Новинки тижня: Картковий будинок, новий Муракамі та Американський психопат

У цей вівторок ми згадуємо новинки, про які розповідав критик Юрій Володарський в радіопрограмі «Книжное сословие», а крім них у програмі було ще багато усього цікавого: розмова із Президентом Асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів України Олксандром Афоніним про ліцензування російських книг, рейтинг продажів класичної літератури та рецензія на роман Орхана Памука «Мої дивні думки».  Вчорашній випуск програми слухайте за посиланням. 

1. Майкл Доббс «Картковий будинок», КМ-Букс, 384 стр, 2016

Майкл Доббс – британський політик-консерватор, колишній радник Маргарет Тетчер, автор бестселера-трилогії «Картковий будиночок». Цей політичний трилер був екранізований в 1990 роках у Великобританії, адаптований в США у вигляді серіалу в 2013 році з Кевіном Спейсі у головній ролі.

«Картковий будиночок» – історія боротьби за владу, де Френсіс Уркхарт, головний організатор керівної партії Великобританії, мріє стати прем’єр-міністром. Він використовує брудні політичні ігри для досягнення своїх цілей.

2. Харуки Мураками «Мужчины без женщин», Эксмо, 288 стр, 2016

Збірка оповідань. Сім історій оповідають про те, як чоловіки в тих чи інших обставинах долають самотність. Тонкий гумор, загадкові жінки, задимлені бари, бейсбол і Beatles – все це буде створювати атмосферу книги про розуміння і нерозуміння один одного.

3. Стив Берри «Миф Линкольна», Эксмо, 448 стр, 2016

Стів Беррі – американський письменник, автор детективних і пригодницьких романів. Понад 30 років працював адвокатом.
Роман «Міф Лінкольна» вийшов у 2014 році. Перші зіткнення кривавої громадянської війни. Доля молодої нації в руках Лінкольна. Лінія минулого супроводжується лінією дня сьогоднішнього, в якій з’являється Коттон Мелоун – персонаж багатьох романів письменника, а разом з ним – загадкові таємниці мормонів, завдання з порятунку інформатора секретних служб США і т.д.

4. Марлон Джеймс «Краткая история семи убийств», Эксмо, 688 стр, 2016

Марлон Джеймс – ямайський письменник. У 2015 році отримав Букерівську премію за роман «Коротка історія семи вбивств», свій третій твір в прозі. Викладає літературу в Макалестерському коледжі (Міннесота).

«Коротка історія семи вбивств» – охоплює кілька десятиліть історії й життя Ямайки, політичну боротьбу, участь в ній ЦРУ, спробу вбивства Боба Марлі. Складається з 5 розділів, їх назви є посиланнями на культуру музики реггі (назви альбомів, пісень, імена музикантів). Відомо, що телевізійна компанія HBO оголосила про свій намір зняти по книзі серіал.

5. Харпер Ли «Вбити пересмішника», КМ-Букс, укр, 112 стр, 2016

Другий за рахунком переклад Харпер Лі на українську (перший зробив Михайло Харенко в 1975 році). Роман в 1961 році отримав Пулітцерівську премію, включений до шкільної програми в США, вважається класикою сучасної американської літератури, входить в список «Найкращих романів 20 століття» Library Journal, список The Big Read за версією BBC, у 2008 році книга перемогла в голосуванні за звання «Найбільший роман всіх часів», яке проводив The Daily Telegraph.

6. Ли Чайлд «Джек Ричер. Никогда не возвращайся», Эксмо, 416 стр, 2016

Лі Чайлд – англійський письменник, автор трилерів. Найвідомішою серією його романів є твори про Джека Річера – колишнього військового поліцейського. Перша книга про Річера з’явилася в 1997 році. Всього в серію входить 19 романів. У 2012 році Paramount Pictures випустила першу екранізацію пригод Річера, головну роль виконав Том Круз. У 2016 році з’явився другий фільм.

“Джек Річер. Ніколи не повертайся” розповідає про подорож героя в Вірджинію до коханої, де він дізнається, що може бути батьком дочки-підлітка, отримує звинувачення у вбивстві 16-річної давності.

7. Андрей Ситнянский «Хулиганские стихи», Эксмо, 320 стр, 2016

Книга з серії «Жванецький і Кo», в яку раніше входили книги Михайла Жванецького, Григорія Горіна, Аркадія Арканова. Збірник гумористичних віршів російського поета, яка зачіпає теми стосунків чоловіків і жінок, любові, батьків і дітей. Андрій Ситнянский, «розділяючи поняття країна і держава», у своїх лаконічних поетичних творах критикує стан освіти, охорони здоров’я в сучасній Росії, діяльність депутатів, чиновників і суддів.

8. Рэй Брэдбери «Лекарство от меланхолии», Эксмо, 320 стр, 2016

Серія «Книга в сумочку». Збірник, що складається з 22 оповідань, написаних автором у 1948-1959 роках. Книга вперше вийшла в 1960 році. Історії одна з одною не пов’язані. Варіюються від наукової фантастики до реалізму, зосередившись на дослідженні психології людини, її емоцій.

. Брет Истон Эллис «Американський психопат», Клуб Семейного Досгуа, укр., 512, стр, 2016

Брет Істон Елліс – сучасний американський письменник, який створив свій перший роман як курсову роботу під час навчання в Беннінгтонському коледжі. «Американський психопат» – третій роман Елліса, вийшов в 1991 році, екранізований в 2000. Поява книги супроводжувалася низкою скандалів і зміною видавництва. Письменника звинувачували в пропаганді насильства і жінконенависництві. Центральний персонаж роману – успішний яппі Патріке Бейтмане, який здійснює серію кривавих убивств, при цьому для читача залишається загадкою, дії відбуваються в його уяві чи все ж входять до сюжету книги.

Читати: Новинки тижня: британський трилер, київський детектив і мистецтво імпресіоністів


Про ці та інші новинки Yakaboo.ua ви можете також почути щопонеділка о 17:00 в програмі «Книжное сословие» з Юрієм Володарським на Радіо Аристократи.

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

56 thoughts on “Новинки тижня: Картковий будинок, новий Муракамі та Американський психопат

    Залишити відповідь