Коли назва на півсторінки. 12 книжок з довжелезними заголовками для осіннього читання

Чимало з нас в дитинстві знайомились з нуднючою книгою «Життя й незвичайні та дивовижні пригоди Робінзона Крузо» (хоча, якщо вам було цікаво, напишіть, я хочу на вас глянути), та це далеко не єдиний випадок, коли автор хотів сказати назвою все. То ж пропонуємо скористатись цими підказками для #YakabooBingoAutumn.


4

Джен Сінсеро «Крутість тобі личить. Як перестати сумніватись у собі і почати жити на повну»КСД


Можливо, вам добряче набридли книжки, які вчать, як змінити життя на краще, але геть зовсім відірвані від реальності. Бо їх пишуть глибоко нещасні люди. «Крутість тобі личить» книга від впевненої у собі жінки. І не просто список простих порад, які додадуть впевненості. Їхня основна мета – переконати, що одного бажання замало – потрібно вирішити змінювати себе і світ довкола. Вирішуйте – і дійте. Це історії з життя, веселі і без цензури, адже у питанні власного щастя потрібно бути безкомпромісним.

Придбати: паперову/електронну версію


2

Оксана Забужко «Після третього дзвінка вхід до зали забороняється», Комора


Ця книга – новинка цьогорічного Форуму видавців – є своєрідним вибраним титулованої письменниці, яку можна назвати законодавицею мод вже класичної сучасної української прози. Збірку можна сміливо назвати кращим за 30 років творчості. У ній ви знайдете оповідання Оксани Забужко – деякі з них добре знані, інші, хоч і написані давно як перші спроби на літературній ниві, вперше постануть перед широким загалом. А крапку у збірці поставить найновіша повість письменниці про сімейний конфлікт матері і доньки.

Незабаром у продажу. 


1а

Камерон Діаз з Сандрою Барк «Книга про тіло. Закони голодування, навчання витривалості й інші способи полюбити своє дивовижне тіло», Book Chef


Голлівудська красуня розкриває секрети здоров’я та прекрасно мотивує ставати кращими. Вона відстоює думку, що тіло – це найцінніший скарб, який з нами все життя, і те, як він функціонуватиме дуже залежить від того, чим ми його годуємо, як про нього дбаємо, як тренуємо, як насичуємо важливим. Не автоматизм, а піклування, не ненависть, а любов, адже всі ми набагато красивіші, ніж думаємо про себе. Камерон Діаз закликає не гнобити себе самокритикою, а поволі відкривати нові грані краси, досконалості тіла як механізму.

Придбати: паперову версію


3

Лесь Подерв’янський «ПЗТ. П’єси, оповідання, есеї, сценарії», Наш формат


Агов, вам вже є 18? Є, тоді читайте далі. «ПЗТ» – це збірка класичних творів живого класика і за сумісництвом мого улюбленого українського автора, який не тільки вдихнув нове життя у зацвилого Шекспірівського «Гамлета», а й влаштував український матюкливий ренесанс. Твори Леся дуже прямолінійні і щирі, в них ви не знайдете евфемізмів (а навіщо, якщо можна називати речі своїми іменами?). І так, якщо побачити афішу з концертом Маестро, обов’язково підіть, заодно автограф у цю книгу отримаєте.

Придбати: паперову/електронну версію


5

Гемінґвей Ернест «Чоловіки без жінок та інші оповідання», ВСЛ


Новинка Форуму видавців та черговий том українського перезавантаження Гемінґвея від «Видавництва Старого Лева». Збірка поєднує коротку прозу за 1923-1927 роки. Лаконічний стиль автора не заважає творити об’ємні образи того часу, просякнуті життєвим психологізмом. Нобелівський лауреат зачіпає теми дорослішання, дружби, кохання, втрати, не обходиться і без теми війни, яку автор «Прощавай, зброє» вміє розкривати неймовірно майстерно і романтично. У свої оповіданнях він шукає сенс життя, можливо, й ми знайдемо.

Незабаром у продажу. 
Читати: Кішка на дощі. Уривок зі збірки Гемінґвея «Чоловіки без жінок та інші оповідання»


6

Хорхе Луїс Борхес, Адольфо Бйой Касарес «Шість головоломок для дона Ісидро Пароді», ВСЛ


Борхес стає ближчим! А з ним і класика постмодернізму. Шість детективних оповідань від культового аргентинського письменника та його друга, які розповідають про детектива Ісидро Пароді, який, зачекайте-но, якраз перебуває у столичній в’язниці. Але ж південноамериканській літературі з її магічним реалізмом можливе все. Тут сплітаються таємниці й іронія, пародія та детектив, це коктейль з аргентинських пристрастей з кримінальним присмаком.

