12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину

Ця книга – своєрідна збірка інтерв’ю. Авторка Мар’яна Савка затіяла проект, під час якого проводила публічні інтерв’ю з жінками, яких сама вважає унікальними людьми та приємними співрозмовницями. А згодом ці розмови зібрали до книги «12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину».


Авторка


Мар’яна Савка сама є однією з успішних українок, адже двічі її ім’я входило до списку «100 найвпливовіших жінок України» за версією журналу «Фокус». А у 2016-му році вона увійшла до рейтингу «40 особистостей, які змінюють країну» за версією провідного ділового щотижневика «Бізнес». Мар’яна Савка – українська поетеса, дитяча письменниця, літературознавець, перекладач, публіцист, а також співзасновник та головний редактор одного з найвідоміших в Україні видавництв – Видавництва Старого Лева.


Про що книга?


Про людські цінності. В книзі кожна з героїнь розповідає про свою фундаментотворчу цінність. Журналістка Ольга Герасим’юк завжди готова боротися за рівність, письменниця Зоя Казанжи переконує, що незалежність може існувати лише у парі з відповідальністю, бізнес-леді Людмила Зубко впевнена, що в основі всього має бути чесність, а акторка Ірма Вітовська надихає бути милосердним. Також на сторінках цього видання ви знайдете роздуми про справедливість і любов, гідність і свободу, толерантність і вдячність, загалом про життя і, звичайно, про книгу.


Стиль


Стиль книги публіцистичний. Написано легко й захопливо. Але я б все ж таки радила після кожного інтерв’ю робити для себе невеличку паузу та трохи порозмірковувати над тим, що для Вас означає слово «чесність» або «свобода»? Чи обов’язковими є «милосердя» і «вдячність»? Якими мають бути «справедливість» та «гідність»?


Підсумки


Ця книга надихає. В першу чергу прикладом героїнь, адже вони точно мають досвід, яким варто ділитися. Кожна з них мала свої страхи на початку, але все ж знайшла зброю й проти них. Це видання дозволяє трохи більше дізнатися про людей, які живуть поруч і потрохи змінюють нашу країну. А для когось книга навіть може стати своєрідним поштовхом до дій.


Кому читати?


В першу чергу жінкам. Тим кому потрібен приклад, який міг би стати стимулом і натхненням. Всім, хто хоча б раз задавав собі питання: «А що я можу зробити?». Тут Ви точно знайдете відповідь. А також чоловікам, а особливо тим, які переконані, що місце жінки на кухні.


Цитата


Пожаліли і розійшлися, на цьому стався гріх. Вони розійшлися, замість сказати: «А чим я можу допомогти? Ти знаєш, я відкладала собі на чоботи, може дам їх 800 гривень. Походжу ще в старих чоботах, може, тій родині більше потрібно». Не поспівчувати-поплакати, а системно включитися і подумати, а що в мене тут під боком. Одна зайва миска борщу бомжу щодня – це є милосердя для того, хто не може давати великі кошти. Ну, миску борщу він може дати? Або просто зігріти, віддати старий шалик? Весь час мати потребу в цьому. Потреба давати – це і є те, що мило серцю.


Схожі книги: «RECвізити» Тетяни Терен.


Читати: 5 книг для подруги, яка чекає на кохання

Читати: Романтичний настрій. 10 історій кохання


Придбати книжку в Yakaboo

Катерина Савенко
Люблю читати. Особливо осінніми вечорами, загорнувшись у теплу та м’яку ковдру. Перевагу надаю художнім романам на основі реальних подій. Хоча, не проти й динамічного детективу чи професійної нон-фікшн літератури, адже вчитися ніколи не пізно. А ще обожнюю спілкуватися з творчими людьми, готувати і танцювати.

14 thoughts on “12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину

    Залишити відповідь