Чотири новинки Yakaboo Publishing до Книжкового Арсеналу

З 17 по 21 травня 2017 року в Мистецькому Арсеналі (вул. Лаврська, 12) відбуватиметься Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Видавництво Yakaboo Publishing підготувало до найбільшого книжкового ярмарку країни новинки про фізику, сімейний бюджет, бізнес та інновації. Ви зможете знайти наші книжки на стенді В 3.25.


дилема

Дилема інноватора / Клейтон Крістенсен; пер. з англійської Олександра Гончара. – К.: Yakaboo Publishing, 2017. – 304 с.


Одна з найбільш значущих бізнес-книг в історії за версією Wall Street Journal, Business Week та The Economist, бестселер, що опинився на верхівках рейтингів провідних американських видань, наукова праця, яку обов’язково має прочитати кожен сучасний у своїх поглядах керівник, підприємець чи менеджер. Клейтон Крістенсен, професор Гарвардської школи бізнесу, демонструє, як успішні компанії втрачають позиції лідера через відсутність розуміння характеру змін. Невдачі – це невід’ємна частина успіху, а «правильність» не є рецептом подолання кризи. Крістенсен закликає навіть в бізнесі використовувати фізичні та психологічні принципи світобудови, щоб реалізовувати свої найамбітніші плани.

Цитата: «…багатьох загальновизнаних засад раціонального господарювання насправді слід дотримуватися ситуативно. Бувають часи, коли не треба слухати клієнтів, коли треба інвестувати у розробку менш прибуткових продуктів нижчої якості, коли треба агресивно завойовувати малі, а не великі ринки. На основі ретельно спланованого дослідження й аналізу успіхів і невдач інноваційної діяльності в індустрії жорстких дисків та в інших галузях, ми сформулювали кілька правил, які менеджери можуть використовувати, вирішуючи, коли слід дотримуватися загальновизнаних засад раціонального менеджменту, а коли доцільніші альтернативні засади…Як і в найскладніших життєвих ситуаціях, надзвичайно важливо зрозуміти, «як влаштований світ», і провадити інноваційну діяльність, пристосовуючись до сил, які ним керують».


космос

Всесвіт на долоні / Кристоф Ґальфар; пер. з англійської Тараса Цимбала. – К.: Yakaboo Publishing, 2017. – 416 с.


Науково-популярна книга, яка за своїм задумом написана так, щоб читач міг відчути себе її героєм. Ґальфар, учень і співавтор Стівена Гокінга, пропонує здійснити цікаву подорож до поверхні Сонця, відкрити таємниці чорних дір та дізнатися неймовірні факти про атоми. Простіше кажучи, всю ту фізику, яку колись в школі нам не вміли подати так, щоб захопити і зачудувати, автор викладає з гумором і любов’ю до предмета дослідження.

Цитата: «Якби ви були не чистим духом, а реальним космічним мандрівником, скільки б часу знадобилося, щоб відправити сигнал звідси додому? Маючи під рукою міжзоряний мобільний телефон, ви могли би телефонувати друзям з кожної своєї зупинки, щоб поділитися з ними відкриттями. Мобільні телефони перетворюють ваш голос на сигнал, який мандрує зі швидкістю світла, завдяки чому зв’язок на Землі здається миттєвим. Проте в космосі відстані зазвичай надто великі, тож уже ніщо не здається миттєвим. Світлу потрібна приблизно секунда, щоб дістатися Землі з Місяця. І ще одна, аби повернутись назад. Якби ви запитали друга на Землі, чи бачить він вас у бінокль, то його відповідь досягла би вас із затримкою в дві секунди».


люцифер

Ефект Люцифера. Чому хороші люди роблять жахливі вчинки / Філіп Зимбардо; пер. з англійської Любомира Шерстюка. – К.: Yakaboo Publishing, 2017. – 560 с.


У 1971 році в Стенфордському університеті було проведено тюремний експеримент, що увійшов в історію соціальної психології. Під керівництвом професора Зімбардо протягом двох тижнів добровольці, набрані за оголошенням в газеті, повинні були симулювати перебування у в’язниці. Випадок поділив 24 людину на охоронців та ув’язнених. Перебіг експерименту з бунтами, садистським поводженням охоронців по відношенню до «арештантів», продемонстрував, як змінюється поведінка людини під впливом ситуації. Коли 2003 року у в’язниці Абу-Грейб виник скандал, спричинений знущаннями над ув’язненими, Зімбардо увійшов до слідчої комісії та був захисником одного з наглядачів, вважаючи, що необхідно виправляти системні помилки у функціонуванні тюремних закладів, ніж шукати цапів-відбувайлів.

