Дитячий Форум видавців у Львові: 500 заходів за 4 дні

фото: facebook.com/lviv.bookforum

 

12-15 травня у Палаці Мистецтв (Львів, вул. Коперніка, 17) відбудеться Дитячий Форум – одна з найбільших подій для розвитку та радості дітей та їхніх батьків. Відбувається з 2007 року.

Дитячий Форум – це 500 заходів за 4 дні: читання, конкурси, квести, ігри, майстер-класи, наукові досліди, спортивні розваги, інтерактивні уроки з фізики, астрофізики, біології, екології, історії, мови, літератури, креативного письма, події для батьків, а також книжкові новинки для дітей від українських видавців.

Зокрема очікуйте такі презентації книжок:

Серії книжок про Енн із Зелених Дахів канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері, переклад яких вийшов у видавництві «Урбіно».
Книги «Хто проти суперкрутих» Сульберґ А. Аудгільд (Видавництво Старого Лева)за участі перекладача Наталії Іваничук
Серії книг про піратів «Пригоди капітана Блада» Рафаеля Сабатіні (Видавництво «Навчальна книга – Богдан»)
Новинок від автора Роки Нурія для наймолодшеньких (Видавництво «Навчальна книга – Богдан»)
Книжки Андреаса Штайнгьофеля «Середина світу» (Видавництво Старого Лева)
Перекладів книг канадської письменниці, художниці Барбари Рід та майстер-клас із створення ілюстрації з пластиліну
Книжок Малгожати Гутовської-Адамчик: «110 вулиць» та «220 маршрутів» (видавництво «Урбіно»)
Презентація серії книг «Пізнаю себе» Гайді та Даніела Говартів (Видавництво «Навчальна книга – Богдан»)
Книжки австрійського письменника Ервіна Мозера «Фантастичні історії на добраніч»
Перекладу «Полліанна дорослішає» Елеанор Портер (Видавництво «Навчальна книга – Богдан»)
Книги Люсі і Стівена Гокінґа «Джордж і таємний ключ до Всесвіту» (Видавництво Старого Лева).
Книги Лізи Ґалляу «Гаф-пайп. Старт Леона-новачка» за участю перекладачки Любові-Параскевії Стринадюк
та книги Олівера Джеферса «Надзвичайний хлопчик-книгожер» та проекту Літклуб Букмоль
Українські автори та видавців готуються до презентацій своїх новинок. Зокрема, на Дитячому Форумі відбудеться:
– Наталки Малетич «Щоденник Ельфа»
–  Дари Корній «Петрусь Химородник»
–  книг-новинок Всеволода Нестайка
– повісті Сергія Гридіна «Незрозумілі»
–  підліткової книжки «Літак в небі» Тараса Шила та презентація незалежного сімейного видавничого проекту «Круговерть»
–  арт-буків дитячого видавництва «Чорні вівці» та майстер-клас за мотивами виданих книжок
– «Малявські» читання з Іваном Андрусяком, презентація книжки-картинки, білінґви «Магазин невидимих речей. The shop of Invisible Things»
–  книги Костя Гнатенка та художниці Вікторії Ковальчук «Рожева мрія»
–  книги «Баранцеві сниться лука» Жака Жаб’є  (Олега Жовтанецького)

Дитячий Форум у цифрах:

15000 відвідувачів – дітей, батьків, вчителів, вихователів, бібліотекарів, переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія» з 19 областей України, міста Львова та Києва, а також районів Львівської області.
8000 нових книжок для дітей від українських видавців
500 заходів у програмі Дитячого форуму
150 учасників Дитячого Форуму, з них
50 учасників Ярмарку книжок, ігор та іграшок

На Дитячий Форум завітають відомі дитячі письменники, перекладачі та ілюстратори: Іван Андрусяк, Галина Вдовиченко, Леся Воронина, Сашко Дерманський, Володимир Рутківський, Оксана Лущевська, Мар’яна Савка, Катерина Михаліцина, Катерина Бабкіна, Анатолій Дністровий, Галка Крук, Наталка Малетич, Наталка Іваничук, Тетяна Стус, Дара Корній, Олександр Есаулов, Марина Рибалко, Алевтина Кахідзе, Катерина Штанко, Наталка Гайда та багато інших. Вони спілкуватимуться з відвідувачами на зустрічах, автограф-сесіях і творчих майстернях.

