Найкращі з найкращих. Топ 20 книжок 2017 за версією Amazon: частина друга

Два журналістські розслідування та вісім сімейних історій. Що їх поєднує? Усі ці книжки ввійшли до другої частини рейтингу 2017 за версією Amazon!  Докладніше про кожну книжку читайте у цій статті, а раптом ви пропустили першу частину рейтингу – переходьте за посиланням.


Найкращі з найкращих. Топ 20 книжок 2017 за версією Amazon: частина перша


21_12_1

Потерянный город Обезьяньего бога. Дуглас Престон

З часів конкістадора Ернана Кортеса поширювалися чутки про втрачене місто з величезним багатством, схованому десь у Гондурасі, яке називається Білим містом або Загубленим містом бога мавп. Корінні племена говорять про своїх предків, які тікали туди, щоб уникнути іспанських загарбників, і вони попереджали про те, що кожен, хто входить до цього священного міста, захворіє й помре. У 1940 році журналіст Теодор Морд повернувся з тропічного лісу із сотнями артефактів і приголомшливою історією про те, як він знайшов це Загублене місто бога мавп, але згодом він покінчив життя самогубством так і не розкривши місцезнаходження Білого міста.

Через три чверті століття, автор бестселера Дуг Престон, приєднався до команди вчених у новому новаторському дослідженні. У 2012 році він піднявся на борт літака, що містив усе: високорозвинені, революційні технології, здатні відображати місцевість під найгустішим навісом тропічного лісу. У нерозвіданій долині, оточеною крутими горами, цей рейс виявив образ мегаполісу, який свідчив не просто про відкриття досі невідомого міста, а загадкової, загубленої цивілізації.

Досліджуючи цю дивну, загадкову, але захоплюючу та красиву місцину, щоби підтвердити відкриття, Престон і команда боролися з проливними дощами, хворобами, ягуарам і смертоносними зміями. Та згодом зі всією експедицією відбулася трагедія: Престон та інші виявили, що досліджуючи руїни вони захворіли на невиліковну хворобу.

Загадковий і шокуючий, наповнений драматичними поворотами, цей роман є свідченням одного з величних відкриттів ХХI століття.


21_12_2

My Absolute Darling. Габрієль Таллент

Тортіл Авестон – вижила. Уже у свої чотирнадцять років вона пробирається лісами уздовж північного узбережжя Каліфорнії. Крики, припливи та скелясті острови стали її привидами та її схованками. Але в той час, як її фізичний світ – насичений і бурхливий, її особистий – маленький і зрадницький: Тортіл виросла ізольована від усього світу з моменту смерті її матері. Її спілкування обмежувалося лише середньою школою (де вона відкинула зацікавленість до будь-кого, студента чи вчителя, який може зблизитися з нею) та її життям із батьком.

Тоді Тортіл зустрічається з Яковом, хлопчиком зі старших класів, який розповідає жарти, живе у великому чистому будинку й дивиться на Тортіл, наче на схід сонця. І вперше вона усвідомлює: її життя з батьком не є ані безпечним, ані стабільним. Після цього Тортіл починає планувати втечу, використовуючи саме ті навички виживання, яких її навчив батько. Далі – болісна історія хоробрості й сили духу. Тортіл проявляє мужність щоразу й читач бачить, як ця дівчина бореться, щоби стати своїм власним героєм, і в цьому процесі стає й героєм читача.

З різнобарвною мовою, у жорстоких природних умовах, “My Absolute Darling” – дивовижний роман молодого письменника.


21_12_3

Ginny Moon. Бенджамін Людвіг

Джинні Мун виняткова. Усі це знають – її друзі в школі, товариші з баскетбольної команди, й особливо її нові прийомні батьки. Усі вони люблять її, навіть якщо вони інколи її не зовсім розуміють. Вони хочуть, щоби вона відчувала, що вона комусь потрібна.

Те, що вони не знають, це те, що Джинні не має наміру бути потрібною комусь. Вона знайшла свою справжню матір на Facebook і налаштована повернутися до неї, навіть якщо це означає повернення до місця, яке було надзвичайно небезпечним. Вона залишила деякі речі позаду та вона хоче повернути все і цього разу зробити все правильно.

Але ніхто не слухає. Ніхто не розуміє. Тому Джинні бере справу у свої руки…

Вибагливий, незабутній роман Бенджаміна Людвіга є дивовижним поглядом на подорож однієї дівчини, щоби знайти свій шлях додому.


21_12_4

The Ministry of Utmost Happiness. Арундаті Рой

“The Ministry of Utmost Happiness” запрошує нас у мандрівку Індійським субконтинентом – від стихійних кварталів Старого Делі аж до доріг нового міста, до гір і долин Кашміру й за його межами, де війна – це мир і мир – війна.

