«ЧЧ: Читати. Четвер» з Дмитром Бунецьким: про «Цілодобову книгарню містера Пенумбри»

Ви любите казки? Щоб таємничо, загадково, з воїнами, чарівниками, злодіями, принцесами та магією? Звичайно, ми тут ніби як всі дорослі, але іноді дуже хочеться зібрати всі речі та стрибнути в якусь країну чудес. Саме це пропонує Робін Слоун, автор однієї з найчудовіших казок 21 століття, присвяченій цьому самому 21 століттю з усіма його чарами.

«Цілодобова книгарня містера Пенумбри» – та рідкісна робота, до якої у мене практично немає претензій. У сенсі, так, звичайно, тут можна до чогось причепитися, але не хочеться. Зовсім. Тому що це, водночас, та рідкісна робота, яка майже повністю збігається з моїм настроєм, мисленням і поглядами на світ.

А ще вона про Гугл. Натхненна Гуглом, яка тішиться Гуглу та звеличує Гугл. З іншого боку, чому б і ні? Адже цей пошуковик, ця корпорація дійсно нагадує сучасну школу чарівників – просто магія полягає не в розмахуванні паличкою, а в кодуванні, аутсорсингу і Великій Скриньці.

І про книжки. Знову ж таки, натхненна книгами, яка тішиться книгами та звеличує їх.
І про давню-давню змову, яка може дарувати безсмертя. І про сучасні-сучасні методи розкриття стародавньої-стародавньої змови.

Але найголовніше – ця книга про людей. Тих, які вірять в диво сингулярності й всіма силами чекають його приходу. Тих, які балансують між знаннями, захованими в книгах та інформацією з мережі. Тих, які люблять казки й не проти взяти в них участь.

«Пенумбру» можна назвати міським фентезі нового типу, заснованому на всіх тих чарах, які реально існують. На всіх цих фотонах, електронах та іншому квантовомеханічному божевіллі, яке оточує нас у житті. На всьому тому, що здається банальним, але насправді, варто лише поглянути глибше, перетворюється на єдинорогів і фей.
Просто закрийте очі. Просто уявіть.

Читайте завжди.

Джерело: Facebook Дмитра Бунецького 

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

3 thoughts on “«ЧЧ: Читати. Четвер» з Дмитром Бунецьким: про «Цілодобову книгарню містера Пенумбри»

    Залишити відповідь