«Інґа»: та, що впливала на найвпливовіших

22 лютого у видавництві Yakaboo Publishing вийде нова книжка – «Інґа» Скотта Ферріса − біографія однієї з найяскравіших жінок в історії другої половини XX століття Інґи Арвад, королеви краси, журналістки, коханої жінки політиків, діячів культури, промислових магнатів. Адольф Гітлер вважав Інґу «найідеальнішим взірцем справжньої нордичної краси», майбутній президент США Джон Ф. Кеннеді називав її коханням всього свого життя, а директор ФБР Етґар Гувер – німецькою шпигункою.


Історія життя, пригодницьким сюжетам якої позаздрить будь-який романіст, «Інґа» Скотта Ферріса відкриває таємниці політичного закулісся, розповідає про підкилимні ігри, від яких залежали долі багатьох країн. Завдяки манері оповіді Скотта Ферріса, який не обтяжує текст ні власними умовиводами, ні завеликою кількістю деталей, текст захоплює з першої сторінки. Де б не опинилася Інґа Арвад, у Колумбійському університеті, на званій вечері верхівки Третього Рейху чи світському рауті у Вашинґтоні, всюди її поява ставала сенсацією. За словами колег і знайомих, Арвад зачаровувала людей не лише своєю надзвичайною вродою, але й масштабом особистості, світлим розумом і надзвичайною наполегливістю. З дитинства мріючи про кар’єру балерини, Інґа здобула славу журналістки, що вміла слухати співрозмовника і бачити в ньому те, що не співпадало з громадською думкою. Красуня, що випромінювала любов до життя, більше за все цінувала в ньому пригоди і чоловіків.

Фото: newyorksocialdiary.com
Фото: newyorksocialdiary.com

Біографія Інґи Арвад – це екскурс в історію XX століття, де завжди було місце інтригам, шпигунам і, звісно, талановитим жінкам, ґрунтовне дослідження, безпристрасна, але неймовірно цікава оповідь, що дає можливість з іншого боку, більш емоційного та особистісного, подивитися на знакових постатей і добре відомі події. Матеріалом для створення книжки стали особисті записи Інґи Арвад, її листи, газетні вирізки, а також архівні документи, зокрема чимала справа ФБР, відкрита на Інґу відразу по її приїзді в США.


Скотт Ферріс − американський письменник, біограф. Як політичний оглядач «United Press International», протягом тридцяти років взяв інтерв’ю у більшості представників політичної арени, які претендували на посаду президента США. Його роботи друкувалися у виданнях «The New York Times», «Washington Post» і «Wall Street Journal». Автор біографічних бестселерів «Kennedy & Reagan: Why Their Legacies Endure» та «Almost President: The Men Who Lost the Race but Changed the Nation».

Над перекладом українською книжки Скотта Ферріса  “Inga: Kennedy’s Great Love, Hitler’s Perfect Beauty, and J. Edgar Hoover’s Prime Suspect” працював Дмитро Антонюк, редакторкою видання стала Ірина Листопад.


«На фотографіях Інґа Арвад безумовно приваблива − блакитноока білявка із шовковистим волоссям, з високими вилицями, повними губами, класичним профілем, приємною усмішкою і бездоганним тілом «абрикосового кольору». Єдиний недолік − невеличкий проміжок між двома передніми зубами, що, хоч це й дивно, ще більше приваблювало в ній, бо доводило, що вона − жінка з крові і плоті, а не статуя. Висока − зростом 176 сантиметрів, спортивна Інґа мала витончену фігуру балерини, якою колись хотіла стати. І хоча на цих світлинах вона дуже мила, та, як казав її бос Френк Уолдроп з Washington Times-Herald: «Жодна фотографія з минулого, теперішнього чи майбутнього ніколи не передасть повністю її вроду». За словами Уолдропа, потрібно бути поряд з Інґою, щоб всебічно оцінити її вплив на людей».


Читати: Діаманти принцеси Монако. Уривок із книжки “Блиск і полум’я”

Читати: Найкращі друзі дівчат. В Україні виходить книжка про діаманти

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

29 thoughts on “«Інґа»: та, що впливала на найвпливовіших

    Залишити відповідь