Цитата: «Ідея, що хороших і поганих людей розділяє нездоланна прірва, є джерелом комфорту — принаймні з двох причин. По-перше: вона породжує есенціалістичну бінарну логіку, згідно з якою Зло — це окрема сутність. Зазвичай ми сприймаємо Зло як певну якість, яка притаманна з народження одним людям і не притаманна іншим узагалі. Погане насіння в контексті розгортання доль неодмінно дає погані плоди. Ми визначаємо зло, вказуючи на дійсно жорстоких тиранів нашої епохи — Гітлера, Сталіна, Пол Пота, Іді Аміна, Саддама Хуссейна та інших політичних лідерів, які організовували масові вбивства…Окрім цього, дихотомія добро / зло знімає відповідальність із «хороших людей». Вони можуть навіть дозволити собі не задумуватись над тим, що також можуть сприяти створенню або існуванню умов, які призводять до правопорушень, злочинів, вандалізму, приниження, залякувань, зґвалтувань, тортур, терору та насильства».


любов

Любов та бюджет / Любомир Остапів. – К.: Yakaboo Publishing, 2017 – 288 с.


Родина – це не лише любов і щастя бути вдвох, але й безліч турбот і щоденного клопоту. Щоб буденність не зіпсувала стосунки, а питання грошей не втрутилося в романтичну ідилію, Любомир Остапів написав дослідження, покрокову інструкцію з того, як полегшити побут, поєднати бізнес і домашнє господарство, а тим. Хто тільки будує стосунки, навчитися правильно і без образ говорити про спільні витрати. Як економити? Яких помилок треба уникати у веденні сімейного бюджету? На що варто витрачати гроші? У книзі знайдуться відповіді на ці та інші важливі запитання. Любомир Остапів – фінансист, голова осередку всеукраїнського Фонду випускників в НаУКМА, автор публікацій, присвячених веденню ІТ-бізнесу в Україні та управлінським фінансам.

Цитата: «Фінансове планування – це спосіб підтримувати віру у власну спроможність. Якщо ціль – 720 тис. гривень на комфортну двокімнатну квартиру в передмісті Києва, а щомісячні заощадження становлять 5 тисяч гривень, то без інвестицій і за умови стабільних цін на нерухомість залишається всього 12 років. Відповідно, ви починаєте адаптувати свій стиль життя, взявши під контроль витрати та збільшуючи доходи. Бюджет вам допоможе побачити, як за умови зростання заощаджень до 10 тис. гривень та інвестування через депозити термін очікування скорочується у понад 2 рази!

Іноді ваші зусилля нагадуватимуть вирощування китайського дерева бамбук. Ви посадили його, і протягом першого року нічого не відбувається. Ви поливаєте і доглядаєте його, але вже другий рік поспіль нічого не виростає із землі. Третій теж. І четвертий. І раптом на п‘ятий рік дерево починає швидко рости, іноді до 25 метрів у висоту!»


Події Yakaboo Publishing


Середа, 17 травня о 20:00, зал «Малі видавці»

Презентація книжки Любомира Остапіва «Любов та бюджет» за участю автора. На заході можна буде дізнатися, як молодій родині вести бюджет, щоб втілювати свої мрії, подорожувати й ніколи не сваритися через гроші. За участю Артура Оруджалієва.

Четвер, 18 травня о 18:00, бізнес-майданчик

Передпрезентація книжки Павла Шеремети «Прорив». На передпрезентації автор розповідатиме про досвід економічного дива Азії та прогресивних зрушень в Польщі, про які, з-поміж іншого, пише у книжці. Видання з’явиться у вересні цього року.


ЧитатиMust read травня у ритмі Книжкового Арсеналу: 20 книжок на автограф
ЧитатиГумор, відвертість та екосвідомість: 5 новинок дитячої літератури до Книжкового Арсеналу 
ЧитатиДайджест тижня: все, що ви хотіли знати про Книжковий Арсенал

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

2 553 thoughts on “Чотири новинки Yakaboo Publishing до Книжкового Арсеналу

    Залишити відповідь