Книги для порядку в житті та в мізках

Є такі книги, які треба читати, щоб отримати той самий «чарівний стусан». Як правило, під час читання таких у нас виростають крила і здається, що перевернути гори – справа 5 хвилин. Але чи справді вони так мотивують нас на вчинки, як обіцяють – велике питання.

Джон Вон Ейкен «Можливо все!»

Книга, яка викликала у мене виключно скепсис. Не сперечаюся, в книзі багато практичних порад – вона навіть має списки й сторінки для записів і чітких цілей. Але не думаю, що ця книга обов’язкова до прочитання. Автор часто скочується в пафос і любить повторювати фразу-назву книги «Можливо все!», і якщо перші три рази це звучить «надихаюче», то після десятого повторення ефект притупляється.

Не варто думати, що книга – марна трата часу. У ній, заради справедливості, є ряд порад, які можна взяти «на замітку». Рекомендується читачам-неофітам літератури на тему «про мотивацію й успіх» як одна з перших для вивчених книг.

Марі Кондо “Викинь мотлох із життя! Мистецтво прибирання, яке змінить вас назавжди”

Всупереч тому, що назва книги звучить досить абстрактно, вона дуже прикладна і практична. Це праця жінки, яка зробила прибирання своїм життям і способом заробітку. Консьюмеризм змінив наш спосіб життя, наші будинки, гардероби та робочі місця. Марі Кондо закликає нас згадати, що маса речей домашнього вжитку, одягу і взуття не робить наше життя кращим. Швидше навпаки – мотлох заповнює наш простір, заважає нам зосередиться, повноцінно працювати й відпочивати. Мінімалізм – релігія Марі Кондо. Вона дає безліч порад з прибирання та організації нашого простору. У книзі ви знайдете навіть поради про те, як правильно зберігати шкарпетки та колготки. Звичайно, не обійшлося і без настанов в дусі «розмовляти зі своїм одягом», «дякуйте своїй кімнаті», але в цьому є певний шарм. Прибирання варто починати під час читання, тому що через пару днів після перечитування фінальної сторінки настає протверезіння і розставання з коханим мотлохом вже не буде здаватися такою чудовою ідеєю.

Читати: Бізнес-порадники: ZARA, Rework і Тоні Шей

Читати: Викинь мотлох із життя!


Олена Чигрин

Олена Чигрин
Блогер, автор, копірайтер, smm-менеджер. Виховую сина, читаю жадібно і багато. Співпрацюю з благодійним фондом та кількома комерційними проектами. Збираю матеріал для книги.
https://www.facebook.com/alyona.chigrin

9 thoughts on “Книги для порядку в житті та в мізках

    Залишити відповідь