10 історій про кохання. Автори світових бестселерів рекомендують книжки

За рекомендаціями відомих у всьому світі авторів бестселерів ми склали перелік найкращих книг-історій про кохання. Незалежно від того, як ви плануєте провести свої вихідні, ознайомитеся з добіркою. Можливо, одна з цих книжок – саме та, яку ви шукали для легкого весняного читання.


07_5_03

“Still Me” Джоджо Мойєс


Продовження улюбленої історії! Луїза Кларк приїжджає до Нью-Йорка, готова почати нове життя і впевнена, що вона зможе приборкати цю нову пригоду і зберегти свої стосунки з Семом навіть на відстані кількох тисяч миль. Вона входить у світ найбагатших, працюючи на Леонарда Гопніка та його значно молодшу дружину Агнес. Лу вирішує максимально використати досвід і з головою занурюється у свою нову роботу та життя в Нью-Йорку.

Коли вона починає з’являтись у нью-йорському високому суспільстві, Лу зустрічає Джошуа Райана, чоловіка, який приносить із собою шепіт її минулого. Невдовзі Лу опиняється розірваною між П’ятої авеню, де вона працює, і майстернею магазинів одягу, де вона фактично відчуває себе вдома. І коли справа доходить до голови, вона повинна запитати себе: хто Луїза Кларк? І як примирити серце, що живе у двох місцях одночасно?

Рекомендація: Софі Кінселла називає “Still Me” «величезним задоволенням, яке їй сподобалося».


07_6_03

«Чужестранка» Діана Геблдон


Шотландське нагір’я, 1945 р. Клер Рендалл, колишня британська бойова медсестра, повернулася з війни і возз’єдналася зі своїм чоловіком на другий медовий місяць, допоки вона не проходить повз старовинний камінь у одній з найдавніших споруд на Британських островах. Раптово вона стає Сассенахом – «чужинцем» – у Шотландії, розірваній війною та кланами, які воюють.  У 1743.

Клер опиняється у світі повному інтриг, які загрожують її життю і можуть зруйнувати серце. Покинута на межі небезпеки, пристрасті та насильства, Клер дізнається, що її єдиний шанс – це Джеймі Фрейзер, галантний молодий шотландський воїн. Те, що починається з примусу, перетворюється на пристрасть, і Клер опиняється розірваною між двома дуже різними людьми у двох непримиренних життях.

Рекомендація: Джордж Р. Р. Мартін вважає, що шоу STARZ (ґрунтується на серії книг Діани Геблдон) «є одним із найкращих шоу на телебаченні, прекрасним поєднанням історичної драми, фантастики та романтики».


07_7_03

«Гордість і упередженість» Джейн Остін


Загальновизнаною істиною є те, що одинак – та ще і при грубеньких грошах – неодмінно мусить прагнути одружитися.

Перше речення роману «Гордість і упередженість» Джейн Остін – одне з тих, які постійно цитують. Воно встановлює гумористичну і безвладну розповідь про англійське суспільство, невисловлені наміри та справжнє кохання. Гордість і упередженість – це класика, яка чудово простежує тонкощі соціальних статусів, звичаїв та ритуалів відносин в Англії дев’ятнадцятого сторіччя, завдяки чому вся любов між Елізабет Беннет і паном Дарсі в кінцевому підсумку розквітає.

Рекомендація: Джоді Піколт високо оцінює Остін та пояснює це в інтерв’ю Writer’s Digest: «Героїні з глибиною, дотепністю та чудовою іронією про суспільство. Крім того, я завжди хотіла бути Елізабет Беннет».


07_8_03

«Як зупинити час» Метт Хейг


Том Хазар має небезпечний секрет. Він може виглядати як звичайний 41-річний чоловік, проте живе вже не перше століття. Том живе історією – грає на сцені з Шекспіром, досліджує відкрите море з Капітаном Куком і ділиться коктейлями з Фіцджеральдом. Тепер він просто хоче звичайного життя. Отже, Том повертається до Лондона, свого старого будинку, щоб стати вчителем історії середньої школи – ідеальною роботою для тих, хто був свідком історії міста з перших рук.

Суспільство Альбатрос, секретна група, яка захищає таких людей, як Том, має одне правило: ніколи не закохуватися, але у Тома свої плани. Оскільки болісні спогади про його минуле та нестабільність поведінки сторожового лідера Товариства загрожують зруйнувати його нове життя та романтику, є лише одна можливість, щоб врятуватися. Тому доведеться раз і назавжди вирішити, чи залишатися в минулому, чи нарешті почати жити в теперішньому.

«Як зупинити час» розповідає історію кохання у часі й та всі часи; про людину, яка втратила час; про жінку, яка його врятувала; і про те, як можна загоїти рани, аби навчитися жити далі. Це великодушний, оригінальний роман про втрату і відчуття себе, про неминучість змін, і про те, що скільки б часу у нас не було для навчання, ми маємо віднайти щастя.

Рекомендація: Грем Сімсіон каже, що ця книга: «неперевершена та повна великих питань життя, «Як зупинити час»– книга, яку ви не зможете відкласти».


07_9_03

«Звіяні вітром» Маргарет Мітчелл


Насправді «Великий американський роман», який дуже часто пам’ятають завдяки його яскравій кіноверсії, «Звіяні вітром» досліджує глибину людських пристрастей, інтенсивність яких така ж смілива, як навколишнє середовище Джорджії. Прекрасна розповідь, що яскраво зображує драму громадянської війни та реконструкції.

