Нову частину “Міленіуму” напишуть в стилі нуар

фото: fanpop.com

Автор нової, п’ятої частини “Міленіуму” швецький письменник 53-річний Давід Лагеркранц розповів, як він буде писати продовження трилогії Стіга Ларссона. Минулого року вже вийшов детектив “Дівчина в павутинні” його авторства. Нову ж книжку збирається писати у новому стилі.

Лагеркранц розповідає, що це буде щось схоже на стиль “крутих” американських детективів Реймонда Чандлера або ж навіть на його біографічну книжку про футболіста Златана Ібрагімовіча.

Лагеркранц пояснює варіації зі стилем через включення до тексту великих шматків науково-популярних пояснень на тему чорних дір. Новий роман вийде на початку 2017 року. Опублікують текст відразу у 56 країнах. Він буде менш технічним, і матиме лаконічний та відвертий стиль, властивий детективним історіям нуар американського автора Чандлера.

У інтерв’ю Лагеркранц розповів, що робота із новим стилем виявилась складнішою, ніж він думав. “Було дуже важко писати таку цинічну прозу. Вона потребує ритму. Ти мусиш урізноманітнювати речення, навіть якщо вони короткі. Треба створити ідеальну атмосферу для кульмінації. Я писав у схожій манері, як Чандлер, та так, як писав біографію Ібрагімовіча”.

фото: jailu.eklablog.com
фото: jailu.eklablog.com

Сам Стіг Ларссон збирався написати серію із 10 книг. Проте у 2004 році він раптово помер від інфаркту. Ларссон так і не встиг побачити в друці своїх книг. У 2011 його цивільна дружина Єва Габріельссон заявила, що готова закінчити рукопис четвертого роману. Проте у 2015 році вийшла четверта частина під іменем Лагеркранца. У ній герої Ларссона були збережені, зокрема і головна героїня Лісбет Саландер.

Першу книжку із серії “Дівчина із татуюванням дракона” про розслідування детектива Мікаеля Блумквіста продали у кількості, більш ніж 80 мільйонів копій. Багатьох шанувальників засмутила ідея щодо продовження серії Ларссона іншими авторами. А Габріельссон назвала це “оскверненням могили”. “Дівчина в павутинні” була продана у розмірі 3,5 мільйонів примірників. Шосту книжку із серії очікують у 2019 році.

Джерело: Telegraph.co.uk

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

13 thoughts on “Нову частину “Міленіуму” напишуть в стилі нуар

    Залишити відповідь