Фантастична подорож. Найбільший віммельбух

Усі фото: Ольги Леонової

Віммельбух – книжка без жодного слова, але водночас вона має цікавий сюжет із безмежною кількістю деталей. Ідеальна забавка для дітей будь-якого віку й не тільки для дітей ?

Надзвичайний приклад цих чудових книжок-картинок: Бернд Леманн «Згори вниз» від видавництва АртБукс. У ній лише 5 розворотів, але розмір величезний, 43*33 см – лише уявіть! Скажу чесно, мою увагу щонайперше привернув саме незвичний формат. Мало того, що цей віммельбух такий гігантський, він ще й альбомного формату і відкривається не збоку, а зверху.

На цьому фото моя майже чотирирічна донечка тримає його в руках (щоб ви могли представити реальні розміри):

23_6_02


Логічно структурована космічна подорож


Починається з космічної висоти й закінчується підводними глибинами. Від одного розвороту до іншого ми маємо можливість спостерігати за тими самими персонажами в різних ситуаціях. Навіть є події, які починаються на одній сторінці, а закінчення можемо побачити вже через декілька наступних. Наприклад, на першій сторінці ми бачимо як із багажного відсіку літака вивалюється  відкрита валіза, а з неї сиплеться одяг. Цей одяг бачимо й далі, на другому розвороті, а приземлення літака – аж на третьому.

23_7_02

Ще тут є парочка іншопланетян, які з’являються знову і знову. Донечці дуже цікаво було вперше знаходити їх на кожному новому розвороті й потім заледве вона брала до рук цього гіганта, одразу показувала вже знайомих чудиків.

Що цікаво, молодша донька, якій трохи більше рочку, теж із задоволенням розглядає малюнки.

23_8_02

Гарні малюнки і яскраві кольори привертають увагу малечі, а дорослі можуть на основі побаченого придумати свої історії, чи просто розказати, що там відбувається й пояснити якісь незрозумілі деталі. Наприклад, тут є сцена, де діти їдуть на велосипедах, а позаду їх наздоганяє хлопчик в інвалідному візку. Довелося розказати, що це за візок такий, коли і для чого його використовують. Отже, такі «дитячі забавки» допоможуть вашій дитині не тільки розширити свій кругозір і дізнатися щось нове, а й розвинути увагу і спостережливість ?

23_9_02


Читати: Розповісти дитині, як з’явився iPhone

Читати: Книжковий серіал про детектива П’єра

Читати: Книга-мандрівка Україною. 15 цікавих фактів


Придбати книжку в Yakaboo

Оля Леонова
Провізор за фахом, але не уявляю свого життя без книжок. Майже всеїдна щодо жанрів, читаю з будь-якого носія (але реальні паперові книжки поза конкуренцією, звісно) і віднедавна захопилась написанням текстів. Своїм прикладом доводжу, що мама двох малих діток може читати справді багато. Ділюсь враженнями від прочитаного, проводжу свій нон-фікшн марафон і приймаю участь в інших цікавих челенджах в instagram
http://www.instagram.com/helga_reads

7 thoughts on “Фантастична подорож. Найбільший віммельбух

    Залишити відповідь