Це історія Скарлетт О’Хара, зіпсованої, маніпулятивної дочки багатих плантаторів, яка бачить громадянську війну і вирішує назавжди змінити свій спосіб життя. Велика історія заплутаної пристрасті й мужності, на сторінках «Звіяних вітром» Маргарет Мітчелл приносить життя незабутнім персонажам, які захоплюють читачів більше семидесяти років.

Рекомендація: Філіппа Ґреґорі називає «Звіяних вітром» «непереборним книжковим вихором із набагато більшою історією поразки Півдня в американській громадянській війні, ніж показують кінострічки».


07_10_03

“Call Me by Your Name” Андре Асіман


Книга Андре Асімана “Call Me by Your Name” – це історія раптового та потужного роману, який захоплює хлопчика підлітка та літнього гостя в особняку його батьків на італійській Рив’єрі. Кожен не готовий до наслідків їхнього тяжіння, коли під час неспокійних літніх тижнів безповоротні течії одержимості, захоплення та бажання посилюють свою пристрасть і випробовують заряджену землю між ними. Обидві сторони бояться, що вони ніколи не зможуть по-справжньому віднайти те саме знову: тотальну близькість. Це моментальна класика та одна з чудових історій кохання нашого часу.

Рекомендація: Ніколь Краусс каже: «Якщо ви готові отримати жорсткий удар у живіт і бути хоробрими, гострими, піднесеними, голими, жорстокими, ніжними, гуманними та прекрасними, тоді ви прийшли в потрібне місце».


07_11_03

«Кохання під час холери» Габріель Гарсія Маркес


У молодості Флорентіно Аріса й Ферміна Даса пристрастно закохуються. Коли Ферміна в кінцевому рахунку вирішить вийти заміж за багатого доктора шляхетного походження, Флорентіно спустошений, але він не втрачає романтичного піднесення. Коли він піднімається й будує кар’єру, коли він витрачає роки на 622 справи, він однаково залишає своє серце для Ферміни. Через 50 років її чоловік вмирає, а Флорентіно цілеспрямовано відвідує похорони. П’ятдесят років, дев’ять місяців і чотири дні після того, як він уперше оголосив про свою любов до Ферміни. І він зробить це знову…

Рекомендація: Діана Геблдон каже: «Магічний реалізм, довгі річкові подорожі, проза, в яку можна поринути і дрейфувати вниз течією. Один із менш ймовірних, але найпривабливіших романів, з якими ви зіткнетеся».


07_13_03

«Провина зірок»  Джон Грін


Незважаючи на пухлинне медичне диво, яке додало їй кілька років життя, Хейзел ніколи не відчувала себе в іншому місці, окрім як у залі очікування – останній розділ її життя уже написано в діагнозі. Але коли раптово з’являється чудовий сюжетний твіст на ім’я Огастус у групі підтримки дітей хворих на рак, історію Хейзел потрібно повністю переписати. Проникливий, сміливий і непокірливий роман «Провина зірок» блискуче досліджує смішне, захоплююче та трагічне в стані бути живим і закоханим.

Рекомендація: Маркус Зусак каже: «Роман про життя, смерть та людей, що потрапили між ними. Ви смієтеся, плачете, а потім повертаєтесь за рештою».


07_12_03

«Джейн Ейр» Шарлотта Бронте


Визнана класика Шарлотти Бронте – це історія пошуків любові та прийняття молодої жінки у вікторіанській Англії.

Молода сирота Джейн Ейр живе в крихкому положенні. Джейн, що народилася в хорошій родині, але не має власного багатства, відправляється жити до сім’ї свого дядька, а потім – у Лоуд, жахливу школу-інтернат для дівчат. Коли вона досягає дорослого віку, її вогненний дух і незалежність стають усе більш гострими, як і її чутливість до навколишнього світу.

Працюючи гувернанткою в затишному Торнфілд-хол, у першому місці, де вона коли-небудь справді себе відчувала вдома, Джейн закохується в пристрасного й імпульсивного Едуарда Рочестера, господаря будинку. Саме тоді, коли здається, що її щастя нарешті стукає в двері, Джейн виявляє таємницю мансарди – страшне одкровення, яке загрожує назавжди знищити її мрії про щастя… «Джейн Ейр» – це незрівнянна історія сердечності, таємниці та романтики, яка блищать яскравим світлом у темних кутках вікторіанського суспільства.

Рекомендація: Нора Робертс каже: «Це просто дивовижна, переконлива історія, яка чудовим чином розказана, чудові персонажі, чудова історія кохання. І дівчина на мансарді. Неможливо відкласти книгу».


07_14_03

«Подалі від шаленої юрми» Томас Гарді


Четвертий роман Томаса Гарді та перший великий літературний успіх. «Подалі від шаленої юрми» розповідає історію молодого пастуха й гордої красивої молодої жінки. Їхні шляхи перетинаються кілька разів протягом усього життя, допомагаючи один одному, навіть коли вони страждають непорозуміннями та нещастями, включно з невдалими шлюбами, таємницями та втратами. Незважаючи на те, що роман містить насильство й трагедію, його загальні теми та настрій більш оптимістичні, ніж багато наступних романів Гарді.

Рекомендація: Сюзанна Коллінз каже: «Кітніс Евердін зобов’язана своїм прізвищем Віртсєбі Евердін, головної героїні в «Подалі від шаленої юрми». Обидві вони дуже різні, але обидва серця знають, заради чого їхня боротьба».

Джерело: BookBub


Читати: 5 книг для подруги, яка чекає на кохання

Читати: Романтичний настрій. 10 історій кохання

Читати: Змінюватися чи залишатися собою: роман-щоденник, мемуари та нотатки мандрівниці

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

4 936 thoughts on “10 історій про кохання. Автори світових бестселерів рекомендують книжки

    Залишити відповідь