Книги, що надихають на подорожі: про людей, їжу й нетуристичні звичаї

Із першим теплим подихом весни, мене ще більше тягне на мандри й подорожі. Якщо вас ні, або ж до омріяної відпустки ще є трохи часу, надихатися на пригоди можна з допомогою книг.


 08_2_02

Книга-мандрівка. Україна


Дива завжди поруч, особливо коли живеш в Україні, а не встиг побачити всіх її дивовиж. У книзі від «Книголав» зібрано 30 карт і 1200 цікавих фактів про Україну й кожну з її областей. Із цікавих інфографік ви дізнаєтесь про визначних особистостей, дива природи й архітектури, історичні події та наукові відкриття.

Завданням книги було поєднати розвагу й навчання. Вона призначена для дітей 6-12 років. Проте, переконана, буде цікава і для дорослих. Ідеальна книга для родинного читання, плануючи відпустку, адже можна скласти карту майбутніх мандрів країною.

Читати: Книга-мандрівка Україною. 15 цікавих фактів


06_3_04

Їжа – італійське щастя


Коли мова заходить про Італію, не знаю чи згадаєте ви неймовірну історію Римської імперії, чи витвори відомих митців, але впевнена – про кухню точно не забудете.

Міжнародний бестселер авторства професорки Міланського університету Олени Костюкович – це книга про історію Італії, кожного з її регіонів, подана через призму традиційної кухні.

Збір матеріалу для книги зайняв близько десяти років. Перед вам солідний том, який покаже, наскільки Італія різна і смачна водночас. Звідки походять улюблені страви? Що їдять місцеві, а ви б не наважилися скуштувати? І чому взагалі їжа стала відігравати таку велику роль саме на теренах цієї країни? Про все це в книжці.


06_4_04

Єгипет: халяль, харам


Якщо ви в захваті від Єгипту, проте хотіли б знати не лише про ту частину його життя, яка виблискує шикарними готелями, кольоровими рибками Червоного моря і all inclusive, вам однозначно треба читати новинку від молодого видавництва «Човен».

Книга-репортаж  польського репортера Пьотра Ібрагіма Кальваса, який багато років прожив в Александрії, викликала такий резонанс у Єгипті, що автору довелось іммігрувати на Мальту.

Він говорить про нетуристичні місця, побут, проблеми, культуру й погляд на світ місцевих жителів.


06_5_04

Перехожі. Південно-східна Азія


Насправді ця книга не про мандри, а про людей. Мандрівник і журналіст Богдан Логвиненко майстерно, який роками створював нотатки зі своїх мандрів у цій книзі показав читачам частину текстів раніше опублікованих у Фейсбуці, про тих, кого зустрічав мандруючи Таїландом, Лаосом, В’єтнамом, Малайзією та Сінгапуром.

Тут історії і про мешканців цих країн, і про туристів, які приїхали  підкорювати Азію приправлені чудовими фото. У коротких історіях дуже різних людей дізнаємось про побут,мрії і просто життя інших людей. І це неймовірно важливо. Адже пізнати і спробувати зрозуміти інших – невід’ємна частина вдалої подорожі.


06_6_04

Краями Грузії


Книга в жанрі художнього репортажу про країну-сусідку однозначно змусить вас внести мандрівку до Грузії у свій вішлист. Журналіст Олексій Бобровніков розповідає про свою експедицію велосипедом до віддалених куточків цієї дивовижної країни, традиції місцевих, культурні відмінності і вроджену гостинність. Текст читається дуже легко, просто таки л’ється.

Якою має бути ідеальна грузинська жінка й чи реально повторити веломаршрут автора? Про це й багато іншого в книзі.


06_7_04

Маленька паризька книгарня


Якщо ви більше за нон-фікшн цінуєте художню літературу, то бестселер New York Times,  авторства Ніни Джордж для вас. Занурившись у романтичний сюжет ви помандруєте баржею з Парижа на південь Франції. Майстерно описані пейзажі, страви, що просто таки кажуть «зготуй мене» й мелодраматичний сюжет, дозволять відпочити душею й почати фантазувати про власні мандри через лавандові поля Провансу.

Для тих, хто захоче повторити маршрут героя в книзі є детальна мапа його подорожі.

Читати: Мандрівка у плавучій книгарні з мсьє Одинаком


Також читати: «Їсти, молитися, кохати», «Культ предків», «Авантюра ХL»,  «Карти»


Читати: Новинки березня. 95 книжок від українських видавництв

Читати: Поїхали! 12 неймовірних тревелогів для дорослих та дітей

Читати: Книго-мандри. 10 українських книжок про різні куточки світу

Настя Дзюбак
Книжковий шопоголік. Не можу обійти паперову книжку. Гримуча суміш журналіста і філолога. Час від часу організовую у Кропивницькому зустрічі з письменниками. Лише з тими, яких люблю сама. У вільний від читання час готую і їм.
https://www.facebook.com/nastia.dziubak

40 thoughts on “Книги, що надихають на подорожі: про людей, їжу й нетуристичні звичаї

    Залишити відповідь