4 способи почати читати знову, якщо ви давно цього не робили

Фото: Kate Ter Haar via Flickr

Буває, проходить багато часу від однієї прочитаної книги до іншої, і жодна з тих, що потрапляють до рук, не запалює втраченої іскорки, що приносить задоволення від читання. Відкриваєш, перевертаєш першу сторінку і відкладаєш.

Фрази “знову почати читати” або “почати читати більше” переміщуються з одного списку на кшталт “з понеділка починаю нове життя” або “плани на новий рік” до другого.

Отже, насамперед, щоб почати читати, потрібно … сісти і читати.

Читання – це звичка, яку необхідно розвивати. Тобто ви повинні вибрати читання замість інших справ, навіть тих, які хотіли б зробити саме зараз. Замість перегляду фільму, замість гри на телефоні, серфінгу в соціальних мережах, замість перебирання гардероба і балаканини з друзями. Це вибір, який ви повинні робити кожен раз, хоча іноді, звичайно, він буде не на користь книги. І це нормально. Читання – дуже усамітнений процес, і ви не можете повсякчас надавати перевагу самотності замість спілкування з людьми. Обирайте читання двічі на тиждень – і ви досягнете свого! Буває, звичайно, що ви почали читати, але процес не йде.

Ось кілька способів, як почати читати знову.

  1. Спробуйте новий жанр, наприклад, комікси.
  2. Спробуйте новий формат. Нехай це буде електронна книга, додаток на смартфоні або аудіокнига.
  3. Долучіться до книжкової спільноти. Буде з ким поговорити про книги.
  4. Поставте мету. Читання приносить людині користь, людина здатна мотивувати себе на вчинення корисної дії. Націлюйтеся читати по одній книзі на місяць або по 20 хвилин на день.

Безумовно, ви не зобов’язані читати і можете чудово прожити без цього. Але книги роблять ваше життя багатше, насичують текстурою і різноманітними відтінками. Тому варто хоча б спробувати. Зробіть читання пріорітетом ненадовго. А тепер закрийте вікно браузера і візьміть книгу 🙂

25 thoughts on “4 способи почати читати знову, якщо ви давно цього не робили

    Залишити відповідь