Це страшна історія кохання, яка розповідається шепотом, криком, іноді через сльози, а іноді з гірким сміхом. Кожен із персонажів ніжний та емоційний. Її герої – це люди, які живуть, а потім рятуються, згуртовуються разом об’єднані спільними надіями.

Розповідь починається з Анжум, котрий колись був Афтаб, і розгорнувши різьблений персидський килим у міському кладовищі, авторка розповідає про місцину, яку називає домом. Ми зустрічаємо історію Тіло та тих, хто її любив – включно з Муси, коханою та колишньою коханою, коханою та колишнім коханцем; їхня доля настільки переплітається, що це просто неможливо уявити. Ми зустрічаємося з помічником Тіло, який зараз є співробітником розвідки, яка розміщувалася в Кабулі. І тоді ми зустрічаємо двох міс Джебєнс: першу дитину, яка народилася в Срінагарі й похована в переповненому мучеників кладовищі; друга була знайдена опівночі, залишена на тротуарі в центрі Нью-Делі.

Ця незабутня розповідь, яку нам дарує Арундхаті Рой є емоційно глибокою та різноманітною, зачаровує нас на кожній сторінці своїми барвами та красою слова.

Про новий та старий романи Арундаті Рой


21_12_5

Priestdaddy. Патрісія Локвуд

Священик Грег Локвуд не схожий на будь-якого католицького священика, якого ви коли-небудь зустрічали, – це чоловік, який лежить у боксерських шортах на дивані дивлячись фільми, і грає на гітарі. Його дочка негідний поет – вже давно покинула країну, яка перебуває під владою католицької церкви. Та коли несподівана криза змушує дочку та її чоловіка повернутися до священика-батька, їхні два релігійні світи стикаються.

У книзі “Priestdaddy” Локвуд переплітає моменти із її дитинства та юності – з нещасного сімейного полювання, а також самотньої клініки аборту, у якій її батько був заарештований за участь у культурно-католицькій молодіжній групі – із сюжетами місячної пригоди, яку вона та її чоловік мали утнути в домі батька після десятиліття свого життя. Локвуд деталізує свою освіту семінариста, намагається пояснити католицтво своєму чоловікові, який ненавидить його кровожерливість та закони.

Локвуд пише неймовірно жваво та піднесено, так і комічно, і глибоко, і серйозно, досліджуючи питання віри й особистості. Книга “Priestdaddy” – розважальний, незабутній портрет глибоко непарного релігійного виховання, який показує баланс і вагу сім’ї та її традицій.


21_12_6

Spoonbenders. Деріл Грегорі

Тедді Телемач – це незвичайна людина, наділена не лише парою спритних рук. Він потребує грошових коштів, тож бере участь у секретному урядовому дослідженні про телекінез та його можливу роль у зборі розвідувальних даних. Там він зустрічає Морін МакКінон, і це не просто пронизливі блакитні очі, які залишають Тедді назавжди зачарованими, а її розум – Морін – справжнє джерело величезної таємничої сили.

Згодом вони одружуються, народжують трьох обдарованих дітей і стають чудовою сім’єю телепатів, виконуючи вражаючі завдання-подвиги у всіх куточках країни. Ірен – це детектор брехні. Френкі може переміщати об’єкти своїм розумом. І Бадді, наймолодший, бачить майбутнє.

Та однієї ночі трагедія залишає сім’ю розбитою…

Наступні десять років не будуть для сім’ї такими захоплюючими. Ірен – самотня матір, чиє вухо істини лише ускладнює життя. Френкі переживає серйозну заборгованість перед старими друзями свого батька. Бадді повністю занурився у себе й почав копати яму на задньому дворі. Що ще гірше, ЦРУ почало цікавитись, чи не залишилося ще якоїсь магії в колись відомій родині. А так і є: син Ірен, Метті, щойно отримав свій перший досвід. Але він нікому про це не сказав, хоча його новий талант може бути саме тим, чого його сім’я потребує, аби врятувати себе – якщо це не розірве їх у процесі.

Використовуючи творчі сили, які зробили його майстром оповідань, Деріл Грегорі презентує приголомшливий, сміховинний новий роман про сім’ю обдарованих мрійників та невидимих сил, які пов’язують нас усіх.


21_12_7

4 3 2 1. Пол Остер

3 березня 1947 р., у пологовому будинку лікарні Бет-Ізраїлю в Ньюарку, штат Нью-Джерсі, народився Арчибальд Ісаак Фергюсон, дитина Роуз і Стенлі Фергюсон. З того дня, життя Фергюсона займе чотири невідомі й вигадані шляхи. Чотири однакові Фергюсони, зроблені з однієї й тієї ж ДНК, чотири хлопчики, які насправді є однією й тою самою дитиною, продовжують вести чотири паралельних і зовсім різних життя.

