«Келихи vs шлюпки» або «Як не побудувати другий Титанік?»

Фото: Ірини Юрченко

Як Ви ставитеся до енциклопедій? Перша така книжка потрапила до мене в руки у віці 6 років – відтоді у нас з ними особливі відносини. Я маю ніжні почуття до енциклопедій, це реальна можливість повернутися в той час, коли кожна дрібниця здавалася цікавою, не кажучи вже про нові, нехай і не завжди важливі, знання. Тому я не змогла пройти повз «Ти нізащо не захочеш мандрувати на Титаніку!».


Що Ви знаєте про Титанік? Попри чималу кількість прочитаної літератури та переглянутих документальних фільмів, дитяча енциклопедія змогла мене здивувати. Історія розкішного корабля, одного з найвідоміших у світі, від створення до катастрофи. Читач зможе ознайомитися з технічними даними, нюансами споруди та вартістю лайнера. Більш того, книга наповнена великою кількістю цікавих, дивовижних і, часом, страшних фактів.

Чи знаєте Ви, скільки коштував квиток першого класу? Яку зарплату отримував стюард, працюючи 17 годин на добу? Скільки кілограм ковбаси було завантажено на Титанік? Скільки людей загинуло при будівництві корабля?

IMG_20171019_131422_140

Книга вражає цифрами — від виделок для устриць до туалетів для пасажирів третього класу. Деякі моменти шокують, ось як кількість келихів для шампанського в порівнянні з числом рятувальних шлюпок. Точно не про безпеку думав творець. Здавалося б, важливі ці факти? Деякі просто комічні, але і вони можуть сказати багато про Титанік.

Найцікавіше те, що відкриваючи енциклопедію, Ви автоматично потрапляєте на лайнер. Відтепер Ви — Джозеф Брюс Ізмей, генеральний директор судноплавної компанії «Уайт Стар Лайн». На дворі 1907 рік і ваш обід перетворюється в історичний момент — народження ідеї створення приголомшливого корабля. Як відчуття? Знаючи фінал, зовсім не заздрю. Ви пройдете цю історію не глядачем, а відчуєте все на собі. Так що, будьте уважні — в книжці багато порад не тільки для власника судна.

IMG_20171019_131031_603

«Ти нізащо не захочеш мандрувати на Титаніку!» захоплює і занурює в атмосферу першого і єдиного рейсу відомого корабля, а величезна кількість красивих ілюстрацій робить книгу ще цікавішою.

Хоч вона розрахована на вік 6-8 років, я б розширила ці межі. Ця енциклопедія може стати чудовою розвагою для всієї сім’ї та урізноманітнити спільне проведення часу. Чашка чаю, допитливий малюк (можна кілька;)) і «Ти нізащо не захочеш мандрувати на Титаніку!» — ненудний вечір вам забезпечений.

IMG_20171019_131522_292

Легко про складне, обережно про страшне. Без нудних теорій і жахів на ніч, дитина дізнається про важливий момент всесвітньої історії, а дорослий розбавить власні знання цікавими фактами.


Всі фото Ірини Юрченко


Купити книжку в Yakaboo

Ирина Юрченко
Книжный инста блогер, основательница проекта Chitachi, фотограф и мама. Читаю практически всё, что попадется под руку: от сильно классики до детских картонных книжечек. Фанатею от Толстого и Кинга, не могу пройти мимо литературы о войне, плачу над “Отверженными” и жду письмо из Хогвартса. Мечтатель, верю в то, что книга может изменить жизнь. К лучшему конечно же!:)
https://www.instagram.com/irinyurch/

8 thoughts on “«Келихи vs шлюпки» або «Як не побудувати другий Титанік?»

    Залишити відповідь