7 книжкових новинок тижня від Yakaboo

Цього тижня в авторській програмі Юрія Володарського #Книжное Cословие: підсумки «Книги року Бі-Бі-Сі», пісенька Шаїнського, вірш Хадановіча, рецензія на роман Кейт Аткінсон «Боги среди людей», новинки тижня від братів Стругацьких до Бернара Вербера і рейтинг продажів класичної літератури . Гість програми – літературний критик Тетяна Трофименко. Про новинки докладніше читайте нижче, а програму слухайте тут.

%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b8-1

1. Борис Стругаций, Аркадий Стругацкий «Понедельник начинается в субботу. Трудно быть богом. Пикник на обочине», 640 стр, АСТ, 2016

До книги увійшли три найпопулярніші твори класиків наукової фантастики: сатирична утопія «Понеділок починається в суботу» (1965), науково-фантастична повість «Важко бути богом» (1963), фантастичний роман «Пікнік на узбіччі» (1972).

2

2. Александр Беляев «Продавец воздуха», 224 стр, АСТ, 2016

«Русский Жуль Верн», автор понад 20 науково-фантастичних романів, в тому числі «Голова професора Доуля», «Людина-амфібія» – Олександр Бєляєв вважається одним із засновників науково-фантастичної літератури в Росії.

«Продавець повітря» – фантастичний роман, що вийшов в 1929 році. Дія відбувається в Якутії, в районі полюса холоду. Молодий метеоролог Клименко буде боротися з англійським комерсантом Бейлі, який завдяки науковим винаходам буде торгувати киснем.

3

3. Людмила Улицкая «Медея и ее дети», 352 стр., АСТ, 2016

Сімейна хроніка вперше вийшла в 1996 році. Старий татарський Крим, Медея Мендес – єдина таврійський гречанка, що залишилася в своєму селищі. Історія її родини – розповідь про любов і самотність, розлуку та несподівані зустрічі, де життя людини нерозривно пов’язане з віхами історії.

4

4. Сара Райнер «Другой день, другая ночь», 480 стр., Эксмо, 2016

Сара Райнер – британська письменниця, автор романів-бестселерів, загальна кількість проданих книг Райнер налічує понад 500 000 примірників.

«Інший день, інша ніч» – книга про випадкову зустріч трьох людей, яким необхідна допомога. У психіатричній клініці доля зводить Карен, яка страждає від депресії після смерті чоловіка, Еббі, чий син хворий на аутизм, йому необхідний постійний догляд, що заважає його матері побудувати нові стосунки, та Майкла – бізнесмена, який опинився на межі банкрутства. Всі вони відкривають один одному свої таємниці, сміються над проблемами, поступово здобуваючи внутрішній спокій.

5

5. Бернар Вербер «Боги», 960 стр, Рипол Классик, 2016

Сучасний французький письменник, філософ. «Боги» – авторська версія того, як зароджувалося життя, про те, хто саме вершив історію, і чому зникали успішні культури.

6

6. М. Л. Стедман «Свет в океане», 416 стр, АСТ, 2016

М. Л. Стедман – австралійська письменниця, дебютний роман якої, «Світло в океані», став світовим бестселером і був перекладений на 30 мов. Книга про подружню пару, яка живе біля маяка і найбільше на світі мріє мати дітей, отримала позитивні відгуки британської та американської преси. Одного разу Том (доглядач маяка) і його дружина Ізабель знаходять немовля, яке стає їх довгоочікуваною дитиною. Але попереду на них чекають випробування, які покажуть, на що кожен з них готовий заради щастя близької людини. Фільм був екранізований в 2016 році. Головні ролі в ньому зіграли Майкл Фассбендер та Алісія Вікандер.

7

7. Джулиан Барнс «Нечего бояться», 416 стр, Азбука Иностранка, 2016

Англійський письменник, літературний критик, лауреат Букерівської премії 2011 року. Представник літератури постмодернізму.

«Нема чого боятися» – сімейні мемуари, в яких Барнс розповідає про своїх батьків і взаємини з ними, про вік, коли кожен день проходить з думкою про смерть. Відвертий, їдкий, Барнс зводить християнство до рудиментарних обрядів, звертаючись до історій відходу з життя, часом безглуздих і найчастіше трагічних, навіть найблискучіших представників європейської культури, наприклад, Равеля, Монтеня, Ларкіна.

Читати: Новинки тижня: Франзен, Фолкс і поради класиків


Про ці та інші новинки Yakaboo.ua ви можете також почути щопонеділка о 17:00 в програмі «Книжное сословие» з Юрієм Володарським на Радіо Аристократи.

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

12 thoughts on “7 книжкових новинок тижня від Yakaboo

    Залишити відповідь