Придбати: паперову версію


7

Кріс Андерсон «Успішні виступи на TED. Рецепти найкращих спікерів», Наш формат


Мені здається, що риториці в освіті приділяють несправедливо мало уваги. А вміння добре формулювати і презентувати свої ідеї потрібне чи не щодня. Як добре, що Кріс Андерсон – куратор та президент щорічної конференції TED – написав для нас цю книгу. Стільки TED, скільки бачив він, не бачив, мабуть, ніхто. Він акумулював та опрацював тисячі «Ідей, вартих поширення» і написав книгу про те, як завоювати аудиторію, і навчить вас презентувати тему, розкрити її і подати так, щоб глядачі вас полюбили і загорілись ідеєю.

Придбати: паперову /електронну версію
Читати: Як продумати натхнення


8

Сара Беннет, Майкл Беннет «До біса почуття. Як вибратися з лайна», Наш формат


Мотиваційна книжка для тих, хто ненавидить мотиваційні книжки, але любить матюкливі назви. Дует батька-психіатра та доньки-письменниці вчить вибирати реалістичну мету і досягати її, а не копирсатися у тому, чому ж не вийшло висадитись на Марс, скориставшись рейсовим автобусом. Автори аж ніяк не закликають здрібнювати свої мрії, радше викорінювати постійне незадоволення собою, через те, що величезний, але геть нежиттєздатний проект колись не спрацював. Що менше себе мучити, то легше насолоджуватись життям.

Незабаром у продажу. 


9

Салман Рушді «Два роки, вісім місяців і двадцять вісім ночей», ВСЛ


Роман-притча, який цілком міг би стати сюжетом, розказаним Шехерезадою під час «Тисячі й однієї ночі», яку ви, сподіваюсь, прочитаєте значно швидше, ніж записано у назві. Неймовірно зворушлива історія про всепереможне кохання і водночас про те, як невміння любити навіть найкраще перетворює на огидних покручів. А ще Рушді вдається до дуже цікавого трюку – він розказує про сучасність устами далеких предків, яких життя до всього цього не готувало.

Придбати: паперову версію


10

Марк Гендрікс «Тибет. Зцілення Мхуші, доньки м’ясника», Кальварія


Якщо вам бракує час на читання, то графічний роман – ідеальний варіант. А ще ця книга сподобається шанувальникам усілякої нечисті та східної езотерики, адже сюжет розгортається навколо Мхуші – дівчини, у яку вселився демон. Щоб позбутись небажаного квартиранта, вона вирушає в гори, до далекого монастиря і купи пригод. То ж це мегаепічна історія, розказана чорно-білими коміксами, і зовсім інший, не поетизований, Тибет, до якого на Заході ставляться з таким трепетом.

Придбати: паперову версію.


11

Юлія Кісіна «Елефантіна, або Кораблекрушенція Достоєвцева», Фабула


Дивна історія дівчини з незвичайним іменем, яка з Києва потрапляє до богемної і лицемірної Москви вісімдесятих. Брєжнєва вже не стало, і Союз поволі починає тріщати по швах, а в Афганістан відправляють ще зовсім юних хлопців. Елефантіна в цей час стає частиною літературного збіговиська, де шукають натхнення ті, хто потім стане класиками російського постмодернізму. І як провінціалці вистояти під натиском столичного нахабства? Мабуть, потрібно закохатись…

Придбати: паперову версію.


12

Бруно Шульц «Цинамонові крамниці та всі інші оповідання», А-ба-ба-га-ла-ма-га


Перший повний переклад творів письменника, який вийшов з-під пера Юрія Андруховича. Ці оповідання не просто пахнуть корицею, вони дихають містикою та немовби переносять у казку. Тим, хто добре знає Західну Україну, не складно буде впізнати локацію – рідний для польського письменника Дрогобич (Львівщина). Книжка сподобалась сучасникам, та й зараз її магічність налаштовує на спокійний лад. Мабуть, зараз її назвали б хюґною. Прекрасний вибір для затишного осіннього чтива.

Придбати: паперову версію.

Здається, вдалось підшукати книги на будь-який смак. То ж вибирайте, читайте і пишіть відгуки!


Читати: 10 книжок з найбільш неочікуваними та оригінальними назвами

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

624 thoughts on “Коли назва на півсторінки. 12 книжок з довжелезними заголовками для осіннього читання

    Залишити відповідь