Читання на вихідні: виглядаємо літо

Хоч ми добряче посмажилися на початку травня, справжня спека ще тільки попереду, тож запасаємося книжечками, що даруватимуть приємну лимонадну прохолоду, коли припікатиме сонце.


25_8_05

Італо Кальвіно «Якщо подорожній одної зимової ночі»


Мастрід для книголюбів, які хочуть бачити в центрі сюжету книжку. А тут вона навіть не одна. Постмодерна історія кохання Читача та Читачки на тлі пошуку тієї самої книги, сторінки якої випадково опинилися у томику іншої. Вир історій, які переплелися в химерний візерунок тексту й яву. А ще — вишукані цитати про те, чому ми читаємо.


25_9_05

Марк Менсон «Витончене мистецтво забивати на все. Нестандартний підхід до проблем»


Наше століття заточене на досконалість: історії успіху лунають з усіх можливих каналів, ідеальні люди в соціальних мережах викладають красиві фото, не полишає постійна гонитва за найсучаснішою технікою та роботою мрії. Витіснити весь негатив із життя неможливо, хоч як би ми не намагалися наповнити його подорожами та приємними дрібницями. Марк Менсон навчить використовувати невдачі в якості сходинок на шляху до щастя.


25_10_05

Наталія Матолінець «Варта в Грі»


Міське фентезі – роман «Варта в Грі» заблукає звивистими вуличками Львова. Темна чаклунка Варта Тарновецька, хоч як їх хочеться залишитись осторонь, усе ж змушена взяти участь у Грі, що визначить, хто керуватиме в Центральноєвропейському конгломераті впродовж наступних ста років. Тож най розпочнеться жорстоке зіткнення світлих і темних.


24_19_05

Джеффрі Євгенідіс «Середня стать»


«Середня стать» – болюча та емоційна сімейна сага, відзначена Пулітцерівською премією. У центрі сюжету – Калліопа Стефанідіс, яка геть не схожа на інших дівчат. Що її вирізняє і як із цим жити? Дівчині доведеться пережити чимало випробувань, аби зрозуміти себе, і викрити не одну сімейну таємницю, щоб знайти своє місце у світі.  

Читати: Must read травня: новинки до Книжкового Арсеналу 2018


25_11_05

Володимир Рутківський «Щирик зі Змієвої гори»


Ця книжка – остання частина пригодницької трилогії Володимира Рутківського, яка завершує почате в «Бухтику з тихого затону» та «Гостях на мітлі». Вона розповість про пригоди Змія Гориновича, що проспав чотириста років. Цього разу він зі своїм друзякою Костієм Безсмертним вкрав хлопця, який гостював у Карпатах. Чи не пошкодує він про це?


25_12_05

«Кохання, вареники чи підбори. Що допомагає українкам підкорювати світ?»


Плеяда авторок розповідає про те, що робить українок такими особливими й чому вони підкорять світ.  Ця книжка стала збірником секретів українок, їхніх переживань, а ще щирих вражень іноземців. Тож яка вона – українка? Як вона ставиться до себе та чоловіків, як виховує дітей і що любить найбільше…


25_13_05

Гелен Фіцджеральд «Вірус»


В епоху інтернету будь-який промах може стати публічним. Лі та її зведена сестра Су вирушають на Мальорку, щоб відсвяткувати закінчення навчання. От тільки одна з дівчат не повертається додому. Хтось злив у мережу непристойне відео з її участю, і його побачили вже тисячі користувачів. Дівчина принижена й перелякана. Матір дівчат хоче повернути Су та покарати тих, хто скористався безпорадністю дітей.


25_14_05

Ніл Деграсс Тайсон «Астрофізика для тих, хто цінує час»


Хочете зробити далекі галактики ближчими? Вирушаємо в мандрівку разом із відомим астрофізиком, який вміє зробити складне простим і розкласти невідоме на зручні порції смачного тексту. Квантова механіка ще ніколи не була настільки цікавою й легкою для сприйняття. Відповіді на фундаментальні питання на кшталт того, чи є життя у Всесвіті та які секрети у бездонних чорних дір, роблять космос ближчим.  

Читати: 10 книг про космос, що роблять зорі ближчими


25_15_05

Айріс Мердок «Чорний принц»


Що поєднує письменника, який силкується народити шедевр у період творчої кризи, і шекспірівського Гамлета? Бредлі Пірсон шукає тиші й рівноваги, але тільки поринає у вир неприємностей із головою. Він тікає від надокучливої колишньої дружини і знаходить розраду в коханні до юнки, другової доньки. От тільки питання: чи стане вона для нього панацеєю, чи навпаки — тільки прискорить болючу розв’язку.

Читати: Новинки квітня: 97 книжок від українських видавництв


25_16_05

Тагере Мафі «Знищ мене»


Джульєтта ні до кого не торкалась 264 дні. Тоді випадково вбила людину й потрапила до в’язниці. Її дотик – ідеальна зброя, але дівчина геть не хоче ставати знаряддям смерті в руках спецслужб. Її дотик – її прокляття. Вона прагне довести, що вона не монстр, а просто трохи більше, ніж людина. Її хочуть використати, тому намагаються маніпулювати дружбою, от тільки все йде не за планом.


Читати: Читання на вихідні: читаємо на природі

Читати: Разом краще: 12 книг, написаних у співавторстві

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

8 thoughts on “Читання на вихідні: виглядаємо літо

    Залишити відповідь