Коли більшість міждержавних кордонів стали відкритими, залишається подолати лише мовний бар’єр.

ЧитатиEnglish Student: як вивчити 1000 нових слів англійською


Юлія Совинська, куратор проекту One Wise Present

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

10 thoughts on “One Wise Present: Іноземне повітря не змусить заговорити

    Залишити відповідь