Assouline Publishing. Книжки про розкіш та красу

Фото: Assouline Publishing

У 1994 році французьке подружжя Проспер та Мартін Ассуліни видали першу книжку-альбом про свій улюблений готель. Так з’явилося видавництво Assouline Publishing. З того часу кількість успішних проектів зросла до 1500. Ассуліни видають лакшері-видання про світ моди, кулінарії, архітектури, дизайну та подорожей, керуючись вишуканим смаком та любов’ю до друкованих видань.


MGP_0040

Фото: Luxury Listings NYC / Проспер та Мартін Ассуліни

Перший альбом, присвячений улюбленому готелю La Colombe d’Or на півдні Франції, Проспер та Мартін зробили самотужки. Проспер зробив світлини, Мартін написала текст. “Він уособлював наше розуміння розкоші. Маленький, із фантастичною атмосферою – ніякого мармуру та квіті, але багато мистецтва та душі”. 

91bzdC4xGyL

Уже наступного року вони відкрили офіс видавництва Assouline Publishing і розпочали цілу серію мистецьких видань. Проспер народився та виріс в Марокко, досі працював у видавничій сфері модних журналів, Мартін, чиє дитинство тривало на теренах між Африкою та Південною Америкою була юристом, та працювала видавцем у престижному фешн-видавництві Rochas.

Саме у цього подружжя такі відомі бренди, як Картьє, Шанель, Діор, Луї Віттон, Валентіно та інші замовляють іменні альбоми та створюють паперові твори мистецтва.

У 2002 році Ассуліни видали мемуари світської левиці Лі Радзивілл (Керолін Лі Був’є), сестри першої леді президента США Джона Кеннеді – Жаклін. Радзивілл була тричі заміжньою. Серед її чоловіків були: син відомого видавця Майкл Кенфілд, польський князь Станіслав Альбрехт Радзивілл, режисер та хореограф Герберт Росс. Радзивілл була відомою громадською діячкою, але найбільше її цінували за бурхливе світське життя.

“Ми якраз були в Парижі, коли пролунав дзвінок, – розповідає Мартін. – Коли асистентка сказала, хто телефонує, я подумала, що це жарт. Така особистість телефонує сама! Але ми поспілкувались, і вона запропонувала піти на ланч та обговорити майбутню книгу”. 

Радзивілл надала їм декілька валіз із власними листами, нотатками, світлинами, деякі були в рамках. Усе це відображало певний період її гламурного життя. Цей матеріал подружжя переглядало декілька днів, поринаючи в 1960 та 1970 роки. Книжка отримала назву Happy Times (Щасливі часи), та стала першою помітною у серії видань про життя та стиль відомих особистостей. Саме це видання стало дуже популярним у світі, подружжя продало понад 40 тисяч копій.

happy-times-lee-radziwill-book-cover

“Мартін та Проспер Ассуліни створили ексклюзивну нішу у видавничій сфері, де книжка сама по собі стала об’єктом мистецтва, – розповідає Том Календаріан, генеральний менеджер в Barneys New York, який продає книжки Ассулінів вже багато років. – Вони створюють високоякісні книжки, які втілюють в собі красу та стиль”. 

Сотні канонічних митців, дизайнерів, фотографів, кулінарів погоджуються із Календаріаном. Серед тих, хто вже видавався в Ассулінів: дизайнери Марк Джейкобс та Діана Фон Фюрстенберг, кулінарні шефи Деніель Булю та Ален Дюкасс, фотограф Петер Ліндберг. Теми книжок дуже різні, і не мають ніяких обмежень: від візуальних спогадів про історію російського балету до детальної історії Кока-Коли. Також серед них є Bals: Legendary Costume Balls of the 20th Century, каталог костюмів для вечірок та балів усього 20 сторіччя. Серію таких видань позначають назвою “savoir vivre”. 

“Ця фраза означає “знати, як жити”, – пояснює Проспер. – Ми цінуємо речі, які є рідкісними та вартісними, не через їхню вартість, але завдяки тому, як вони збагачуються наше життя. Шик та гламур не мають нічого спільного із грішми. Я мрію видати книжку про Принца Чарльза та його гардероб – він дуже елегантний чоловік, і водночас нашою наступною може бути книжка про когось з Капрі, це може бути водій на човні, або продавець томатів”. 


Мода та стиль


61orkdd7til

Chanel (комплект з 3 книг)


Трилогія історії дому моди Шанель від самих початків та революційного дизайну Коко Шанель до інновацій Карла Лагерфельда. До книжки входять розділи: про моду, коштовності та парфуми Шанель. Видання містить 240 сторінок та 180 ілюстрацій.

614fwdexlbl

Marilyn,  Жан-Жак Ноде


Альбом фотосвітлин легендарної фігури світу моди, який відображає різні сторони її краси та особистості. Колекція іконічних образів від легендарних фотографів того часу – Анрі Картьє-Брессона, Сесіла Бітона, Річарда Аведона та Мілтона Гріна.

Також серед видань Assouline Publishing є книжки про легендарних кутюр’є та дизайнерів Жана-Поля ГотьєІв-Сен Лорана, Оскара де ла Ренти та інших.

9781614281535

The Shoe Book


Окремі видання, присвячені стилю, як легендарна книжка взуття від Ненсі МакДоннел The Shoe Book із 300 ілюстраціями усіх можливих моделей взуття від відомих модельєрів та дизайнерів.


Їжа та вино


Assouline Publishing видали книжку про світові тренди у галузі кулінарії від всесвітньовідомого бренду Farfetch Curates Food. А також кулінарна книжку від французького шеф-кухаря  Жоеля Робюшона Food & Life. Збірник рецептів страв для приготування на грилі Smoke and Fire. Recipes and Menus for Entertaining Outdoors від Холлі Пітерсон. Книжка рецептів про кухню Фрацузької Рів’єри Fig & Olive. The Cuisine of the French Riviera. Усе це, і ще багато чого іншого, присутнє в доробку видавництва.

91rz60i0-ml

Видавництво випустило окрему серію видань про коктейлі: вінтажні, рецепти зірок, коктейлі з текіли та інші. Та видання-альбом про Nine Centuries in the Heart of Burgundy (“Дев’ять століть у серці Бургундії”) про історію винарень із відомого регіону.

Окрему нішу видавництва займають видання про архітектуру та дизайн. Як A Touch of Style (“Дотик стилю” ) Карлоса Моти. Або ж історія аеротранспорту від зародження і до сьогодні у The Art of Flying “Мистецтві літати”.

“Чим більше ми живемо в діджитал світі, тим більше ми потребуємо відчуття, що ми досі є частиною цього світу, – каже Мартін. – А з книжкою, як об’єктом, ми маємо минуле, теперішнє, спогади та творчість. Люди досі купують книжки. Можливо, з часом вони лише стануть більше вибірковими у тому, що купуватимуть”.   

Джерело: www.slate.com


Читати: Скриня скарбів. 10 книжок про коштовності

Читати: Найкращі друзі дівчат і реперів

Читати: «Інґа»: та, що впливала на найвпливовіших

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

9 thoughts on “Assouline Publishing. Книжки про розкіш та красу

    Залишити відповідь