10 новинок лютого-березня від “Клуб сімейного дозвілля”

Харківське видавництво “Клуб сімейного дозвілля” готує до випуску в найближчі два місяці масу нових книжок – як українських авторів, так і перекладну прозу.

1Для Адама Джонсона – американського романіста й неперевершеного майстра короткого оповідання, професора Стенфордського університету – журналістика та безпосередньо пов’язана з нею пропаганда, її вплив на свідомість людей завжди були предметом наукового вивчення. Роман «Син начальника сиріт» з’явився 2012 року як результат подорожі до Північної Кореї – країни одного з останніх тоталітарних режимів світу, країни, фотографії поза цензурою чи відвертий журналістський репортаж з якої можуть коштувати життя. Перекладений майже двадцятьма мовами, «Син начальника сиріт» приніс Адаму Джонсону декілька літературних премій та відзнак, найвищою з яких є Пулітцерівська премія за кращий художній твір 2013 року.

Чон До – син співачки, якої він зовсім не пам’ятає, і начальника табору для хлопчиків-сиріт – у дитинстві сам дав собі ім’я, здобувши цим право обирати власну долю в країні, де навіть дихати можна лише так, як визначено безсмертним вченням Великого Керівника. Боєць у темряві тунелів під демілітаризованою зоною, викрадач людей, радист-розвідник на риболовецькому суденці, на грудях якого для маскування замість портрету коханої витатуйовано журнальне обличчя кінозірки, однієї ночі в ефірі чує голос американської мандрівниці-веслувальниці. Голос, що стає для хлопця символом виклику темряві й неволі, кличе на допомогу… Стати особистим ворогом самого Кім Чен Іра, перемогти в смертельному двобої заради кохання і згоріти в полум’ї цієї боротьби, не залишивши по собі навіть імені – щоб хоч би на мить відчути смак ковтка свободи.

2Дара Корній, майстриня слов’янського фентезі, яку називають українською Стефані Маєр, володарка премії імені В. І. Савченко «Відкриття себе» від асамблеї фантастики «ПОРТАЛ-2011», дарує читачам розповідь про пригоди Мальви Задорожної – сімнадцятирічної школярки, яка одного дня дізнається про те, хто вона насправді, і переноситься у світ безсмертних прадавніх богів. У цьому світі, повному і надзвичайних дивовиж, і «земних» проблем — стосунків із батьками і першого кохання, — вона мусить віднайти своє місце, зрозуміти своє призначення.

Усе на світі має зворотний бік, який і надає всьому сущому сенс існування. Навіщо світло, якщо немає темряви? Навіщо розкоші квітів, якщо без коріння у чорній землі їм не жити? Чи буває вірність без мук сумління за скоєну колись зраду? Чи пізнає серце справжню любов, якщо не здатне зрозуміти ненависть? Мабуть, занадто довго старі боги розмірковували над цим, бо одного дня почали шукати компроміси. Лише маленька поступка за поступку, лише маленька послуга за послугу… І прийшли на землю сутінки, яким байдуже до добра чи зла, бо керує ними тільки холодний розрахунок. Вони вже вбивали, і готуються зробити це знову… Хто ж уборонить світи від сірої плісняви: безкомпромісна Мальвина юність, Стрибогів запал чи правічні сили, що прокидаються в посвисті крил Перуниці-Магури?

3Анджей Сапковський – хто не знає всесвітньо відомого автора “Відьмака”? Іронія, дотепність, віртуозний сюжет, майстерні діалоги, літературні алюзії та інтертекстуальність – фірмові риси авторського стилю цього польського фантаста. Твори Сапковського перечитують, цитують, пародіюють, за його романами знято серіал і художній фільм, ілюстровано комікси, навіть вигадано комп’ютерну іграшку. Сьогодні український читач має ексклюзивне право долучитися до історично-фантастичного світу Анджея Сапковського.

«Останнє бажання» – перша книга з фентезійного циклу «Відьмак». Головним героєм циклу є Геральт із Ривії, відьмак – мисливець на монстрів, що становлять загрозу для життя людей. У дитинстві йому, як і іншим відьмакам, за допомогою мутацій були додані високі бойові якості: велика сила, миттєва реакція, прискорений метаболізм і висока регенерація. Основна робота Геральта — за гроші знищувати небезпечних чудовиськ.

41Валентина Мастєрова відома не лише як талановита журналістка й громадська діячка, а й як визнана майстриня художнього слова. Перемога в міжнародному літературному конкурсі «Гранослов» і «У свічаді слова», звання лауреата премії імені Василя Стуса та премії Національної спілки письменників «Благовіст», а ще – любов тисяч і тисяч читачів… Для них Валентина Мастєрова відкриває світ сучасного українського Полісся — цього краю Зачарованої Десни з селами, що вмирають, та людьми — з чорними від хліборобської праці руками і чистими, щирими серцями — оберегами цієї споконвічної землі.

У нього було багато імен. Він був Даньо – маленьким циганським хлопчиком, якого виховувала бабуся Маріуца. Він був студентом Данком, званим так товаришами за легку, пісенну вдачу. Був Данем, Данилом – молодим солдатом з України, кинутим у пекло чужої війни. Був отцем Варфоломієм, церква якого стала серцем села. Але найближчим до душі було йому ім’я Смарагд – ім’я каменю, з якого, за легендами, була зроблена чаша страждань Христа, ім’я кольору лісів і луків рідного Полісся, кольору життя і надії… Віддавши життя високому служінню, ревно зберігаючи душевну цноту, – чи зречеться він всього заради однієї-єдиної жінки? Чи здолає він найскладніше випробування – спокусу коханням?

