20 найтоповіших книжок книгарні Amazon у 2016 році

фото: wikipedia.org

Як пишуть автори видання Bussiness Insider, із рейтингу Amazon можна зробити деякі висновнки: “деякі із нас готуються до виховання дітей, деякі відправляють дітей до коледжу, дехто хоче покращити своє харчування, а хтось зовнішність, і звичайно всі ми любим Гаррі Поттера”. Ось рейтинг, із якого дуже умовно можна побачити, що покупці Amazon (а їх мільйони) купують і читають у цьому році. Пару розмальовок, багато мотиваційних книг, кулінарна книжка, яку написала модель, і всього чотири з 20 художні.

1. "Harry Potter and the Cursed Child" by Jack Thorne

1. “Гаррі Поттер та прокляте дитя” Джек Торн (Harry Potter and the Cursed Child  Jack Thorne)

Перше місце у рейтингу займає незмінний улюбленець дітей та дорослих вже багато років підряд – історія про Гаррі Поттера. Тільки цього разу це пєса Джека Торна, написана за мотивами восьмої книжки поттеріани Джоан Роулінг . Світова премєра вистави відбудеться 30 липня цього року. У дія п’єси відбувається через 19 років після битви за Гоґвортс і розповідає про працівника Міністерства магії Гаррі Поттера та його сина Албуса.

2. "StrengthsFinder 2.0" by Tom Rath

2.StrengthsFinder 2.0 Том Рат

Видавництво Gallup врешті видали паперову версію цієї книжки після шаленого успіху онлайн-копії. Американський дослідник,письменник і лектор Том Рат розповідає про те, як використовувати свої сильні сторони у повсякденному житті та змінювати на краще погляд на самого себе.

3. "Oh, The Places You'll Go!" by Dr. Seuss

3.Oh, The Places You’ll Go! Доктор Сьюз

Третє місце за книжкою американського письменника та мультиплікатора Доктора Сьюза. Книжки цього автора в США є традиційним подарункам учням, які закінчують коледж чи університет. Через барвисті малюнки Доктор показує усі злети, падіння та різноманітність життя.

4.“Викинь мотлох із життя! Мистецтво прибирання, яке змінить вас назавжди”  Марі Кондо

Книжка, яка посіла перше місце у списку бестселерів Нью-Йорк Таймс. Японський консультант із прибирання та порядку Марі Кондо вчить, як організувати порядок в домі та правильно прибирати. У своїй книзі Марі наводить багато цікавих, а іноді і просто дивовижних історій про те, що вона знаходила в будинках своїх клієнтів. А також про те, як Магічне прибирання змінювало їхнє життя. Хтось перестав бути шопоголіком, хтось позбувся не тільки непотрібних речей, але й непотрібних зв’язків, звільнивши місце і час для важливого.

5. "First 100 Words" by Roger Priddy

 5.”Перші 100 слів” Роджер Прідді (First 100 Words by Roger Priddy)

Книжка із ста слів та картинок створена для найпершого рівня вивчення англійської для малюків. Має міцні сторінки та м’яку обкладинку.

6. "When Breath Becomes Air" by Paul Kalanithi

6.When Breath Becomes Air Пол Каланіті

Книжка відомого хігурга та письменника індійського походження Пола Каланіті – це мемуари та опис досвіду боротьби із раком легень на четвертій стадії.  Він розповідає як став студента на нейрохірургії хворим на рак. Ставить перед собою декілька запитань: що робить вартим життя перед лицем смерті? Як пережити власне помирання в режимі реального часу?

7. "The 5 Love Languages: The Secret to Love that Lasts" by Gary Chapman

7.“П’ять мов любови у подружжі” Гарі Чепмен

Ще один бестселер Нью-Йорк Таймс. Книжки Гарі Чепмена вже відомі у всьому світі. Консультант з питань подружжя та сім’ї вчить, як любити та приймати любов.

8. "The Whole30: The 30-Day Guide to Total Health and Food Freedom" by Melissa and Dallas Hartwig

8.The Whole30: The 30-Day Guide to Total Health and Food Freedom Мелліса та Даллас Хартвіги

Подружжя Хартвігів вчать людей, як здорово та добре харчуватись. Це книжка-гід, де покроково розписані страви та поради для щоденного харчування на місяць. Переконують, що за цей місяць можна повністю змінити свої харчові звички.

