9 книг, у яких головний герой журналіст

Я часто випадково знаходжу книги, в яких головний герой журналіст. Якщо ви мрієте стати «акулою пера» або вже давненько крутитесь в цій сфері, напевно вам буде цікаво почитати деякі з них.

Джон Ірвинг «Четверта рука»

Сатирична історія про красунчика-журналіста, який на шляху до слави … втрачає руку в пащі лева. Сюжет про цей інцидент облетів весь світ, хлопець стає знаменитістю. Але руки вже не повернути.

Книга читається легко, на одному диханні. Не шукайте в ній «основи журналістики», але вона цілком може скрасити пару вечорів.

Фото - Последний секрет

Бернард Вербер «Батьки наших батьків», «Останній секрет», «Сміх циклопа»

Головні герої трилогії письменника-фантаста – двоє відомих журналістів, які розслідують загадкові і нетипові справи. Наприклад, хто вбив клоуна-улюбленця публіки. Або чи можливо, що люди пішли не від мавп, а від свиней. Книги не пов’язані строго сюжетною лінією, проте головні герої переходять з однієї історії в іншу. Тонкий гумор і фантазія Вербера буквально змушують прочитати всі його книги.

Гі де Мопассан «Милий друг»

Книга, яку в наші дні читають завдяки гучному фільму з Робертом Паттінсоном у головній ролі. Хоча насправді, друкована версія історії набагато цікавіша. Сюжетна лінія крутиться навколо молодого хлопця, який жив в злиднях в Парижі. Одного разу він зустрічає старого друга, який допомагає йому стати відомим журналістом. Тут вам і професійна етика, і любовні лінії, і яскраві повороти сюжету.

Франсуаза Саган «Трішки сонця в холодній воді»

Є такі книги, читаючи які відчуваєш спокій. Тут немає таємниць і різких поворотів сюжету. Ти ніби пливеш за течією і спостерігаєш за головним героєм. А він – журналіст в міжнародному відділі французької газети. І він впав у депресію, з якої рятується за допомогою любові. Сумний стиль письменниці присутній у більшості її книг. Закінчивши цю історію, хочеться терміново подивитися на щось гарне, послухати гарну музику, щоб отримати “трішки сонця”.

Рейчл Рут «Часник і сапфіри»

Книга сподобається тим, хто захоплюється food-журналістикою, або, крім письменницької справи, любить готувати.Ресторанний критик «Нью-Йорк Таймс» розповідає свою історію гастрономічних вражень, які вона отримала, ховаючись під масками і гримом, під час відвідань різних закладів. Як бонус – оригінальні рецепти страв, які цілком можливо повторити вдома.

Роберт Уоррен «Уся королівська рать»

Історію розповідає журналіст, який потрапляє в оточення молодого політика. Той на початку своєї кар’єри наполегливо веде боротьбу з корупцією в уряді. Однак ставши губернатором штату, сам занурюється в корупційні скандали. В основу книги лягла біографія губернатора Луїзіани, а твір отримав Пулітцерівську премію.

Юліус Фучик «Репортаж із зашморгом на шиї»

Відомий чехословацький журналіст Юліус Фучик написав свій репортаж у 40-х роках, сидячи у празькій в’язниці. Він розмірковує про життя, про роль людини в політичних подіях. Його фраза «Люди, я любив вас. Будьте пильні! »Викликає мурашки по шкірі. Прочитати книгу варто, щоб в черговий раз переконатися, наскільки сильною може бути людина: «Обов’язок бути людиною не скінчиться разом з теперішньою війною, і для виконання цього обов’язку буде потрібно героїчне серце, поки всі люди не стануть людьми». Фучика стратили, а через кілька років світ побачив його книгу. Її переклали на 74 мови світу і саме за цю роботу автора посмертно нагородили Міжнародною премією Миру.

Федір Достоєвський «Принижені і ображені»

Класичний твір, яке не поступається за своїм драматизмом і напруженням пристрастей романам «Злочин та кара» або «Ідіот». Роман написаний від імені молодого письменника Вані, який пише книги заради слави та для душі, а для заробітку пише в місцеву газету. Цікаво читати про ставлення суспільства в той час до журналістів. Наприклад, мені подобається ця цитата:

«Слышал я, как твоя слава сперва прогремела; читал потом на тебя разные критики (право, читал; ты думаешь, я уж ничего не читаю); встречал тебя потом в худых сапогах, в грязи без калош, в обломанной шляпе и кой о чем догадался. По журналистам теперь промышляешь? — Да, Маслобоев. — Значит, в почтовые клячи записался? — Похоже на то».

Хантер Томсон «Ромовий щоденник»

Звичайно, прочитавши назву, відразу згадується чарівний Джонні Депп. Але книжка, як на мене, набагато краща за фільм. Автор розповідає про журналіста, який вирушив до Пуерто-Ріко, щоб допомогти редактору місцевої газети «підняти бойовий дух» команди. Це у нього погано виходить, зате легко вдається закохатися і вляпатися в кілька історій.

Джерело: блог Wishdo

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

536 thoughts on “9 книг, у яких головний герой журналіст

    Залишити відповідь