Дайджест тижня: “Друга стать”, найкращі бізнес-книги 2017 року та дитячий нон-фікшн

Привіт, п’ятниця! На честь цього дня у нас традиційна рубрика – дайджест тижня. Усе гарне та корисне, що відбулося за останні сім днів. 

2

Видавництво Основи разом із онлайн-виданням Maincream створило трейлер до перевидання легендарної книжки “Друга стать” Симони де Бовуар. Вихід книжки планується у березні.

1 березня ми підвели підсумки Читацького бінго “Зима” та запустили наступний етап змагання. Читайте завдання до весняного бінго #YakabooBingoSpring та беріть участь. 

1

Для онлайн-видання Апостроф- TV редактор блогу Yakaboo Ксеня Різник розповіла про три книжки, які радить на подарунок. У відеогляді дивіться та слухайте про книжку Сьюзан Кейн “Сила інтровертів”, роман Елізабет Страут “Олівія Кіттеридж” та ілюстровану дитячу книжку “Антарктична експедиція Шеклтона”. 


Видавництво Рідна мова ділиться уривком із щойновиданого перекладу книжки британської письменниці Крессиди Ковелл “Як приручити дракона”. Саме за мотивами цієї історії вийшла відома екранізація. Уривок читайте за посиланням.


Щоб березень не минув занадто швидко і непомітно ми підібрали 7 книжок для читання у перший місяць зими.  У підбірку увійшла поезія Івана Малковича, нові переклади Курта Воннегута та нон-фікшн про футбол. 


Також за традицією ми публікуємо підбірку із 45 книжкових новинок, які з’явились у магазині Yakaboo у лютому. На ваш вибір 12 новинок у жанрі нон-фікшн, 19 із художньої літератури та 14 новинок дитячої літератури.


Києво-могилянська бізнес-школа підібрала 9 найбільш очікуваних книг у 2017 році. До неї увішли перекладні новинки видавництва Наш формат “Капіталізм і свобода” та “Інноватори” Волтера Айзексона , перевидання від kmbs книги Мирослава Поповича “Бути людиною” та перекладні новинки КСД, книжки Малколма Гладуелла та Мігая Чиксентмігаї.


Видання Барабука підготувало щомісячну добірку із 5 книг жанру нон-фікшн для дітей. До неї потрапили книжки, які оригінальним та цікавим шляхом розповідають про літературу, краєзнавство, хімію, біологію та фізику.


Марічка Удуд поспілкувалась із п’ятьма буктюберами на тему їх бібліотек. Про те, що вони читають, як доглядають за книгами, скільки їх мають вдома розповіли Макс Сущук, Олександр Мельник, Андрій Тимків, Володимир Шліхта та Назар Східний. 

3

Про літературну основу нової екранізації «Голосу монстра» Патріка Несса розповіла наша нова авторка Анастасія Нарольська: “Ми самі створюємо в собі монстрів з нас же самих, з наших думок і снів. І буває, що не страху чекаємо від них, а допомоги, розставляння всього по своїх місцях і поличках в голові. То монстри вони тоді чи ні?..”


Про книгу Деніела Кіза «Таємнича історія Біллі Міллігана» та реальну історію людини із 24 особистостями в голові розповіла Олена Голік: “Головне поставитися до книги, як до біографії, а не як до художнього роману. Тут немає карбованого літературного стилю, звичних зав’язки-кульмінації-епілогу. Мова оповіді досить суха. Але стежити за дією сюжету цікаво!”


Про книгу сербського письменника Срджана Валяревича «Комо» розповіла Віталіна Макарик: “Вся річ, мабуть, у магії автора, Срджана Валяревича, який з допомогою цих простих, не-поетичних фраз зумів створити атмосферу щирості, а з допомогою одноманітної медитативності оповіді — ефект «життя, поставленого на паузу»

Читати: Дайджест тижня: письменник Том Хенкс, інтроверти та листи Лесі Українки

Читати: Дайджест тижня: Інга, Філіп Пулман та оскарівські екранізації

via GIPHY

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

8 thoughts on “Дайджест тижня: “Друга стать”, найкращі бізнес-книги 2017 року та дитячий нон-фікшн

    Залишити відповідь