9 улюблених книжок Джоан Роулінг

фото: Debra Hurford Brown

Американське видання bustle.com зібрало докупи усі згадки про улюблені книжки Джоан Роулінг. Тут і доросла та дитяча класика, й історії контроверсійної Колетт, і “Маленькі жінки” Елкотт, та навіть книжка самої Роулінг.

Джейн Остін “Емма”

Так само, як і Вірджинія Вульф, Роулінг цінує Остін за чудові навички писання. У програмі Опри Вінфрі письменниця назвала цю книжку улюбленою. Це смішна та романтична історія про дівчину Емму та її кохання. Якщо ви любите романтичні історії, але без перебільшень із почуттями – “Емма” саме той варіант.  Твін називають найбільш їдучим, точним та сакрастичним романом Остін.

The Little White Horse by Elizabeth Goudge

Дитяча книжка, яка має стільки ж магії, як в Гаррі Поттері. Роулінг якось розповіла, що це її улюблена дитяча книжка. Це історія про дівчинку-сироту, яка натрапляє на магію та таємниці в маєтку її дядька. Там саме вона зустрічає “білого маленького коника” – єдинорога.  Це дуже сентиментальна, мила та надихаюча історія.  Події відбуваються  у  1842 році.

Доді Сміт “Я захоплюю замок”

Це історія про дівчинку Касандру Мортмейн, яка хоче бути письменницею і починає вести щоденник. Вона пише про свою сім’ю. Пише дотепно, іронічно та часом наївно. Головні герої – її красуня сестра, розважливий брат, екстравагантна мачуха та тато, відомий письменник, автор одного роману. Вони усі живуть в орендованому замку та ледве зводять кінці з кінцями.  У книжці багато запахів трав, таємничих зірок, романтики класичних британських пейзажів. А також приїзд американців, спадкоємців цього замку. І звичайно, перше кохання.

Team of Rivals by Doris Kearn Goodwin

Роулінг не тільки любить магію та вигадки, але й факти та документальні твори. В одному із інтерв’ю Нью-Йорк Таймс вона розповіла, що одна із її улюблених нехудожніх книг “Команда конкурентів” відомого історика Доріс Кірнз Гудвін (Team of Rivals by Doris Kearns Goodwin).  Ця книга це власне біографія Абрахама Лінкольна, 16-го президента США. Це розповідь про його перемогу над  трьома талановитими суперниками.  Роулінг була дуже рада зустріти свою улюблену авторку, на одній із літературних зустрічей.

The Collected Stories of Colette by Colette

Колетт – дуже незвична французька авторка кінця XIX та початку XX століття. Була відома своїми відкритими сексуальними поглядами, а також своєю сміливістю та бездоганністю. Її оповідання переважно усі про стосунки між чоловіками та жінками, усі дуже інтимні та оригінальні. В одій із розмов Роулінг зізналась, що якби був шанс зустрітись із будь-яким письменником, живим чи мертвим, вона обрала б Колетт. Також вона розповіла, що на безлюдний острів взяла б одну зі збірок оповідань французької письменниці.

The Woman Who Walked Into Doors by Roddy Doyle

Роман одного із найвідоміших письменників Ірландії – Родді Дойля “Жінка, яка ввійшла у двері” розповідає про любов та насильство. Це історія про силу та відвагу однієї жінки, яка втікала від жорстокого чоловіка, та врешті дочекалась щасливого майбутнього. Роулінг розповіла Опрі, що Дойль її улюблений сучасний автор. А книжка – улюблений твір. Завдяки зворушливому та щирому голосу, яким промовляє автор до читачів.

“Макбет” Вільям Шекспір

Роулінг – знаний шанувальник Шекспіра. І найулюбленіший її твір – це “Макбет”. Фанати Гаррі Поттера можуть помітити схожість між цим твором і її власними роботами, а саме завдяки магії, відьмам, пророцтвам.  “Макбет” – це твір про жагу влади, підступність, зради та криваві вбивства. У центрі розповіді відомий король – Макбет.

Little Women by Louisa May Alcott

Якщо ваш улюблений герой із серії пригод про Гаррі Поттера – Герміона, то ви можете помітити її спільні риси із однією із героїнь “Маленьких жінок” Луїзи-Мей Елкотт – Джо Марч. Роулінг розповіла, що саме в цій книжці шукала натхнення для писання. Героїні американської авторки – чотири сестри (як і в її власній родині).

“Несподівана вакансія” Джоан Роулінг

Як би це не зухвало звучало, але Роулінг дуже любить свою дорослу книжку “Несподівана вакансія”. Ця історія її змусила плакати під час писання та редагування.  Це книжка про маленьке місто в Англії, підлітків та соціальну несправедливість. Звичайне життя міста повністю порушує смерть одного із найдобріших його жителів.  І саме через цю подію та майбутні вибори проявляються справжні сутності її жителів.

Джерело: bustle.com

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

21 thoughts on “9 улюблених книжок Джоан Роулінг

    Залишити відповідь