Науково-пізнавальні заходи та винахідництво
Для дітей різних вікових категорій покажуть видовищні наукові експерименти та проведуть майстер-класи, інтерактивні лабораторні практикуми, стендові покази. Усі ці заходи спрямовані на зацікавлення дітей у науковій діяльності, винахідництві та технічній творчості незалежно від віку. Проводиться спільно з Малою Академією Наук України (м.Київ), НУ «Львівська Політехніка».

IT для дітей: програмування, комп’ютерний дизайн, робототехніка, 3D-друк і моделювання

Мистецькі та рукодільні майстер-класи: з ліплення, малювання пастеллю та аквареллю, з виготовлення листівок, пазлів, повітряного змія, прикрас з полімерної глини, а ще майстер-класи з виготовлення об’єктів з керамопластики, створення пісочних картин у пляшках, виготовлення обручів з капелюшком, браслетів у стилі «Шамбала», ляльок-травниць, створення шпильок з фетру та ін.

Музейний квест. Це пізнавальна гра, у якій беруть участь музеї та дитячі видавництва в ігровий спосіб презентують свою діяльність. Квест відбудеться у приміщенні Львівського Палацу мистецтв. Разом з Українським центром розвитку музейної справи (м.Київ).

Книжково-бібліотечний квест. Під час цієї гри діти дізнаються про історію створення книги, інновації у видавничій справі, які з’являлись на певних етапах і в певні епохи. Всі учасники квесту у результаті отримають свою власну книгу. Спільно з Науковою бібліотекою Львівського національного університету імені Івана Франка.

Спортивні заходи з олімпійцями. Спільно з Управлінням з питань фізичної культури та спорту ЛОДА.

Заходи для дошкільнят, всього 80 заходів, проводяться спільно з Львівською школою Монтессорі, «Веселим вуликом» та іншими центрами дошкільного розвитку.

Освітній майданчик: освітня реформа, розвиток різних форм навчання. Спільно з ГО «Про.Світ» і ЛОІППО.

Фестиваль дитячого читання «Книгоманія». У межах Дитячого Форуму відбудеться заключний етап Конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2016». Переможці обласних етапів зі 19 областей України, міст Львова та Києва і переможці конкурсу з усіх міст та районів Львівської області (разом 100 дітей і 50 супроводжуючих бібліотекарів) беруть участь у літературних заходах, зустрічаються з відомими українськими дитячими письменниками, беруть участь у майстер-класах з різних видів творчості та мистецтва, які проводять художники, письменники, актори та інші митці, відвідують бібліотеки, книгарні та видавництва, за домовленістю відвідують компанії партнерів. Конкурс «Книгоманія» проводиться з 2002 року і спрямований на популяризацію читання серед дітей та підлітків.

Велика гра «Країна героїв». Дитячий Форум – це окрема країна, яка має своїх ворогів: лінь, нудьгу, одноманітність. Країні постійно загрожує Морок, її потрібно рятувати і відбудовувати. Зробити це під силу Героям та Супергероям, які володіють суперсилами. Це територія довіри, командної гри та правил win-win. Учасниками гри можуть стати діти від 6 до 13 років.

Вартість квитків за попереднім продажем на один день – 20 грн., на чотири дні – 40 грн. На вході: на один день – 30 грн.,
на усі чотири дні так само – 40 грн.

Джерело: сайт Форуму видавців.

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

11 thoughts on “Дитячий Форум видавців у Львові: 500 заходів за 4 дні

    Залишити відповідь