5Новий історичний роман Ганни Ткаченко «Спалені мрії» гідний стати на один щабель із кіноповістю Олександра Довженка «Україна в огні».

Незламний дух українців в жорнах Другої світової війни. 1944 рік. Чернігівщина. Мар’яна мріяла про щасливе майбутнє зі своїм чоловіком та дітьми, однак безжальна війна знищила їхні надії. Чоловік так і не повернувся з фронту, зник безвісти. А на руках четверо дітей… Вони й досі пам’ятають звірячу жорстокість ворога: за двох своїх фашисти вбивали тисячі, а потім палили села вщент. Коли ж партизани свідомо не йшли на допомогу! Безжальний вогонь забирав не лише життя, навіть мрії тих, кому вдалося врятуватися…

6Лі Чайлд – один із найвідоміших сучасних письменників у жанрі екшену. Його герой колишній поліцейський Джек Ричер уже став культовою фігурою. З часу появи першої книги про його пригоди в світі було продано близько 90 млн примірників. Це означає, що ними можна викласти шлях до самого Місяця!

Джек Ричер не шукав проблем. Він просто хотів дізнатися, чому містечко має назву Материн Спочинок. Але перш ніж отримати відповідь, він зустрічає детектива Мішель Ченґ. Жінка випадково сплутала Джека зі своїм напарником Ківером, який загадково зник під час розслідування… Ричер не має оселі й роботи, але має досвід та професійні навички, тому вирішує допомогти з пошуками зниклого офіцера. Дуже швидко справа набирає обертів: Ківера знаходять мертвим і, схоже, місцеві мешканці знають, хто його вбив. Більш того – здається, саме такої долі вони бажають і самому Ричерові. Що ж тут насправді відбувається?..

7Джоджо Моєс – популярна британська письменниця, автор 13 романів. Письменниця є однією з небагатьох кому вдалося двічі одержати премію Асоціації романтичних новелістів «Романтична новела року». В перший місяць виходу книги «До зустрічі з тобою» було продано більше півмільйона примірників. Книга тривалий термін перебувала у списках бестелерів The New York Times. У березні вийде екранізація цієї книги, якою займалася всесвітньо відома кінокомпанія Metro Goldwyn Mayer.

Лу Кларк знає, скільки кроків від автобусної зупинки до її будинку. Вона знає, що їй дуже подобається робота в кафе і що, швидше за все, вона не любить свого бойфренда Патрика. Але Лу не знає, що ось-ось втратить свою роботу і що в найближчому майбутньому їй знадобляться всі сили, щоб подолати всі її проблеми. Уїлл Трейнор знає, що збив його, мотоцикліст відняв у нього бажання жити. І він точно знає, що треба зробити, щоб покласти кінець всьому цьому. Але він не знає, що Лу скоро увірветься в його світ буйством фарб. І вони обидва не знають, що назавжди змінять життя один одного.

8Нова книга Дарини Гнатко, переможниці Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» в номінації «Вибір видавця». Від авторки роману «Катерина», що полонив серця читачів зворушливою історією кохання колишньої кріпачки та графа.

Полтавщина. 30-ті роки ХХ століття. Природа наділила просту сільську дівчину Ганнусю неабиякою красою. Товста чорна коса, світло-блакитні очі в темних віях, дзвінкий сміх… Кожна клітина її тіла дихає звабою та чарівністю. Парубки втрачають голову та ладні на все, щоб оволодіти нею. Однак серед залицяльників юної красуні є й одружені чоловіки… Ганнуся стає винуватицею руйнування чужої родини, а згодом і власної… Чи був у неї вибір?
Дуже непроста історія життя сільської красуні на тлі найдраматичніших подій української минувщини: голодомор, сталінські репресії.

9Віктор Франкл – всесвітньо відомий психіатр, психотерапевт, філософ, творець так званої Третьої Віденської Школи психотерапії. В основній праці Віктора Франкла «Людина в пошуках справжнього сенсу», що була вперше опублікована у 1946 році, викладений його екстремальний досвід виживання в концентраційному нацистському таборі. Цей досвід став філософсько-емпіричною основою для створення нового методу екзистенціальної психотерапії – логотерапії.

Позачасова формула виживання Віктора Франкла. Один із класичних психіатричних текстів нашого часу, «Людина в пошуках справжнього сенсу» – це роздуми на тему нездоланного дару захистити себе перед обличчям невимовного страждання, а також нагадування про відповідальність кожного з нас цінувати співтовариство людей. Небагато знайдеться мудріших, добріших або заспокійливіших завдань, аніж Франклове.

10

Андрій Кокотюха – один з найбільш видаваних і читаних письменників України. Кількість його виданих книг наближається до 60. Сценарист, журналіст, майстер детективного жанру, засновник премії «Золотий пістоль» за кращий гостросюжетний роман. Його книжки неодноразово екранізувалися, а кількість літературних нагород вражає – головні премії престижного літературного конкурсу «Коронація слова» він отримував уже п’ять разів.

Отримавши у спадок будинок, успішний хірург Антон Сахновський вирішує змінити галасливий Київ на тихий рідний Жашків. Але в доважок до просторого житла йому дістався… труп невідомого чоловіка, який він виявив у льосі. З цього моменту життя лікаря перевертається з ніг на голову. Чужі сімейні таємниці, розборки з місцевим авторитетом, члени релігійної комуни – Антон явно не був до цього готовий. Тепер, щоб вижити, йому доведеться застосувати всі свої знання, зокрема й медичні…

19 thoughts on “10 новинок лютого-березня від “Клуб сімейного дозвілля”

    Залишити відповідь