9. "How to Win Friends & Influence People" by Dale Carnegie

9.“Як здобувати друзів і впливати на людей” Дейл Карнегі

Мабуть, важко знайти людину, яка не чула про цю книжку Дейла Карнегі. Їй вже 75 років і пережила багацько перевидань. Книжка вчить, як використовувати егоїзм інших для власних інтересів.  Радять усім, хто хоче піднятись вгору кар’єрними сходами.

10. "Adult Coloring Books: A Coloring Book for Adults Featuring Mandalas and Henna Inspired Flowers, Animals, and Paisley Patterns"

10. Adult Coloring Books: A Coloring Book for Adults Featuring Mandalas and Henna Inspired Flowers, Animals, and Paisley Patterns

Не обминули також рейтинг розмальовки. На 10 місце потрапили розмальовки в індійському стилі з мандалами, із квітами мехенді, тваринами та із візерунками бута (їх ще називають “огірочками”).

11. "Mindset: The New Psychology of Success" by Carol Dweck

11. Mindset: The New Psychology of Success Carol Dweck

“Mindset” – це дослідження успіху через призму батьківства, бізнесу та інших віх життя. Автор, Стенфордський психолог Карол Двек, стверджує, що інтелект не сприяє почуттю власної гідності, і навіть загрожує успіху.

12. "Cravings: Recipes for All the Food You Want to Eat" by Chrissy Teigen

12. Cravings: Recipes for All the Food You Want to Eat Кріссі Тайген

Кулінарна книжка американської моделі Кріссі Тайген. Вона знімалась для обкладинок спортивних журналів. Із анотації можна зробити висновок, що модель Тайген любить готувати та їсти, тож і вирішила написати таку книжку. У ній багато рецептів із різних країн, які вона назбирала під час своїх подорожей.

13. "Official SAT Study Guide (2016 Edition)" by The College Board

13. “Official SAT Study Guide (2016 Edition)” by The College Board

Довідник для підготовки до іспитів у коледжі теж став бестселером Амазону.

14. “Вбити пересмішника” Гарпер Лі

Класика американської літератури теж потрапила до списку. “Вбити пересмішника” бестселер багатьох років. Історія про дівчинку Скаут її тата та друзів, дискримінацію темношкірих в США в 1930-х роках, та врешті про дитинство та дорослішання є актуальною повсякчас.

15. “7 звичок надзвичайно ефективних людей” Стівен Кові

Підприємець та мотиваційний спікер Стівен Р. Кові розповідає про три звички, які допоможуть досягти перемоги, а саме перейти від стану залежності до власної незалежності. Її радять  такі відомі люди, як Білл Клінтон, Ларрі Кінг, Стівен Форбс.

16.  “Дуже голодна гусениця” Ерік Карл

Книжка-картонка для наймолодших, яка стала улюбленою книжкою для тисячі малят в усьому світі. Має дуже якісні ілюстрації, твердий папір, геніальну задумку та інтерактив, який дуже подобається дітям.

17. "10-Day Green Smoothie Cleanse" by JJ Smith

17. 10-Day Green Smoothie Cleanse JJ Smith

Ще одна книжка із серії корисних – збірник зелених смузі для очищення організму за десять днів.

18. "Calm the F*ck Down: An Irreverent Adult Coloring Book" by Sasha O'Hara

18.  Calm the F*ck Down: An Irreverent Adult Coloring Book  Sasha O’Hara

Ще одна розмальовка в рейтингу із брутальною назвою “Заспокойся (…) нарешті: неввічлива розмальовка для дорослих”. 

19. "Quieting Your Heart: 6-Month Bible-Study Journal" by Darlene Schacht

19. Quieting Your Heart: 6-Month Bible-Study Journal Дарлін Шахт

Анотація каже, ця книжка зробить вас ближчими до Бога.

20. “До зустрічі з тобою” Джоджо Мойєс

Бестселер минулого і цього року. Наразі вже знімається екранізація та скоро вийде на екрани. Романтична історія про дівчину та хлопця на інвалідному візку.

Джерело: Bussiness Insider

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

11 thoughts on “20 найтоповіших книжок книгарні Amazon у 2016 році

    Залишити відповідь