Сімейні зв’язки розходяться. Спортивні навички та сексуальне життя, дружба та інтелектуальні пристрасті замінюють одне одного. Кожен Фергюсон потрапляє під чарівність чудової Емі Шнейдерман, але кожна Емі й кожен Фергюсон мають відносини такі, як ніхто інший. Тим часом читачі отримуватимуть задоволення й емоції від кожного з Фергюсонів.

Винахідливий та дивовижний, Пол Остін пише з пристрастю до реалізму, ніжністю і прихильністю до історії та до самого життя. “4 3 2 1” – роман, який розбиває серце. Це приголомшлива та дивна історія про право на дитину, про кохання і про саме життя.


21_12_8

This Is How It Always Is. Лорі Франкель

Ось, як сім’я зберігає секрет… і як таємниця згодом зберігає їх.

Змінюються діти... а потім вони змінюють світ.

Це Клод. Йому п’ять років, він наймолодший із п‘яти братів, і любить бутерброди з арахісовим маслом. Він також любить носити одяг і мріє бути принцесою. Коли він виростає, Клод каже, що він хоче бути дівчиною.

Розі й Пенн хочуть, щоби Клод був тим, ким хоче бути. Та вони просто невпевнені, що готові поділитися цим зі світом. Незабаром уся сім’я зберігає таємницю Клода. Та одного дня він вибухає.

Лорі Франкель “This Is How It Always Is” – це роман про одкровення, перетворення, казки та сім’ю. У цьому романі мова йде про вчинки, завдяки яким родина існує: зміни це завжди чудесно та важко, виховання – це завжди стрибок у невідоме зі схрещеними пальцями та повними серцями. Діти ростуть, але не завжди відповідно до плану. І сім’ї з таємницями не можуть втримати їх назавжди.


21_12_9

American Fire: Love, Arson, and Life in a Vanishing Land. Моніка Гессе

Арсони почали прохолодної ночі й не зупинялися кілька місяців. Кожну ніч люди округу Аккомак чекали, щоби побачити, яка будівля буде горіти, спочатку зі співчуттям, а потім із підозрою. Невеликі групи патрулювали сільське побережжю Вірджинії з допомогою камер і камуфляжу. Пожежники волонтери спали на своїх вокзалах. Ця місцина була спустошена – сотні занедбаних будинків. І вони горіли всі разом.

Винуватець і шлях, який призвів до цих злочинів, увійшли до історії Америки в XXI столітті. Репортер Вашингтонпост Моніка Гессе спочатку поїхала до округу, аби відвідати слухання Чарлі Сміта, механіка, який після його арешту негайно визнав себе винним у справі шістдесяти семи скарг на підпал. Справа Чарлі стала все глибшою й більш бурхливою. Він не спричиняв пожеж самостійно; його злочини були мотивовані дивовижною історією кохання. Протягом року розслідування Гессе розкрила мотиви Чарлі та його співучасника, подругу Тонію Бандік, жінку зі сталеподібною силою та загадковим минулим. Їх любов була побудована на незрівнянно обмежених бюджетах та простих задоволеннях. Вони були натхненням і втечею один одного…

Хоча сьогодні важко повірити, сто років тому Аккомак був найбагатшим сільським округом Америки. Повільно вичерпалися промисловість та сільське господарство, а також його багатство та населення. У вже віддаленому регіоні обмежені варіанти зайнятості пропонують мало можливостей.

Захоплююча і вирішальна панорама загальнонаціональних наслідків, “American Fire” запитує, що трапляється, коли громада відстає? Гессе пожвавлює Східний берег та його мешканців, бореться з каторжною економікою. Результат викликає душу сільської Америки – землі, наполовину спустошені до того, як почалися пожежі.


21_12_10

Черепахи аж до низу. Джон Грін

Шістнадцятирічна Аза ніколи не мала на меті переслідувати таємницю втікача мільярдера Рассела Пікетта, але на шляху стоїть нагорода в розмірі ста тисяч доларів, і її найкращий і найстрашніший друг Дейзі, прагне до розслідування. Тому разом вони рухаються на короткій відстані на широких ділянках, які відокремлюють їх від сина Рассела – Пікетта Девіса.

Аза намагається. Вона намагається бути доброю донькою, хорошим другом, гарним студентом і, можливо, навіть хорошим детективом, а також жити в постійно закрученій спіралі власних думок.

У своєму довгоочікуваному поверненні Джон Грін, автор «В пошуках Аляски» та «Провина зірок», розповідає історію Ази з руйнівною, непохитною емоційністю. Це чудовий роман про любов, стійкість та силі дружби.

Підсумки року видавництв. Продуктивний 2017 рік видавничої групи КМ-Букс


Джерело: Amazon

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

3 294 thoughts on “Найкращі з найкращих. Топ 20 книжок 2017 за версією Amazon: частина друга

    Залишити відповідь